Ei mitään stressiä, tehdään sen verran kuin ja silloin kun ehditään

Apua! Kevään lämpimin viikonloppu, emmekä me ehdi edes käymään mökillä! Kaikki muut ovat jo perustaneet kasvatuslaatikkonsa ja istuttaneet kasvinsakin niihin! Nyt koko kevät menee ohi, emmekä me saa mitään aikaiseksi! Miksi edes on mitään mökkiä, jos on niin paljon kaikkea muuta tekemistä, ettei mökillä ehdi käydä?

Puutarhamökillä - 03.jpg

Tällaisissa tunnelmissa otimme vastaan kevään tähän mennessä lämpimimmän ja hyvin aurinkoisen viikonlopun. Ennalta sovittuja menoja kun oli sekä lauantaille että sunnuntaille, mökillä jäi käymättä. Jos olisikin ollut kylmää ja sateista, mutta kun ei.

Tilannetta pahentaa sekin, että myös ensi viikonloppuna on muuta tekemistä sekä lauantaille että sunnuntaille, ja hyvin monena muunakin viikonloppuna touko-kesäkuussa on sellaisia pakollisia menoja, että mökille päästään vain jompanakumpana päivänä, jos silloinkaan.

Ymmärrän kyllä, että ei tästä pitäisi ottaa mitään painetta ja ei mökillä käymisen pitäisi olla mikään pakko, josta pitää stressata, mutta toisaalta juuri nyt pitäisi saada asiat maahan ja kasvihuoneeseen kasvamaan ja myös remonttihommia edistettyä. Kohta pääsemme jo maalaamaan mökin sisätilojakin, mutta mistäs se aika maalaamiselle revitään?

Puutarhamökillä - 02.jpg

Ehdottelin Rouvalle, että käydään mökillä vuorotellen joinain päivinä töiden jälkeen. Lasten kanssa mökillä ollessa toinen joutuu joka tapauksessa vahtimaan pienempää, joten se on hommien edistymisen kannalta aivan sama, ollaanko paikalla koko porukalla.

Katselin heti kalenterista, minä päivinä ehtisin töiden jälkeen pesemään kasvihuoneen ikkunoita, ja Rouvakin otti helatorstain jälkeisen perjantain töistään vapaaksi. Kävin vielä sunnuntai-illan päätteeksi tilaamassa Plantagenista lisää kasvatuslaatikoita ja multaa ja sovin toimituksen perjantaille. Hain samalla reissulla vielä Mellunmäestä ison keraamisen ruukun, jonka Rouva oli löytänyt jostain käytettynä (ylin kuva). Se kulki kätevästi taksilla Herttoniemeen, ja siihen laitettaneen kasvamaan kesäkurpitsaa.

Puutarhamökillä - 01.jpg

Nyt hengitetään syvään ja toistetaan perässä: ”Ei mitään stressiä, tehdään sen verran kuin ja silloin kun ehditään. Ei mitään stressiä…”

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *