Game of Thrones on taas täällä! (+arvonta)

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: HBO Nordic

HBO:n jättimenestys, palkittu Game of Thrones, palasi ruutuihin uusin, 6. tuotantokauden jaksoin eilen, huraa!

Mitä tapahtuikaan Jon Snowlle? Mikä odottaa Arya Starkia? Nouseeko Cersei Lannister ahdingostaan? Mitä kuuluu Daenerys Targaryenin lohikäärmeille? Mitä sutkautuksia Tyrion Lannister päästelee suustaan? Entä pääseekö kaunis Sansa Stark pakoon tv-historian kammottavinta ihmishirviötä?

Kuva: Helen Sloan / HBO

Suurimmat Game of Thrones -fanit saivat jo eilen vastaukset ainakin osaan näistä kysymyksistä, kun kauden ensimmäinen jakso ilmestyi HBO Nordicille.

Sain HBO:lta kutsun kauden avajaisnäytökseen Tennispalatsiin ja pääsin katsomaan ensimmäisen jakson isolta kankaalta. Komeaa katsottavaahan sarja on, ja tuotannon laatu vastaa Hollywood-elokuvia niin tehosteiltaan, lavasteiltaan kuin puvustukseltaankin. Maisemat ovat henkeäsalpaavia ja joukkokohtaukset niin massiivisia, että voi vain arvailla, mikä osa niistä on kuvattu oikeilla ihmisillä oikeissa lokaatioissa ja mikä lisätty digitaalisesti.

Vaikka sarjaa ei olisi katsonut aiemmin, sen voi aloittaa aivan hyvin vasta nyt, sillä kaikki sarjan viiden ensimmäisen kauden jaksot ovat katsottavissa HBO Nordicilla.

Kuuntelin itsekin kehuja sarjasta useamman vuoden ennen kuin sain aikaiseksi aloittaa sen katselun. Sitten jäin kerralla koukkuun ja katsoin viime syksynä kaikki sarjan 50 jaksoa putkeen reilun kuukauden sisällä. Melko miehekäs saavutus. Siihen kului useampi ilta ja bussimatka, ja jokunen jakso tuli ehkä katsottua yölläkin.

Kuva: Macall B. Polay / HBO

Itseäni Game of Thronesissa kiehtoo sen fantasiamaailma, joka ei ole kuitenkaan liian satumainen vaan jopa omalla tavallaan realistinen. Tarina keskenään sotivista kuningaskunnista voisi hyvin kertoa vaikkapa Euroopan ja Pohjois-Afrikan historiasta. Mutta lohikäärmeet ja elävät kuolleet tuovat sarjaan omaa viehätystään, joka uppoaa fantasiafaniin kuin veitsi kuninkaallisen kurkkuun.

Niin, sarjan arvaamattomuus onkin yksi sen suurimmista viehätyksistä: kukaan ei ole turvassa, paha ei aina saakaan palkkaansa ja päähenkilönä pitämäsi hahmo voi menettää päänsä ennen kuin ehdit edes varautua siihen.

Toisten mielestä sarja on jopa liian julma, ja raakahan se on. Paljasta pintaa on myös tarjolla sen verran, että jos jaksoja katsoo vaikkapa ruuhkabussissa, joidenkin kohtausten katsominen saattaa olla hieman kiusallista.

Kuva: Macall B. Polay / HBO

Uudet jaksot ilmestyvät palveluun aina maanantaisin aamuyöllä klo 04, eli samalla hetkellä, kun ne ilmestyvät Yhdysvalloissa sunnuntai-iltana paikalliseen aikaan. Jaksot on siitä huolimatta tekstitetty suomeksi. HBO ei julkaise koko kautta yhdellä kerralla, vaan uutta jaksoa on odotettava aina viikon verran.

Tervetuloa mukaan, suosittelen lämpimästi!

* * *

HBO lupasi arpoa lukijoideni kesken paketin, jossa on Game of Thrones -espressomukit, Marshall Major II -kuulokkeet sekä kolmen kuukauden kokeilujakso HBO:n palveluun (uudelle asiakkaalle)! Paketin arvo on n. 240 euroa. Voittaja voi siis herätä espresson voimalla maanantaiaamuöisin ja katsoa uuden GoT-jakson kuulokkeet korvilla häiritsemättä muita!

Voit osallistua arvontaan postauksen kommenttiboksissa kertomalla oletko jo koukussa oleva GoT-fani vai vasta kiinnostunut sarjasta. Vastausaikaa on tiistaihin 3.5.2016 saakka. Muista jättää myös yhteystietosi.

