Äitiyspakkaus

Isyyspakkaus

Oli se aika jännää, äitiyspakkauksen noutaminen postista siis. En ollut perehtynyt lainkaan siihen, mitä pakkaus sisältää. Luulin siis noutavani paljon pienemmän laatikon, jossa olisi muutamat potkuhousut ja tuttipullo.

Olinkin yllättynyt sekä laatikon koosta että siitä, miten paljon tavaraa siihen mahtui. Pakkaus oli varsinainen yllätyspaketti: Potkupukuja ja bodyja oli parikymmentä. Peitot, patjat, lakanat, ruokalaput, kestovaipat, haalarit, pipot ja muut päälle. Kylläpä yhteiskunta pitää meistä hyvää huolta, ajattelin.

Etukäteen jännitti hieman, minkälaisia kuteita pakkaus sisältää. Rouva kun ilmoitti jo aivan odotuksen alkumetreillä: "Ja sille ei sitten tule mitään vaaleanpunaisia tai -sinisiä vaatteita eikä mitään söpöjä pupu- ja nallekuvioita." Pitäisi kuulemma olla pelkkää mustaa ja valkoista.

Onneksi nallekuvioita oli hyvin säästeliäästi, ja vaatteet olivat oikeastaan aika kivoja. Voisin itsekin pukea tuollaisen vihreä-valko-ruskearaitaisen paidan päälleni. Rouva arvosti tietysti eniten puhtaanvalkoisia bodyja ja potkupukuja, joita oli useammat.

Aika kiva kuosi oli myös kevyen vanuhaalarin kirahvi- ja kamelikuvio.

Olihan niitä nallejakin: makuupussissa, lakanassa ja ulkohaalarissa. Käytetään niitä silloin, kun äiti ei ole kieltämässä.

Isi tykkää ehkä eniten näistä omppukuvioista ja raidoista. Ja on tuo vaaleansininen nallehahmo aika kiva.

Tuttipulloa ei laatikossa ollut. Kondomeja kylläkin. Eikö yhteiskunnan kannalta olisi edullisempaa kannustaa kansalaisia lisääntymään ja korvata kumit vaikkapa ovulaatiotesteillä?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Rouvasi kuullostaa ihan minulta, jos olisi lapsi, päälle laitettaisiin vain mustaa, valkoista tai harmaata. Inhoan, että tytöt pitää pukea punaiseen ja pojat siniseen. Samoin kaikenmaailman kuviot aiheuttavat puistatusta. Mustia lastenvaatteita on erittäin vaikea löytää, samoin ihan perus yksivärisiä. Kaikissa on nykyään joku kamala tuherrus tai muu piirros.

M.ria (Ei varmistettu)

Minua harmittaa kovasti äitiyspakkauksen sisällön nykyinen kotimaisuusaste. Saisi olla ehdottomasti 100%, mutta vuosi vuodelta taitaa pienemmäksi jäädä. Muuten pakkaus on kyllä aivan upea etuus tuleville vanhemmille.

Liisa
Osasin!

Tutalta löytyy  omasta mielestäni kivoja retro-oravakuvioisia mustavalkoisia ja yksivärisiä mustia vauvanvaatteita. Itse olen niitä jo yhden ostanut, lisääkin pitäisi hamstrata.

Koska teillä on laskettu aika? Itse kypsyttelen esikoistamme ja vaikuttaa siltä, että melko lailla samaa tahtia mennään. Meillä la ihan huhti-toukokuun taitteessa.

Mindeka
Ma-material Girl

Me saatiin aikoinaan tuo sama pakkaus ja oltiin täysin tyytyväisiä sisältöön. Jopa positiivisesti yllättyneitä! Seiloribody oli kovimmassa käytössä ja siltikin värit ja kuviot pysyi moitteettomina, mallit kuosissaan (kunhan muistaa aina venyttää pesun jälkeen muotoonsa, kuten kaikki muutkin puuvillatrikoot). Edelleen käytössä on makuupussi, toppahaalari, tumput, tossut ja lakanat.Turhake on mielestäni kylpyveden lämpömittari. Meillä ainakin jäi täysin käyttämättä.

