8 x syö Kööpenhaminassa

Isyyspakkaus

Vietin juuri viisi päivää Kööpenhaminassa, ensin perheen kanssa ja sitten kolme päivää töihin liittyvässä konferenssissa. Rouva palasi tytön kansa kotiin jo maanantaina, mutta hekin ehtivät olla matkalla kolme yötä, eli mukavan pitkän viikonlopun verran.

Kööpenhamina on mahtava ruokakaupunki, ja Rouvaa ei tarvinnut kahdesti houkutella mukaan reissuun. Ja ruoan perässä sitten lähinnä kuljimmekin.

Yritimme ehtiä käydä useammassa meille suositellussa ravintolassa. Kiitos vielä kerran kaikista vinkeistä. Voi kun aikaa olisi ollut vieläkin enemmän niin olisimme ehtineet vielä useammassa. Kokeiltua tulivat kuitenkin Manfreds & Vin, Taxa, Cock's & Cows ja Aamanns. Kävimme myös uudelleen Kødbyens Fiskebarissa, Motherissa ja jälkiruoalla BioMiossa. Lisäksi menimme konferenssiporukalla hotellin vastaanoton suosituksesta kalaravintola Zelesteen.

Manfreds & Vin

Jægersborggade 40
http://manfreds.dk/

Aloitetaan siitä ravintolasta, joka teki tällä matkalla kaikkein suurimman vaikutuksen eli Manfreds & Vin Nørrebron kaupunginosassa.

Tämä ravintola oli yksinkertaisesti erinomainen ja mielenkiintoinen.

Ruoka oli kaudenmukaista, paikallista, kekseliästä ja maukasta. Yksinkertaista ja ronskia, ei yhtään aseteltua. Ruoan kanssa tarjoillut viinit olivat ns. luonnollisia, eli niihin ei ollut lisätty mitään ylimääräistä tai otettu mitään pois. Tämän johdosta esim. valkoviini oli väriltään kuin omenasiideriä ja punaviineissä oli aavistuksen verran kuplia.

Rouva oli haltioissaan ensimmäisenä tarjoillusta selleritacosta, jossa uunissa kokonaisena paahdetusta (!) selleristä oli leikattu ohuita siivuja, jotka oli täytetty. En enää muista millä, mutta hyvää oli.

Kannattaa ehdottomasti ottaa seitsemän lajin maistelumenyy suositusviineineen. Sopivassa suhteessa kasviksia ja lihaa: kukkakaalia, possun kieltä, kananmunaa...

Nam!

Kødbyens Fiskebar

Flæsketorvet 100
http://fiskebaren.dk/en/

Jos minun pitäisi valita yksi alue Kööpenhaminasta, jota suosittelisin vain ruokien vuoksi, se olisi Kødbyen Vesterbron kaupunginosassa. Kävimme siellä jo edellisellä reissullamme ja ihastuimme erityisesti Fiskebar-kalaravintolaan. Ja sinne oli tultava nyt uudestaan.

Saimme kuin saimmekin niitä himoitsemiamme ostereita. Tarjolla oli neljää erilaista, ja parhaimman makuinen (niissä oikeasti on eroa) oli kuvassa toisena vasemmalla näkyvä irlantilainen pullukka.

Lapsi sai helpommin lähestyttävän fish'n'chips-annoksen, joka tarjoiltiin hauskasti paperitötterön sisällä.

Väliruokana grillattua mustekalaa ja kampasimpukoita. Kuva kertoo kaiken.

Kun pääruoiksi vetäistiin vielä sinisimpukoita ja kummeliturskaa...

...yksi jälkiruoka riitti hyvin kaikille, ja lapsi oli tyytyväinen, kun sai syödä suurimman osan.

Edelleen loistopaikka palvelua ja tunnelmaa myöten.

Taxa

Hørsholmsgade 32
http://cafetaxa.dk/

Toinen mielenkiintoinen kaupunginosa on Nørrebro, jossa sijaitsee Manfredsin lisäksi myös mm. Taxa, jossa kävimme sunnuntaina hyvin myöhäisellä brunssilla.

Rouva otti perusmunakokkelin, itselläni oli mainio pitkään haudutetulla possulla tehty leipä. Juomana nauttimani inkivääri-sitruunajuoma oli mukavan raikas.

Jälkiruoaksi vohvelit.

