Game of Thrones: Suoritettu!

Isyyspakkaus

Katsoin juuri Game of Thronesin. Siis kokonaan.

Jaksoja on viisikymmentä, ja jokainen on lähes tunnin mittainen. Aikaa tähän meni reilu kuukausi, mutta olen suoritukseen silti melko tyytyväinen. Viime vuosina television katsominen on jäänyt melko vähiin, ja olen katsonut oikeastaan vain niitä ohjelmia, joita olemme seuranneet yhdessä Rouvan kanssa.

Yritimme katsoa Game of Thronesia jo heti sen ensimmäisen kauden ilmestyttyä, mutta jo ensimmäisen jakson raakuus sai Rouvan perääntymään. Ja sitten se jäi itseltäkin, kunnes heti neljä vuotta myöhemmin päätin tarttua HBO Nordiciin ja katsoa kaikki jaksot niin putkeen kuin vain mahdollista.

Siihen meni joitain iltoja ja monta bussimatkaa, mutta nyt tiedän vihdoin, mistä on kyse.

Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

  • Raakuus. Huhheijaa. Tämä sarja voittaa ehkä kaikki koskaan näkemäni ohjelmat raakuudellaan. Ja myös julmuudellaan.
  • Arvaamattomuus. Kun yleensä tv-ohjelmissa hyvä voittaa ja paha saa palkkansa, Game of Thronesissa lähtökohtaisesti ei. Vaikka osa jännitystä on nimenomaan se, kuka kuolee ja kuka selviää, jokainen hyviksen kuolema tulee yhtä suurena shokkina. Eiii!!!
  • Paljas pinta. Sitä on, jopa yllättävän paljon.
  • Visuaalisuus. Huikeat kuvauspaikat yhdistettynä digitaalisiin efekteihin. Melkoista silmäkarkkia.
  • White Walkers. Zombie-armeijan hyökkäyksiä oikein toivoo lisää.
  • Tunnusmusiikki. Kaikenlainen musiikki jää helposti pyörimään mieleeni. Nyt tämä tunnari soi sisäisessä jukeboxissani jatkuvasti.

Ja sitten ne viimeisimmät juonen käänteet, voi pojat...

Mitenkäs, osaako joku kertoa, miten uskollinen sarja on George R. R. Martinin alkuperäiselle Tulen ja jään laulu -kirjasarjalle? Entä meneekö tarina kirjoissa jo pidemmälle kuin HBO:n sarjassa?

Kommentit

Mamma
Mamman Sähkövatkain

me mun miehen kans katottiin kans näitä kuukausi ja risat. Nyt innolla ootellaan uutta kautta. Ja samoja asioita itelläki jäi mieleen mitä sullaki :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ja uutta kauttahan pitää odottaa aivan liian pitkään! Aikamoinen tyhjiö jäi nyt elämään :D

Mallaspulla (Ei varmistettu) http://mallaspulla.blogspot.fi

Sarja on kyllä aivan mahtava, joten onnittelut suorituksestasi! :) Tähän mennessä julkaistut kirjat menevät kyllä vielä paljon pidemmälle kuin mihin tv:n puolella on ylletty, ja myös tarina jonkin verran poikkeaa kirjoitetun ja kuvatun välillä. Suuret linjat toki ovat samoja, mutta kirjoissa on huikean paljon enemmän sivuhahmoja ja juonen kuljetusta sarjaan verrattuna. Suosittelenkin lämpimästi ottamaan myös kirjaprojektin tähän mukaan, niin saat syvennettyä kokemustasi lisää.

VirveH (Ei varmistettu)

Tällä ilmoittautuu yksi urakoitsija lisää. Olihan aikamoinen homma! Vaan oli todellakin katsomisen arvoinen sarja. Pahimmat suolenpätkäräiskinnät piti kyllä vetäistä pikakelauksella, eli varsin monesti.. Ja vähän jäi harmittamaan, kun kaikki hyvikset lähetettiin manan majoille. Uutta kautta innolla odottaen ja tässä mietinkin, että pitäisiköhän lukaista kirjasarja sitä odotellessa.

Koop (Ei varmistettu)

Käsittääkseni sarja saavutti kirjat viimeisimmän kauden myötä eli nyt olisivat kirjan lukeneet ja vain sarjan katsoneet samalla viivalla.

Satumaah
Satumaailmassa

Näin mäkin olen kirjoja lukeneilta ystäviltäni kuullut. Pakko muuten sanoa, että itse olen jumahtanut toiseen kirjaan, koska mun mielestä tällä kertaa, niin harvinaista kuin onkin, TV-sarja voittaa kirjat. Upeasti tehtyä viihdettä, joskin kovin väkivaltaista. 

