Apupyörien paluu

Isyyspakkaus

Mitä kuuluu tytön pyöräilyinnostukselle? Ihan hyvää kiitos. Pyöräily on taas alkanut kiinnostaa.

Mutta apupyörät ovat edelleen paikoillaan. Tai oikeammin taas.

Uhosin joskus keväällä, että otan apupyörät mahdollisimman nopeasti pois, sillä olin lukenut jostain, että ne voisivat jopa haitata pyöräilyn opettelemista ja tasapainon löytämistä.

Otinkin apupyörät aika pian pois, ja harjoittelimme tasapainoilua pelkän työntöaisan avulla. Mutta sepä ei lähtenytkään sujumaan, ei sitten lainkaan. Pyöräily olikin aivan liian kiikkerää ja pelottavaa. En voinut kuvitellakaan, että lähtisimme pyörällä päiväkotiin, ja mahdollisuuksia pyöräilyn treenaamiseen muuten ei ollut usein. Sitten tuli kesä ja vauva ja lomat, ja pyörään ei pitkään aikaan koskettukaan.

Lopulta syksyn tullen päätin, että laitamme apupyörät takaisin pyörään. Enemmän niiden puuttuminen nyt haittasi pyöräilyn opettelemista, kun pyörää ei voitu käyttää lainkaan.

Nyt olemme pyöräilleet huomattavasti enemmän kuin aiemmin, välillä jopa päivittäin päiväkotiin ja takaisin, ja tyttö lähtee mielellään harjoittelemaan pyöräilemistä. Hän osaa myös pitää tasapainoa jo aika hienosti, ja usein hän polkee suuren osan matkasta niin, että apupyörät eivät kosketa maahan lainkaan.

En kuitenkaan enää suunnittele apupuyörien irrottamista mahdollisimman pian. Ymmärsin jo, että tyttö kyllä kertoo itse, kun on valmis siihen. Ei meillä ole mihinkään kiire.

Kommentit

piupali (Ei varmistettu)

Hyvä päätös. :) Teillä on kovin taitava tyttö joka osaa vaikka mitä, ei haittaa jos jonkin asian opettelussa hieman kestää. Sitä paitsi 4-vuotiaaksi tyttönne vaikuttaa olevan myös etevä pyöräilijä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Todella! Se siinä tavallaan ihmetytti, kun hän on muuten niin ketterä, rohkea ja taitava, joten oletin, että pyöräily alkaisi sujua tuosta noin vaan :)

Gardener

Suosittelen pyörän hommaamista siirtsikaan ensi kesänä. Rauhallinen alue, ei autoja ja aikaa ajella hiekkateitä pitkin kaikessa rauhassa! 

Tommi K
Isyyspakkaus

Se olisi kyllä aika kivaa, varsinkin jos siitä kävisi sitten vielä uimassa Kivinokassa pyörällä. Mietin että hommaisi sinne itsekin jonkin pyöränromun, jolla voisi sitten käydä vielä Hertsikassa kaupassakin.

Hertta
Lilou's Crush

Nyt en ole tässä seurannut tätä pyörä-asiaa, mutta annan sellaisen vinkin varmuuden vuoksi, että potkupyörällä (tai irrottamalla polkimet ja laskemalla satulan ihan alas) oppi meidän pihapiirin lapset ajamaan melkein kuin itsestään! Uskomaton juttu. Meillä jo juniorikin treenailee!

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä on itse asiassa ollut potkupyörä, mutta se ei jotenkin koskaan lähtenyt sujumaan oikein kunnolla. Tyttö itsekin valitsee mieluummin joko potkulaudan tai polkupyörän, ei koskaan potkupyörää. 

prasa (Ei varmistettu)

Itsekin tutustuin aiheeseen ja ostin pyörän ilman apurattaita. Me mennään potkupyörällä, kunnes tasapainoilu ja polkeminen onnistuu yhtäaikaa eikä oteta paineita. Täällä on hyvät ohjeet lapsen opettamiseen polkupyöräilyyn. Siellä on myös juttua noista apurattaista.

http://www.islabikes.co.uk/info-hub/learning-to-ride-240

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, pitääkin lukea/katsoa tuo juttu linkin takaa.

minnanen (Ei varmistettu)

Meillä otettiin apupyörien lisäksi polkimet pois, jolloin pyörästä tuli potkuttelupyörä. Meni kaksi viikkoa tasapainoillessa, kun poika halusi polkimet takaisin ja ajaminen onnistui heti :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, no tuossa voisi kyllä olla hauska juttu kokeiltavaksi.

mystery
Vision One

Itsehän opin pyöräilemään vasta neljännellä luokalla :D olin niin arka lapsi joka pelkäsi kaatumista ihan liikaa, etten vaan uskaltanut sitä ennen. Jotenkin kaverit sitten vaan opettivat sen mulle yhtenä päivänä. Mutta ei se osaamattomuuskaan mitenkään haitannut elämää sitä ennen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mäkin olin kahdeksanvuotias, kun opin pyöräilemään. Ei ollut tarvetta ennen sitä, mutta toisella luokalla sai kulkea pyörällä kouluun.

Kommentoi