Vinkkivitonen muuten noiden pakkauksen merkittyjen kokojen kanssa: Ei pidä mitenkään paikkaansa. Kannattaa vaan alusta lähtien kokeilla, mikä on sopiva milloinkin, koska jotain 50-kokoista käytettiin vielä 60-senttisenäkin ja päinvastoin. Pätee kaikkiin lastenvaatteisiin muuten! ...Pikkasen haastetta siis lahjaksi saataviin vaatteisiin, mummeille ja kummeille :/

VierailijaKirsi (Ei varmistettu)

Muistakaa sitten hankkia lasisia tuttipulloja, jos tuttipulloja tarvitaan. Bisfenolijnevaara.

Äitiyspakkauksen vaatteet on kamalan isoja ihan pikkuvauvalle kyllä, mutta kyllähän se pakettina on aikamoinen tavaramäärä, ja suht. laadukasta kamaa. Itse olen löytänyt talomme kätköistä kaikkiaan 4 äitiyspakkausta. Osa hienoista retrovaatteista edelleen kuosissa. Ennen oli komeita froteeasuja, joita nykyään ei ole. Eikä ennen vanhaan ollut mitään nalleja missään.

"Rouva kun ilmoitti jo aivan odotuksen alkumetreillä: "Ja sille ei sitten tule mitään vaaleanpunaisia tai -sinisiä vaatteita eikä mitään söpöjä pupu- ja nallekuvioita." Pitäisi kuulemma olla pelkkää mustaa ja valkoista."

Hmm.. Kuulostaa sille kuin vauva olisi asuste jonka pitää sopia kaikkeen muuhun eikä oma persoonansa.. Onhan niitä muitakin värikkäitä asuja kuin nallekuvioisia. 

Kaikilla on toki oma makunsa, mutta särähti korvaan. 

Onnea kuitenkin uudesta tulokkaasta :)

(Mindekan kommentista tuli mieleen, että olen itse saanut vinkiksi vastasyntyneiden vanhemmilta ostaa lahjaksi +70 cm vaatteita heti alkuun, koska äitiyspakkauksessa on niin runsaasti vaatteita alkumetreille.) 

(Kirsi; kivoja froteevaatteita saa muistaakseni Lindexiltä :)

Tuulee tuulee

Fiona: vähän ilkeämielinen tulkinta. Vastasyntyneellä ei kuitenkaan vielä ole omaa vaatemakua, joten kenenkäs muun maun mukaan se pitäisi pukea kuin vanhempien? Niitä nallekuvioita tai vaikka lohikäärmeitä voi laittaa sitten kun muksu alkaa itse vaatia. :)

Pahoittelen, tarkoitukseni ei ollut olla ilkeä! Lyhyessä kommentoinnissa ilmaisun sävyt eivät aina tule esille tarpeeksi hyvin.

Minusta vain tuntuu hiukan hassulle pukea vauva vain mustaan ja valkoiseen. En ole itsekään ajatellut kuorruttaa vauvaa pinkillä tms, mutta kun on olemassa niin ihania vauvanvaatteita tuo graafisuus tuntuu kovin aikuismaiselle. Niin kuin olisi vain nämä kaksi ääripäätä - mustavalkoisuus ja nallet :)

MUTTA en olekaan nähnyt kaikkea mustavalkoista lastenvaatevalikoimaa, joten mielikuvani voi olla täysin väärä :))

Ja eikös julkisen blogin ole tarkoitus herättää keskustelua (?).

TiinaMariN.