EDIT: Arvonta on suoritettu. Kiitos osallistujille!

HBO Nordic, Sarjojen koti, tarjoaa ainutlaatuisen pohjoismaisen tv-palvelun, jonka voi tilata nettipalveluna suoraan osoitteesta hbonordic.com tai teleoperaattoreiden Elisan ja Soneran kautta kaapeli- ja IPTV-kotitalouksiin. Pohjoismaiden ensimmäinen HBO-palvelu tarjoaa parhaimmat uutuussarjat niin HBO:lta kuin muilta maineikkailta ohjelmantarjoajilta kuten Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC sekä Starz. Sarjojen kotina HBO Nordic tarjoaa myös laajan ohjelmakirjaston, josta löytyy yli 4000 jaksoa uutuus- ja klassikkosarjoja, stand up -komediaa, dokumentteja ja elokuvia.

 

Katso Game of Thronesia: watch.hbonordic.com/fi/game-of-thrones

Kommentit

chaura
Misplaced

Fani! Meillä jännättiin kumpi tulee ensin, vauva vai GoT. Vauva tuli, ja uusin jakso katsottiin heti kun saatiin vauva asianmukaisesti nukkumaan ;)

Riinanen
Onnenavaimia

Koukussa ja pahasti, mies vielä pahemmin jos mahdollista. Ennen lapsen syntymää en kestänyt lainkaan katsoa hyvää sarjaa jakso viikossa -taktiikalla, vaan jaksot oli katsottava kerralla. Nykyisin, kun tyttö on 14 kuukautta, tuollainen jakso viikossa -rytmi sopii oikein hyvin. :) ...ainakin nyt, ennen uuden tuotantokauden katselun aloitusta, olen vielä tätä mieltä! :D

jjenppa (Ei varmistettu)

F A N I! Pari vuotta sitten loukkasin jalkani ja olin muutaman viikon sairaslomalla. Päätin sitten aikani kuluks tutustua kavereiden hehkuttamaan GOTiin ja siinä mä sitten taisin parin viikon aikana tuijottaa kaikki siihen mennessä tulleet jaksot ja koukkuunnuin. Eilen tullut jakso oli kyllä hyvä ja en malta odottaa ensi viikon jaksoa.

SiniSS (Ei varmistettu)

Superfani ehdottomasti! Jäin koukkuun aikalailla ensimmäisistä jaksoista ja onnekseni pääsin myös eilen katsoomaan näytöstä Tennispalatsiin. Olihan se hienoa, vaikka kysymyksiä jäi :D

Olen katsonut ensimmäisen kauden ja koukkuun jäin! Olenkin siitä asti miettinyt, noin vuoden ajan, pitäisikö ottaa HBO Nordic ihan vain Game of Thronesin vuoksi. Kuuntelin myös pitkään hehkutuksia sarjasta ennen kuin katsoin ekan kauden. 

 

Päivikki (Ei varmistettu)

Olen koukussa :)

Omppupomppu (Ei varmistettu)

En ole nähnyt vielä yhtään jaksoa, mutta kiinnostaisi kyllä kun sarjaa on niin hehkutettu. Toivottavasti onni suosii!

camilla/kaksinkaunihimpi (Ei varmistettu) http://napapiirini.blogspot.fi

*lallattaa sormet korvissa* lupasin että katsotaan uusi jakso aina vasta viikonloppuna kun perheen molemmat fanit on kotisohvalla. :D

Koukussa ja kroonisesti uneton avoimen ratkaisun miniasunnossa, kuulokkeet olis varsin bueno!

VirveH (Ei varmistettu)

Klassisesti kävi.. Yhden jakson kun katsoi, oli pakko katsoa urakalla loputkin läpi. Lasten päikkäriaikaan ehti jännittää 1-2 jaksoa ja illalla muutaman lisää. Koukussa!

LelluT (Ei varmistettu)

Koukussa ollaan miehen kanssa molemmat!

moonangel (Ei varmistettu)

Alusta asti on tullut sarjaa seurattua, onneksi se alkoi taas! Tätä onkin odotettu :)

Moksinen (Ei varmistettu)

Auttamattomasti koukussa jo heti alusta alkaen. Kirjat löytyvät kirjahyllystä ja ahkeraan on niitäkin luettu.

MikaelaU (Ei varmistettu)

Ensimmäinen kausi tuli aikanaan katsottua, mutta toinen kausi jäi kesken... en tiedä miksi. Aivan mahtava sarja! Täytyisi ottaa menetys takaisin. Voitto olisi siis kohdallaan. :)

Aditu
MILF journal

Fani, koukussa, pahasti. :D Kirjat luettu ja nyt aivan täpinöissään uudesta kaudesta, kun ei yhtään tiedä mitä tapahtuu!

