Emon lounas (ja Taste of Helsinki -arvonnan voittaja)

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö Taste of Helsingin kanssa

Kävin tutustumassa Taste of Helsingissäkin omia annoksiaan tarjoavaan Emo-ravintolaan (Kasarmikatu 44) lounaan merkeissä. Otin kolmen lajin lounasmenun jälkiruokineen ja postasin jonkin kuvan instagramiinkin hashtagilla #emo.

Seuraavaksi ihmettelin, miten ensimmäiset sydämet kuvalle napsahtivat täysin tuntemattomilta nuorilta tytöiltä. Näpäytin #emo-tagia ja ruudulle avautui lisää kuvia nuorista ihmisistä, monilla päällään mustia vaatteita ja paljon maskaraa. Hmm, jaa. Internet kertoi sittemmin, että Emo on paitsi suosittu helsinkiläinen ravintola ja synonyymi äidille myös musiikki-, hius- ja pukeutumistyyli. Näin setä oppi taas jotain uutta.

Mahtoi tyttöjäkin huvittaa, miten heidän suosikkihashtaginsa oli ominut joku profiilikuvassaan lapsen kanssa keikistelevä keski-ikäistyvä mies, joka oli ottanut kuvan ruoasta. Annos oli muuten tämä: rapukakkua ja fenkolia.

Samaisen annoksen, ehkä vähän toisenlaisena, löytää myös Emon Taste of Helsinki -menusta, ja se kannattaa ehdottomasti laittaa mukaan maistelulistalle!

Seuraava annos oli luomukananmunaa, parsaa ja kevätsipulikeittoa, ja pääruoaksi tarjottiin lammasta ja uusia perunoita. Vaikka useimmin valitsenkin hieman ronskimmin ottein ruokaa tekeviä ravintoloita, kyllähän näissä annoksissa silmä lepää. Onneksi oli hyvä kamera mukana, ja lounasaikaan kun oli liikenteessä, oli kerrankin hyvin valoa kuvaamiseen. Niin, ja maku oli tietysti kohdallaan. Varsinkin lammasta söisin mielelläni toisenkin kerran.

Ansaitsisin kyllä jonkin vuoden ruokabloggari -arvonimen, sillä en tullut kirjoittaneeksi ylös, mitä söin, enkä enää muista lainkaan mitä tämä jälkiruoka oli. Se oli hedelmäistä ja kirpeänmakeaa. Hyvää, mutta ei tuo kahvi sen kanssa sopinut yhteen.

Höristin korviani, kun tarjoilija mainitsi, että Emolla on sisäpihalla myös terassi, johon käydään Rikhardinkadun puolelta. Pitääpä pitää se mielessä, kun seuraavan kerran tulee terassinkaipuu.

* * *

Hahaa, jokos nyt on pidetty tarpeeksi jännitystä vireillä? Siispä aika julkistaa arvonnan voittaja.

2 kpl Taste of Helsinki 2014 -markkalippupaketteja (2 sisäänpääsyä + 2 x 25 euron arvosta "markkoja") voittaa nimimerkki Dorrit.

Onnea! Toivottavasti Smakbyn lammas maistuu juuri niin herkulliselta kuin ajattelit!

 

Lounaan ja arvonnan palkinnot tarjosi Taste of Helsinki.

Kommentit

emo_4eva (Ei varmistettu)

Siis miten voi olla mahdollista, että kaltaiseltasi musiikki_miäheltä on mennyt koko Emo-kausi ohi? Kyseessä oli kuitenkin vuoden 2007 suurin ilmiö (ainakin omalla mittapuulla)! My Chemical Romance ja kumppanit nääs :D

Tommi K
Isyyspakkaus

No kyllähän mä kyseisen bändin tunnen! Mutta termi Emo, never heard...

Dorrit (Ei varmistettu)

Kiitokset vielä tätäkin kautta, olipas mukava voittaa kerrankin jotain! Pitääpä myös tsekata Emon rapukakut tapahtumassa, olen tykännyt paikasta muutenkin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Onnittelut vielä tätä kautta! ;)

Kommentoi