Itsekin suunnittelin, ainakin vielä ekaa lasta odottaessani, että tämä ikuisen rakkauden hedelmä puetaan sitten vain mustiin, ruskeisiin ja muihin kauniisiin klassisiin sävyihin... Ehkä Navy-siniseen joskus. Mutta, kun tuo rumba alkoi, ja kohtasin nuo kamalat pyykkivuoret ja puklaavan vauvelin päivästä päivään...unohtui melko pian kuosit ja yhteensopivuus, kunhan natiaisella oli edes suhteellisen puhtaat potkarit päällään. Kylään lähtiessä ja sunnuntai-brunssille saattoi etsiä jotain erikoisempaa puettavaa... Nykyisin, kun poika on 6 ja tytär pian 3-vuotias, ei äidin ehdottamat vaatteet olekaan enää ne siisteimmät. Lapset haluaa pukeutua Hello Kitty-kuosiin ja Salama-huppareihin (!!). Olisiko oikein kieltä heiltä ilo pukeutua ja kiinnostus vaatteisiin vain siksi että nämä vaatteet sotivat omaa makua vastaan? No, täytyy sanoa että oranssi-musta-kelta-kuvioisen Puuha Pete-collegepuvun kieltäydyin pojalle ostamasta. Se oli liian ruma. Antaa lasten hullutella vaatteilla, se on hauskaa! 

Vierailija - supi (Ei varmistettu)

Moikka! Ekaksi kiitos jo nyt hauskasta blogista!

Ma ajattelin kans ihan samoin ennen lapsen syntymaa, koska mulle itselle vaatteet on tarkea juttu. Ma unelmoin ihanista retro-bodyista ja valkoisista villavaatteista. No, sitten meilla kaytettiinkin eka vuosi vahan mita sattui kavereilta ja lahikirppikselta helpolla saamaan. Toki valteltiin pahimpia "I'm soooo Cute"- teksteja ja Hello Kittya. Vauvakuvia varten piti joskus vahan lavastaa eli laittaa ne muutamat kivat vaatteet paalle ;-)

Ongelma on tama: aikaa(ja hermoja) metsastaa ihania lastenvaatteita ei oikein ole. Jos sattuu loytymaan jotain tosi kivaa se on aina joko vaarassa koossa tai havyttoman kallis suhteessa kayttoaikaan. Sitten niita vaatteita joutuu pesemaan, kuivattamaan pukemaan ja riisumaan sen sata kertaa, jolloin kayttomukavuus usein menee ulkonaon edelle, varsinkin ulkovaatteissa. Ne halvalla ostetut ja saadut vaatteet annoin myos mielellani eteenpain, jottei tarvitse sailoa kilotolkulla vauvanvaatteita kellarissa.

Kun viela miettii, etta skidi menee ekan vuoden aikana nelja-viisi vaatekokoa lapi, niin ei noihin alle 80-senttisiin pukluian vaatteisiin kylla kannatta hirvean paljon rahaa ja aikaa satsata. Nyt kun "vauva" on 1,5 v. ja 90 cm olen ostanut jopa ihan uusia vaatteita ja katson vahan miten ne vaatteet sopii yhteen. Edelleen luottokaytossa on ne helpoimmin paalle puettavat.

Mustavalkoiset lastenvaatteet on munkin mielesta ihania, mutta mahdottomia pesta. Kirjopyykissa valkoinen aina jossain vaiheessa harmaantuu ja valkopyykkiin niita ei voi laittaa. Ma suosin nykyaan yksivarisia vaatekappaleita, joita voi sitten pesta huoletta 60 asteessa. Valkoiset vaatteet ovat kylla jaaneet pois, kun ne pitais pesta 90 asteessa, mutta mustia kylla loytyy!

Vierailija - supi (Ei varmistettu)

...niin ei siis ollut tarkoitus olla besserwisser! Kylla iso osa lastenvaatteista ON kasittamattoman rumia ja idioottimaisen tekstein/kuvin varustettuja. Mietin aina, etta kuka naita oikein ostaa.. ja ostan sitten epatoivoisena itsekin...

AP vaatteet oli meilla ne kaikkein pisimpaan kaytetyt ja parhaat.
Vinkki: hankkikaa ManyMonths- bodyn jatkopala ja sitten vain sellaisia bodyja, joissa on samankokoiset nepparit (AP-bodyt, Tutta ja Lindex ainakin, H&M ei kay). Pidentaa ihan huomattavasti bodyjen kayttoikaa ja mukavuutta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vauvan vaatteita saa nykyään myös vuokrattua, jolloin ei tartte pähkäillä miten päästä pieneksi jääneistä eroon ja millon ostaa isompia.
Eniten ehkä mietityttää, kun ollaan tarkkoja että puetaan lapsi ainoastaan mustavalkoiseen, että eikö värikylläisyydellä ole etunsa? Vai miksi sinne hoitopöydän yläpuolelle isketään se naaman kuva ja helistimet ja muut lelut on sateenkaaren väreissä?

"Minä puen lapseni mustaan" Eikö juuri mustassa värissä käytetä eniten kemikaaleja että väri pysyisi?

Tuulee tuulee

Onpas tunteita herättävä aihe (aika moni lapsiin liittyvä taitaa kyllä olla)! Pakko vielä palata tähän Vierailijan (17:24) kommentin myötä. Joo, lapsi on kiinnostunut väreistä (ja muodoista ja vaikka mistä), mutta katselee kyllä huomattavasti enemmän maailmaa ympärillään kuin paitansa väriä - pitäisköhän lapsiperheiltä kieltää skandinaavisen minimalistinen sisustus? ;) Mitä kemikaaleihin tulee, veikkaan, että paljon enemmän on väliä vaatteen laadulla, materiaalilla ja pesutavoilla kuin sillä, onko ne potkuhousut nyt punavalkopilkulliset vai mustavalkopilkulliset...

Fionalle vastaan vielä, että ymmärrän kyllä tuon ajatuksesi - ääripäiden välilläkin tosiaan on kaikenlaista. Silti puolustan nyt raivokkaasti vanhempien oikeutta pukea lapsi ihan täsmälleen niin kuin tykkäävät - siihen asti, kunnes lapsi itse alkaa esittää näkemyksiä asiasta. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jäi vähän ihmettelemään että miksi ihmeessä pakkauksessa olisi tuttipullo?

Tommi K
Isyyspakkaus

 

Ohoh, tämä aihepa herätti keskustelua ja tunteita. Mahtavaa! Ja kiitokset kaikista tykkäyksistä.

Eihän nämä asiat niin mustavalkoisia ole, ja kyllä meillä tykätään myös väreistä ja kuvioista. Kirkkaista väreistä ja tyylikkäistä kuvioista. Ei pastellivärejä eikä suurisilmäisiä pupuja. Itse asiassa ensimmäiset vaatteet, jotka Rouva vauvalle hankki, ovat ihan jotain muuta kuin valkoisia (ks. Ei tullut vaunuja, tuli norsu). Nyt kirppareilta on löytynyt myös monta valkoista bodya. Mustaa vaatetta ei ole vielä tullut vastaan.

Vierailija #1: Kamalat tuherrukset ovat kyllä kamalia :)

M.ria: Aivan! Olin itsekin yllättynyt, että kaikki vaatteet eivät olleet kotimaisia.

Liisa: Oli kyllä tosi kivan näköisiä ne oravakuviot. Tutalla oli muitakin hauskoja kuvioita kirkkaissa väreissä. Löytyi kyllä näemmä myös sitä pastelliväriä ;) Meillä laskettu aika taitaa olla sitten viikon tai pari teidän jälkeen.

Mindeka: Mä en kyllä myöskään ymmärtänyt kylpyveden lämpömittaria. Onko se niin asteen päälle, että sitä ei muka oma käsi tunne?

VierailijaKirsi: Juu, lasiset tuttipullot on ostoslistalla. Ohhoh, onpas teillä jaksettu säilöä niitä pakkauksia pitkään.

Fiona Doe: Tuosta edeltä varmaan kävi jo ilmi, että vastustus koski pastelliväristä hattaramaailmaa, ei niinkään värejä ja kuvioita ylipäänsä.

