Fork + Club for Five + Rajaton = AcaCartelli

Isyyspakkaus

Nyt oli a cappella -fanipojalle tarjolla sellainen herkkupala, että kestää hetkisen aikaa leijailla takaisin maan pinnalle a cappella -taivaasta.

Lauluyhtyeet ForkClub for Five ja Rajaton esiintyivät Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltassa kaikkien aikojen ensimmäisessä yhteiskonsertissaan yhteisnimellä AcaCartelli.

Olen käynyt katsomassa jokaista näistä yhtyeistä aiemmin useamman kerran, ja viimeisimpänä näin Forkin Revolution-show'n Aleksanterinteatterissa viime syksynä. Kyseinen show liittyikin tähän AcaCartelliin siten, että osana esitystä oli musiikkivideo, jossa kaikki kolme a cappella -yhtyettä esittivät Twisted Sistersin kappaleen We're Not Gonna Take It.

Kyseisen kappaleen nauhoittaminen oli ollut ilmeisen hauskaa, sillä siitä oli poikinut nyt myös tämä kolmen bändin yhteiskonsertti!

Huvila-teltta on jokakesäinen Helsingin juhlaviikkojen konserttipaikka Helsingin Tokoinrannassa, johon se ilmestyy loppukesästä. Ohjelmistossa on usein jotain artistien tavallisista keikoista poikkevaa.

Liput myydään yleensä nopeasti, ja AcaCartellikin esiintyi lopulta kahtena iltana, kun ensimmäinen konsertti myytiin pian loppuun. Jälkimmäinen esitys oli nyt maanantaina, vaikka Helsingin juhlaviikot päättyivät tavallaan jo sunnuntaina. Tämän konsertin myötä siis myös Huvila-teltta pakataan odottamaan ensi kesää.

Huvila-teltassa oli tänäkin vuonna mahdollisuus syödä konsertin yhteydessä hyvin. Valitsimme Ravintola Juuren eväistä kalaevään (Fish & Chips) ja kanaevään (broilerin koipea, luukastiketta ja kasviksia).

Olimme annoksiimme hyvin tyytyväisiä. Oma kanani oli hyvin mehevää, ja ilahduin siitä, miten koiven liha oli irrotettu valmiiksi luusta. Luukastike oli puolestaan erittäin maukasta. Rouva kehui myös omaa kala-annostaan.

Yhtyeet lauloivat parin tunnin verran, ja konsertti oli varsinaista vokaalitykitystä. Oli hauskaa, miten jokaisella yhtyeellä oli omat soolonumeronsa, ja illan aikana kuultiin lisäksi useita yhteiskappaleita eri kokoonpanoilla. Joissain kappaleissa olivat mukana kaikki viisitoista laulajaa kun taas toiset oli sovitettu esimerkiksi vain kaikkien yhtyeiden mieslaulajille. 

Aplodien määrästä päätellen yleisön suosikkeja olivat mieslaulajien liidaamat kappaleet: Europen Final Countdown, Extremen More than Words sekä Forkin Revolution-show'ssakin kuultu Rammsteinin Du Hast Mich, joka taisi tulla suurimmalle osalle yleisöstä suurena yllätyksenä. Taattua oli myös Club for Fiven Tuukka Haapaniemen jyrisevän basson herättämä ihastus Dire Straitsin Brothers in Armsissa sekä vieläkin matalammalle menevässä venäläisessä oopperanumerossa.

Klassisen äänenmuodostuksen taitojaan pääsivät esittelemään myös Forkin Anna Asunta ja Jonte Ramsten, jotka tulkitsivat vallan hienosti italialaisen oopperapop-kappaleen Con te partirò.

Kolme lauluyhtyettä ovat hauskasti erilaiset. Siinä missä Rajaton ja Club for Five loistavat teknisellä puhtaudella, Forkin vahvuus on ehdottomasti show'ssa. Överisti mennään ylpeydellä, ääniefektilaite kuumana ja paljetit kimaltaen. Jokainen ryhmä osoitti jälleen, miten monipuolisia laulajia heidän riveissään on, ja miten laulajat voivat vetäistä käytännössä mitä tahansa mistä tahansa genrestä.

Tunnelma Huvila-teltassa oli huikea ja yleisö ei olisi malttanut päästää taiteilijoita pois lavalta. Sanokaa minun sanoneeni, mutta en usko, että tämä jäi AcaCartellin viimeiseksi konsertiksi. Minä ainakin lähtisin kuuntelemaan uutta konserttia vaikka heti.

We want more! We want more!

Psst, jos joku tarvitsee omaan a cappella -yhtyeeseensä baritonia, olisin ehkä vähän kiinnostunut... :)

Kommentit

Lauluyhtye St. Notes (Ei varmistettu) https://www.facebook.com/stnotes/

Suoraan eräältä AcaCartellin jäseneltä tuli meille vinkki, että tämän blogin kautta voisi löytyä kiinnostuneita laulajia :) Lauluyhtyeellämme on syyskuun ajan menossa suuri mieslaulajahaku! Lisää aiheesta:
https://www.facebook.com/stnotes/posts/1638102962880311?notif_t=like&amp...

ETSITÄÄN MIESLAULAJAA TOSITARKOITUKSELLA!

Lauluyhtyeemme on: (www.stnotes.fi)
- 5-6 hengen sekayhtye
- toiminut aktiivisesti vuodesta 2009
- tavoitteellinen
- asenteiltaan avoin ja tyylilajeiltaan monipuolinen
- iloinen, värikäs JA vakava

Treenaamme ja keikkailemme muutaman kerran kuukaudessa, minkä lisäksi tarjoamme mahdollisuuden kouluttautua alan huippujen kanssa. Käytämme omia äänentoistolaitteita.

Sinä olet:
- äänialaltasi mies ;)
- soundiltasi kevyen musiikin laulaja ja valmis sooloihinkin
- kerännyt aiempaa lauluyhtyekokemusta
- noin 25-40-vuotias
- joustava tiimiläinen ja hauskaa seuraa tietenkin!
- ahkera, innostunut, täsmällinen ja halukas kehittymään
- valmis sitoutumaan vuosiksi, mikäli ihastumme toisiimme!
- sävellys-/sovitustaidot bonusta

MATCH MADE IN HEAVEN!

Lähetä meille laulunäyte (esim. mobiililaitteen tallenne/linkki äänitteeseen), jonka perusteella voimme sopia koelaulusta ja mahdollisesta koeajasta yhtyeessä. Kerro samalla itsestäsi, kokemuksestasi ja innokkuudestasi vapaasti.

Yhteydenotot 30.9. mennessä: lauluyhtye(at)stnotes.fi

St. Notes YouTubessa:
https://www.youtube.com/results?search_query=st.+notes

Tommi K
Isyyspakkaus

Katsellaan :)

Kommentoi