Silli (Ei varmistettu)

Hitsi, rekisteröidyin juuri HBONordicin käyttäjäksi sunnuntaina, kun tuntui että Netflix on jo katsottu loppuun ja Black Sailsin kolmas tuotantokausi houkutteli. Tarkoitus on kuitenkin irtisanoa asiakkuus ilmaisen kuukauden jälkeen. Kovasti tosin miehen kanssa jännitetään, että jäädäänkö koukkuu muuhun tarjontaa. Juuri tää GoT houkuttelisi, mutta enpä usko, että viittä tuotantokautta ehtii kolmessa viikossa kahlata läpi... Tässä käy vielä huonosti ;)

Z (Ei varmistettu)

Tiukasti koukussa, jo ensijaksoista lähtien.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä vois ehkä jo faniks kutsua! En innostunut sarjasta aluksi ollenkaan, mutta miehen hehkutus herätti pienen kiinnostuksen. Viime kesänä aloittelin lukemaan kirjasarjaa, mutta pääsin vain ensimmäisen kirjan puoliväliin, kun kärsimättömyys iski ja ahmin kaikki katsottavissa olevat kaudet tallenteilta melkein yhdeltä istumalta :D Nyt odotellaan kesälomaa ja katsotaan koko kausi HBO Nordicilta sitten kerralla... jos vaan maltetaan odottaa sinne asti!

Hekku (Ei varmistettu)

Innostuksissani unohdin jättää nimimerkin ja yhteystiedot ylläolevaan kommenttiin!

Tiksu (Ei varmistettu)

Game of Thrones -fani olen ja siskonpoika seuraa sarjaa vielä tarkemmin kuin minä. Lähipiirissä on siis muitakin faneja. Tutustuin sarjaan äskettäin ja olen lumoutunut! Siinä on sopivasti kaikkea kiehtovaa. Mutta väkivallasta en tykkää, niiden kohtauksien aikana peitän silmäni ja tukin korvani. Mutta jotain koukuttavaa Game of Thronesissa on! Siinä on jännä tunnelmakin!

ansuu (Ei varmistettu)

Ehdottomasti fani! Kaikki edelliset kaudet on nimittäin tullut katsottua ja kirjatkin luettua. GoT on kyllä parasta fantasiaa miesmuistiin :)

SaSa89 (Ei varmistettu)

En ole vielä uskaltanut katsoa, koska pelkään jo traumoja kuolevista lempihenkilöistä. En ole vieläkään päässyt yli Greyn anatomian kuolemista :D

NorppisP (Ei varmistettu)

Katselin kaikki jaksot alusta alkaen viime vuoden loppupuolella äitiysloman alkaessa, sohvalla köllöttelin ison mahan kanssa aamusta iltaan. Eilen kuudennnen kauden ensimmäistä jaksoa katselin sohvalla köllöttäen, pienen pojan nukkuessa vieressä.

ToiVio (Ei varmistettu)

Tätä on odotettu taas tovi :) Ei vielä eilen päästy katsomaan uutta kautta, mutta toivottavasti tänään!? Miehen kanssa katsottu aina viikottain, kun uusi jakso on tullut ja lapset saatu nukkumaan.

Sari V. (Ei varmistettu)

Täysin koukussa! Eilistä jaksoa en ole vielä kerennyt katsoa mutta kohta on varmaan unohdettava päivän hommat hetkeksi ja katsottava mitä Snowlle tapahtui.

pikkukalanen (Ei varmistettu)

Olen katsonut vasta muutaman esimmäisen jakson alusta mutta suunnitelmissa olisi kyllä vielä katsoa kaikki! :D

Ihmettelin poikaystävälle pitkään, hänen katsoessaan jaksoja ilmestymistahtiin, eikö GoT ole muuta kuin nakuilua tai teilaamista. Sivusilmällä kuitenkin aina tiirailin mukana ja lopulta aloitin seuraamaan ihan alusta kaikkien 5 kauden ilmestyttyä. Ihan kuukaudessa en katsonut kaikkia jaksoja, mutta aika tiuhaan kuitenkin. Ja voi tätä 6. kauden odottamista. Eilinen ei tuntunut yhtään maanantailta, kun vapaapäivän kruunasi Game of Thrones. Tunnari on niiiin musiikkia korville. Jos jäi epäselväksi, fani täällä hei :D

Koukussa ollaan, juuri pohdin pitäisikö tilata Hbo ihan vaan sarjan takia. Ehkä odotan vielä hetken niin on useampi jakso katsottavana ;)