 

Mother

Høkerboderne 9-15
http://www.mother.dk/

Mother on käsittämättömän suosittu pizzeria, jolla on käsittämättömän tehokas asiakaspalvelu. Siitä voisi moni ravintola ottaa oppia. Kun tulimme ravintolaan kysymään pöytää, meille kerrottiin, että sitä pitäisi odottaa tunnin verran. Mutta koska olimme lapsen kanssa liikenteessä, he ehdottivat, että jos ehtisimme syödä 35 minuutissa, saisimme pöydän, johon oli varaus juuri sen verran myöhemmin. Sovittu.

Tarjoilija näpytteli tilauksemme ranteeseensa kiinnitettyyn tablettiin, ja kun hän kääntyi kannoillaan, toinen tarjoilija kantoikin jo juomatilauksemme pöytään. Hämmästyttävää.

Ei pizzaakaan tarvinnut pitkään odottaa, ja hyväähän se oli, hapatettuun taikinaan leivottua.

Ihan kokonaisia pizzoja emme viitsineet hotkia niin nopeasti vaan otimme puolikkaat mukaan eväiksi. Laskun maksukin onnistui ilman odotuksia, ja nousimme pöydästä juuri silloin kuin pitikin. Vain jälkiruoka jäi syömättä.

BioMio

Halmtorvet 19
http://biomio.dk/

Jälkiruoka haettiinkin sitten vierestä, BioMiosta. Itselläni oli hieman erikoista makeaa piimää mustikoilla. Tyttö ja Rouva jakoivat juustokakun.

Cock's & Cows

Cock's & Cows SP34: Sankt Peders Stræde 38
http://cocksandcows.dk/

Jos Motherin palvelu hämmästytti nopeudellaan, tässä ravintolassa ei ollut havaittavissa samaa. Jouduimme pyytämään jopa kahdesti, että tarjoilija tulisi hakemaan tilauksemme. Onneksi paikan hampurilaiset olivat sentään maukkaat, vaikka ei tajuntani niistä aivan räjähtänytkään. Ranskalaiset olivat kivan kierteiset, ja niiden kanssa sai mm. kunnon guacamolea ja aiolia.

Aamanns

Deli & Takeaway: Øster Farimagsgade 10
http://www.aamanns.dk/

Tiistaina kävin itsekseni kevyellä illallisella ja maistoin Aamannsin smørrebrødejä, kanasalaattia ja possua. Leivät riittivät hyvin pieneen nälkään ja olivat mielestäni sen pienen kävelyn arvoisia, joka Nørreportin metroasemalta tuli. Ja niin kovin nättejä.

Zeleste

Store Strandstræde 6
http://www.zeleste.dk/

Kalaravintola Zeleste oli hotellimme vastaanoton suositus kymmenen hengen seurueellemme, jolla ei ollut varauksia mihinkään. Paikka oli ehkä vähän pönöttävämpi ja hintavampi kuin mihin olisimme Rouvan kanssa menneet mutta ruoan puolesta oikein mainio.

Ohraa, vuohenjuustoa ja punajuurta alkuun.

Kummeliturskaa ja perunaa pääruoaksi.

...ja mikä hauskinta, Nyhavnin olutkuppilat olivat aivan nurkan takana.

* * *

Voi Kööpenhamina, olet kyllä ihana. Nähään taas.

Kommentit

Jaana K

Ooh, selleritaco kuulostaa ihanalta! Kiva että piditte Taxasta :)

ansku BCN (Ei varmistettu) http://barcelonankoti.blogspot.com.es

Kiitos kaunis vinkeistä! Muutaman viikon päästä testaan ehkä jotain näistä :)

Marski (Ei varmistettu)

Hienoa, että Manfreds oli teillekin elämys. Sen takia voisin jo pelkästään lähteä uudestaan käymään Köpiksessä :)

annemi

Täällä vesi herahti kielelle siitä kampasimpukkakuvasta, miten ihanalta annos näytti! Kööpenhaminassa saa kyllä syödä niin hyvin, mahtava kaupunki :)

Kielikyttä (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää Köpiksen ruuat ja mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä! Pakko jättää palautetta, kun niin monessa blogissa käytetään nykyään väärää muotoa ruuista puhuessa. Siis jos alkuruuaksi oli kalaa ja perunoita, kirjoitusasu on kalaa ja perunoita eikä "kalaa ja perunaa", koska perunat ovat laskettava yksikkö ja kyse ei ole siitä että ruuassa olisi perunaa, vaan kulho perunoita! Tämä on pilkun viilausta, mutta hyppää aina silmille, kun smoothieihin heitetään "banaania" ja makeutukseen käytetään "taatelia" :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos näistä vinkiestä Tommi!! :)

Kommentoi