Am: Näin juuri. Ei kenenkään vastasyntynyt osaa vielä vaatia tiettyä kuviota tai väriä. Se persoonakin kyllä kehittyy aivan varmasti aika pian, jos äitiinsä tai isäänsä tulee :D

Fiona Doe (2): Mahtavaa, että herätit tämän keskustelun. Itsepä provosin sitä tuolla "vain mustaa ja valkoista"-kommentilla, joka ei edes oikeastaan ollut täysin totta.

TiinaMariN.: Kyllä. Näin tulee käymään. Puetaan nyt se toukka äidin mielen mukaan niin pitkään, kun sillä ei ole omaa tahtoa :D Ehkä se värisilmä kehittyy sen mukaiseksi, mihin se tottuu pienenä?

Vierailija - supi: Eipä kestä, tervetuloa mukaan! Niin, mustavalkoisuus voi kyllä olla pesun kannalta hankalaa. 90-asteen pesua taas en pidä ongelmana, sillä valkoisia lakanoitakin pitäisi silloin tällöin pestä kuumemmassa. 90-asteen pesu silloin tällöin pitää myös pesukoneen paremmassa kunnossa.

Vierailija  supi (2): Bodyn jatkopala… nyt en kyllä ymmärrä yhtään mistä on kyse, mutta vinkki vaikuttaa siltä, että kannattaa ottaa siitä selvää ;)

Vierailija #2 (17:24): Jaa jaa, mistäs niitä vaatteita voi vuokrata? En osaa kyllä sanoa vaatteiden värjäystekniikasta, mutta onkohan se musta sen kummempi väri kemiallisesti kuin muutkaan?

Am: Todella. Ja tässä ei olla edes päästy vielä oikeasti isoihin kysymyksiin. En viitsi nyt edes esittää esimerkkejä.

Vierailija #3 (20:51): Vauva ja tuttipullo. Kyllä ne jotenkin kuuluu minun ajatuksissani yhteen. Enemmän se tuttipullo vauvaan liittyy kuin kondomipaketti.

Mindeka
Ma-material Girl

Näin just kaverini vaavelilla sellasen bodyn jatkopalan ja -Totta vieköön- se toimii. Heidän vauvansa kun on siis niin pitkä(selkäinen?), ettei hihat esim jää lyhyeksi, ennenkuin kaula-aukosta jo kinnaa alaspäin. Sillä siis saa vähän jatkoaikaa bodeille.

Ja siis tuttipullo. Miksei? Kyllä mekin ostimme tuttipullon, vaikka imetys olikin suunnitelmissa. Ja käytössä on. Palaan edelleen siihen veden lämpömittariin. Onko se muka tarpeellisempi todennäköisemmin kuin esim tuttipullo..? ;)

ny (Ei varmistettu)

Mustissa vaatteissa itseasiassa on enemmän kemikaalijäämiä, kuin muilla väreillä värjätyissä. Asiasta mainitaan lyhyesti mm. tässä artikkelissa, jossa on muutenkin aika hyvää lastenvaateinfoa http://www.uusimusta.fi/etusivu/2010/9/15/lapsille-kans.html

Ihana vauvanvaatteiden vuokrauspalvelu löytyy taas täältä: http://www.beibamboo-shop.com/mini-set-p-800.html

Vierailija (Ei varmistettu)

Tartuin tähän tuttipulloasiaan lähinnä siksi, että Suomessa imetysasiat ovat niin retuperällä. Jos äitiyspakkauksessa jaettaisiin tuttipullo, olisi se mielestäni viesti imetystä vastaan. Pullon saa kyllä itsekin ostettua jos sille tarvetta tulee.

MiiaM (Ei varmistettu)

Osuipa silmään tämä ikuvanha ketju, mutta pakko oli silti kommentoida. Vaikka tuskin näitä kukaan lukee...

Mutta asiaan. Esikoiseni syntyi vuonna 1998, ja silloin äitiyspakkauksessa tuli tuttipullo ja tutti.

Äippäpakkauksessa on muutakin kuin kotimaista tavaraa siksi, että nykyään kaikki pitää lain mukaan kilpailuttaa. Aika ymmärrettävää, että ulkolainen tuotanto pääsee niinkin suuresti esiin.

Minusta pakkaus oli ihan loistava, siellä ei taida olla mitään, mitä ei oltais käytetty (tai no, ehkä jotain) ja ne omituisimmat kirjat ja lelutkin oli vauvan mielestä ihan parasta :) Ennenkaikkea pakkaus toimi aika kivana vinkkinä ensikertalaiselle siitä, mitä kaikkea ihmeellistä sitä tarvii ja mitä kannattaa hankkia...en jaksanut perehtyä asiaan kirjallisuuden kautta - ja kyllä se arki opettaa... Meillä pakkaus oli myös pinnasängyssä sänkynä pari ekaa kuukautta, pinnasänky on niin valtava ja pelottava niin pienelle ahtaassa oloissa tottuneelle kaverille.

Ja mitä pukeutumiseen tulee, mieli saattaa muuttua vauvan-arjen tiimellyksessä, mutta kyllä se on jokaisen oma asia, mitä vauvan päälle pistää. Tykkään itsekin mustavalkoisesta, ja babyllä on sellaistakin vaatetusta. Esim. Lundmyr of Swedeniltä löytyy ihania mustavalkoisiakin vaatteita. Marseille-saippua ja aurinko puhdistaa sen, mihin pesukone ei pääse (oikeesti, auringonvalo on ihan huippu kesällä ja hangesta heijastuneena, valkaisee kaiken).

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa luettavaa tämä vaatekeskustelu. Meille tulossa toinen lapsi kesällä ja otin hänellekin oman äitiyspakkauksen, kun siellä tosiaan on kaikkea. Lämpömittariakin ollaan käytetty ensimmäisellä lapsella. Koppa toimii kätevänä ensisänkynä, kun patjakin on valmiina.
Tuttipulloja myydään onneksi apteekeissakin eli jos imetys alkaa tökkiä, niin päivystävästä apteekista löytyy pelastus. Mielestäni on hyvä, ettei pakkauksessa ole tuttipulloa, jolloin kannustetaan imetykseen.
Mustiin vaatteisiin en omaa lasta haluaisi vauvana pukea. Se on surun väri ja meidän esikoinen vietti aikoinaan pari ekaa vuorokautta hengityskoneessakin keuhkokuumeen takia. Sen jälkeen lapsen vaatteiden kuviot eivät tuntuneet tärkeiltä. Pääasia kun selvisi hengissä ja terveenä.
Mahtava tämä sun blogisi!

Ambra (Ei varmistettu)

Kondomipakkauksen mukana oloon syynä on varmaan halu tehdä tälle asialle jotain:
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/11/puolet_aborteista_perheenaideille_...

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Olipas hieno ja runsas pakkaus. Oltiin itse siinä rajalla juuri, että saatiin se vuoden 2010 pakkaus, koska ylimääräisethän jaetaan aina ensin pois. Meillä vieläkin haalarisetti käytössä ja neidillä ikää 9kk. Pitkästi menee. aika moni vaate jäi meillä käyttämättä. Itse en niin välitä niistä "henkselipotkareista," tuntui vaikealta pukea ja vaipanvaihdossa, ne ei kyllä oo kovin kivat, kun pitäs nopeaa saada päälle ja takasinki, ennen kun toinen hermostuu tai lähtee lätkimään takapuoli paljaana :D 

Tommi K
Isyyspakkaus

Mindeka: Jatkopala siis ostoslistalle!

ny: Tuo myrkkyasia on kyllä sellainen, että se vaatii oman postauksen jonain toisena päivänä. Kiitos tuosta vuokrauspalveluvinkistä!

Vierailija (10:56): Enpäs ollutkaan ajatellut asiaa tuolta kannalta. Kuvittelin, että jokaisessa vauvaperheessä on tuttipullo ihan veden juomista varten tai sen varalta, että vauva on joskus hetken jonkun toisen hoidossa.

Karkki: Täytyypä tsekata tuo Lundmyr of Sweden.

Vierailija (19:43): Kiitokset ja onnea sinullekin!

