Ensimmäiset 6,64 € lastensairaalalle

Isyyspakkaus

Yhteistyössä Adidas Group Suomi

Jo on aikoihin eletty, kun Adidas haastaa tällaisen on-off-juoksijan juoksemaan rahaa lastensairaalalle. Ja jopa tosiaan on aikoihin eletty, kun on-off-juoksija on niin innostunut talvijuoksusta, että ei malttaisi pitää siitä edes vapaapäiviä. Polvessa (siinä, jota ei edes tikattu loppukesästä) tuntuu kuitenkin sellaista pientä vihlontaa, että pitää ottaa kevyesti. Edellisestä juoksuinnostuksesta kun on ehtinyt kulua... no en kehtaa sanoa.

Nyt tämä innostus on kuitenkin kestänyt jo yli kolme viikkoa, ja juoksemassa on tullut käytyä pari kertaa viikossa. Tarkoitus olisi lisätä vielä yksi kerta viikkoon, kun se on lähtenyt liikkeelle niin kivasti - pientä polvivaivaa lukuun ottamatta.

Kotona taas, syke laskenut

Lupauduin siis mukaan Adidaksen Smart Run -haasteeseen, jossa minä ja muut tärkeät ja tarkkaan valitut henkilöt juoksevat rahaa lastensairaalalle. Adidas Group Suomi lahjoittaa jokaisesta 21.1. ja 21.2.2014 välillä juostusta kilometristä euron uudelle lastensairaalalle, kuitenkin vähintään 5 000 €. Minun tapauksessani kyllä lapset saisivat enemmän, jos mitattaisiin juoksuun kulunutta aikaa.

Matkaa mittaa Adidaksen lahjoittama Smart Run -juoksukello, joka on muuten aika hieno peli. Reitin pituuden laskeminen perustuu GPS-paikannukseen, mutta mikä kaikkein hienointa: kello mittaa sykettä ranteesta ilman mitään lisäosia! Käytin joskus aikoja sitten sykemittariakin, mutta sykevyön kanssa pelaaminen oli vähän ärsyttävää ja monesti se ei edes löytänyt sykettä tai kadotti sen kesken juoksun.

Kellossa on myös MP3-soitin ja siihen saa yhdistettyä Bluetooth-kuulokkeet. Nyt vaan tarvitsisi jostain MP3:ja, kun Spotifyhin siirtymisen jälkeen ei ole tullut laitettu mitään MP3-muotoon.

Ja kyllähän se tuo nörtille oman lisämotivaationsa juoksemiseen, kun treenit voi synkronoida netissä olevaan miCoach-palveluun, josta näkee statistiikkaa omasta juoksusta ja sen kehittymisestä. Oh wau, nyt se sanoo, että Good Improvement! Voipa siellä näemmä tehdä johonkin tavoitteeseen tähtäävän treeniohjelmankin tai suunnitella juoksureittejä.

Katsotaanpas tuo työmatkan pituus... Jaa jaa, ei ehkä aivan mahdoton. Hmm...

Kommentit

lomoisio

Juokseminen on ihan huippukivaa ja hyvä stressin lievittäjä, kun ei oo pakko ajatella oikestaan mitään. Pidä siitä kiinni :) ! Ite kyl uskaltaudun juoksemaan taas vasta keväämmällä.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Hullut juoksee, me muut luistellaan!

Tuulianna

Voisitkohan mitenkään kertoa enemmän kokemuksiasi tuosta vekottimesta, kun käyttökilometrejä alkaa kertyä? Juoksufoorumilla jo jotain keskustelua löytyikin, mutta mieluusti kuulisin arviosi laitteesta.

Kommentoi