Ninnni (Ei varmistettu)

Ihan mielenkiinnosta täytyy kysyä, oletko katsonut Sons of anarchy-sarjaa? Se oli mielestäni niin raaka, että vaikka hyvä sarja olikin, niin en tule sitä toiste katsomaan. Jos joku voittaa raakuudellaan vielä sen sarjan, niin ei tarvitse kyllä kahdesti miettiä katsooko vai ei, hui..

Vinkuva Nipsu (Ei varmistettu)

Minä olen katsonut kumpaakin ja mielestäni Sons of Anarchy on todella lälly verrattuna GoTiin. En siis suosittele jos Sons of Anarchy oli jo oman sietokyvyn rajoilla, GoT todellakin on raaka ja julma.

Ninnni (Ei varmistettu)

Huh, ei tosiaan sitten tarvitse katsoa.. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Enpä ole katsonut Sons of Anarchya, joten en osaa verrata.

Murkinamasu (Ei varmistettu)

Sarja oli ensimmäisellä kaudella erittäin uskollinen kirjoille, mutta kakkoskaudella homma lähti lipeämään. Tässä viimeisimmässä kaudessa ei ollut varmaan yhtään kohtausta, joka olisi mennyt kuin kirjoissa.
Spoiler alert!!! Stannis ei polttanut tytärtään, Jaime ei ollut Dornessa, Ramsay ei mennyt naimisiin Sansan kanssa, ja tätä voisi jatkaa pitkään. Erittäin isoja ja tärkeitä asioita oli muutettu ihan kokonaan ja kirjojen lukijana oli lähes kivuliasta katsoa sarjaa.
Sarja on hienosti tehty ja näyttelijävalinnat ovat ihan nappeja, mutta kirjat ovat minulle niin tärkeitä, että en taida enää kuudetta kautta katsoa. Kirjoja tosin suosittelen varauksetta! :)

LeenaK (Ei varmistettu)

Juuri näin. Ja käsittääkseni jatkossa sarja elää omaa elämäänsa ja kirjat omaansa. George R.R. Martin ei kykene kirjoittamaan niin nopeasri kuin sarjantekijät haluaisivat, joten kun nyt lisämateriaalia ei ole saatavilla niin tekevät omat ratkaisunsa. Tavallaan aika kiehtovaa: sama lähtötilanne, mutta mihin kummassakin rinnakkaistodellisuudessa päädytään?

Ja juu raaka on sarja. Kirjatkin on. Katson jaksoista puolet kädet silmillä - välillä tulee mieleen, että oisko vähempikin riittänyt? Toisaalta sittenntuo maailma on niin kiehtova, ja tarinakin, että ihan sen takia haluan katsoa.

Minä katsoin ensin sarjaa, ja viime talvena luin kirjat (englanniksi, niin kestivät pitempään). Nyt oottelen että saako kirjasarja vai tv-sarja ensin jatkoa. :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ohoh, aika isoja muutoksia kekseisiin tapahtumiin. Tuota olen aina vihannut...

Piipo79

Heh. Meillä mies on myös ahminut kaikki jaksot parhaimmillaan useampi illan aikana. Itse en sarjaa katsonut kovan houkuttelunkaan jälkeen koska olen realistisemman ei-fantasian fani.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on muuten jännä, mutta yliluonnollisista asioista huolimatta GoT tuntuu jotenkin tosi realistiselta :D

Piipo79

Mies yritti perustella minulle asiaa vähän samaan tapaan kun yritti houkutella katsomaan sarjaa! :-)

Emppa_K (Ei varmistettu)

Mulla meinasi myös jäädä koko sarja ekan jakson perusteella väliin! Jossain vaiheessa uteliaisuus vei kuitenkin voiton, ja olin pahasti koukussa viimeistään ykköskauden loppuun mennessä. Onhan se hienosti tehty sarja, ja ekan jakson jälkeen sarja sisältää muitakin nyansseja kuin väkivaltaa, seksismiä ja alastomuutta. :)

Äiti älä pelkää

Tämän sarjan kanssa potkii vastaan raiskauksilla ja väkivallalla mässäily. En ole koskaan katsonut yhtäkään jaksoa (paras kommentoimaan... heh), lukenut vaan aihetta koskevia juttuja. Mulla nousee karvat pystyyn vähemmästäkin väkivallasta, siis silloin, kun ideana on vain saada mahdollisimman raakaa ja järkyttävää materiaalia ruudulle. Vedän herneen nokkaan melkein joka raiskauskohtauksesta. Miksi niiden pitää olla niin pitkiä ja mässäileviä? Äägh!

tiippanen (Ei varmistettu)

Jos päädyt lukemaan kirjat, niin ehdottomasti kannattaa lukea englanniksi. Netistä löytyy näytteitä suomennoksista ja ne ovat todella huonolaatuisia suomalaisen kaunokirjallisuuden ystävälle ainakin. Suomennokset ovat ikään kuin suomennettu suoraan englannista suomeksi ja ne ovat täynnä häiristeviä anglismeja.

Kommentoi