Ambra: On kyllä ikävää luettavaa tuollainen…

Mamma: Niin, käytännöllisyydestähän meillä ei ole vielä mitään aavistusta. Nyt voidaan siis vielä valita vaatteet iloisesti sen mukaan, mikä näyttää kivalta :D

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Äitiyspakkaus edustaa kyllä juuri sitä suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Pakkauksen sisällöllä on suuri merkitys sellaiselle perhelle tai äidille, jolla ei kertakaikkiaan ole varaa hankkia juuri mitään. Suomalainen keksintö siinä missä astiankuivauskaappi ja muutama muu fiksu asia. Pakkauslaatikkohan on ollut monen suomalaisen erinomainen ensisänky ja syntyneiden lasten peruslähtökohta on turvattu lämpimillä ja käytännöllisillä vaatteilla. Itse edustan sitä paremmin pärjäävää porukkaa, jolle pakkaus ei sinänsä olisi ollut erityisen tarpeen, mutta silti oli suuri ilo kuten kaikille näyttää olleen. Ne kondomit todella siinä vaiheessa lähinnä huvitti, mutta täällä olikin jo postattu se varsinainen syy ja ylipäänsä perheen II lapsi usein taitaa olla "iloinen / hämmetäväkin ylläri" ajoitukseltaan. Onnea ja menestystä - hauskinta on tässä pian 3v poikalapsen kanssa huomata, että elämä muuttuu, se muuttuu paljon mutta hyvällä tavalla. Meillä hyvä ruoka maistuu kaikille ja maailma on auki kuten aiemminkin. Esim. tuo kanttarellirisotto on mitä parasta pikku-natiaisen ruokaa ihanan lempeällä maullaan ja oman elämän mielenkiinnon kohteet ihan varmasti säilyvät ja tulevat osaksi lapsenkin elämää - liikunta ja musiikkia - mikäs sen parempaa?

Tommi K
Isyyspakkaus

Ruokaa, liikuntaa ja musiikkia! Kyllä, ne ilot haluamme siirtää itsekin jälkikasvullemme. Varsinkin musiikin! Ja ruoan. Ja sen liikunnankin ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

veden lämpömittarista: kyllä se meillä oli tarpeellinen ekan vauvan kanssa. Olisin muuten laittanut liian kuumaa vettä vauvalle. Mistä sitä ois voinut tietää että vauva ei tykkää niin lämpimästä kuin itse tykkää?!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm. Tuleekos jomman kumman mukana käyttöohje? Lapsen tai mittarin? Eli mikä se lämpö pitäisi olla?

vierailija (Ei varmistettu)

37astetta ja kurkkaapa uudestaan äippäpakkauksen tilpehööripussukkan sitä mittaria. siinä pitäisi olla joku merkintä mikä on sopiva lämpötila. :) meidän mittarissa ainakin on ja saman vuoden paketti meillä on ku tuo teidän. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vauvalle ei tarvitse antaa vettä, se veisi vaan turhaan tilaa maidolta. Meidän vauva on 3 kk, ja hyvin on pelkällä tissillä pärjännyt. Toivottavasti pärjää vielä toisetkin 3 kuukautta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Valkoiset vauvanvaatteet on ihan kivoja siihen asti, kun aletaan syödä porkkanasosetta ja ryömiä lattialla...

Sateenkaariperheeksi (Ei varmistettu) http://sateenkaariperheeksi.wordpress.com

Hieman vanhaan aiheeseen kommentoin, mutta meillä ollaan juuri lähdössä hakemaan postista samaista pakettia. Hyvä tietää että se tulee noin isoon lootaan pakattuna :D
(näkyykö muuten paketti-kuvassa taustalla amerikankarvaton? meillä fanitetaan niitä, naapurissa asuu pari urosta ja ollaan naurettu että jos ajettais meidän basenjilta karvat pois kesäks, niin olis ihan saman näkönen, otsaryppyjä myöten... Vain kippurahäntä paljastaisi basuksi :) )

Kommentoi