MiiaK (Ei varmistettu)

Menin eilen iltapäivällä käymään ruokakaupassa ja kauppaan kävellessäni ihmettelin, että miten niin monet ihmiset hymyilivät vastaantullessaan. Ajattelin, että johtuu varmaan auringonpaisteesta ja kivasta kevätilmasta, kunnes ruokakauppaan mennessäni tajusin hyräilleeni koko matkan GOT:n tunnaria ja ilmeisesti aika kovaan ääneen :D Mies fanittaa meidän taloudessa GOTia todella paljon ja aamulla, ennen töihin lähtöä vielä varmisti, että katsotaanhan ensimmäinen jakso yhdessä, heti tytön mentyä nukkumaan.

salmanteri (Ei varmistettu)

Koukussa ollaan! Ja pitihän se HBO tilata tänäkin vuonna ihan vaan GoT-kautta varten, samoin tuli tehtyä viime vuonnakin.. :D

Henla (Ei varmistettu)

Täysin koukuttunut olen ollut ekasta tuotantokaudesta asti ja pitkällisten suostuttelujen jälkeen sain tänä keväänä paremman puoliskonkin innostumaan sarjasta. Hänellä on kuulemma TSH-trilogiaan pohjautuvia traumoja fantasiamaailmoista, mutta GOT ei ollutkaan hänen yllätyksekseen liiaksi peikkoja ja menninkäisiä. :D Myöskin kahteen kuukauteen ahmittiin aiemmat kaudet ja jännäillään koska päästäisiin uusimman kimppuun. :)

matkatar (Ei varmistettu) http://matkantekijana.blogspot.com.es/

Minulla koko sarja vielä odottaa katseluaikaa, mutta kiinnostusta on kovasti! Vierailin juuri Gironassa jossa kuulemma tuo uusin tuottis olisi kuvattu.
matkatarmail@gmail.com

Iibis (Ei varmistettu)

Koukussa!!!! :)

colori (Ei varmistettu)

Olen ainut tuttavapiiristäni joka ei GoT:ta katso ja viime viikkoihin saakka olen ollut hyvin järkkymätön kannassani. Mutta pikkuhiljaa.. Jos sitä ensimmäisen jakson ihan kokeilumielessä vaan tuijottelisi..

SofiaK (Ei varmistettu)

Koukussa kuin mato!

youknownothing (Ei varmistettu)

aivan täysin totaalisen koukussa...

Lumipallokeitto (Ei varmistettu)

Ehdottomasti fani!! Koukussa sarjaan erittäin vahvasti! :)

JonnaH. (Ei varmistettu)

KOUKUSSA! Aluksi en innostunut ollenkaan. Mietin, että mistähän ne kaikki vauhkoaa. Sitten katsoin ihan mielenkiinnosta ekan jakson, tokan, lopulta kaikki kolme kautta putkeen. Jonka jälkeen olenkin katsonut jaksoja sitä mukaan, kun niitä ilmestyy.

Nippe (Ei varmistettu)

Minä en ole VIELÄ koukuttanut mutta mies on sitäkin suurempi fani! :)

JaanaK (Ei varmistettu)

Itse en ole ainuttakaan jaksoa katsonut, mutta tuore poikaystäväni odotti uuden kauden alkua kuin kuuta nousevaa. Pakottaa kuulemma minutkin katsomaan sarjaa ja aikoo saada koukuttuneeksi. Nähtäväksi jää :)

HeLa (Ei varmistettu)

K o u k u s s a !

Pärttyli (Ei varmistettu)

Vaikka wanha fantasiakirjallisuuden ystävä olenkin, vastustelin melko pitkään sarjan katsomista. En enää muista miksi! Eipä mennyt aikaakaan, kun oli pakko lukea kirjat sarjan katsomisen rinnalla. Nyt alkanut kausi on taas uudenlainen - ei oikeasti voi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kyllä jännittää! Ja maanantait ovat kesäkuun lopulle saakka pelastetut.

JKK (Ei varmistettu)

Fani. Kirjojen aluks. Aivan mahtavaa seurata filmattua julkasua, joka on jopa uskollinen alkuperäselle. Onhan se tietty, että sarja formaatissa saa paremmin kaiken mukaan ku ei tarvii mahduttaa kaikkea 1,5-2h, mut esimerkki hobitti osotti, että suht ohuestaki kirjasta voi saada monilla tunneilla aivan jotain uutta aikaan (kommentoimatta laatua..)
Välillä ollu kyllä kauheeta kattoa ku ensin lukenu kirjan ja sit tietää mitä tuleman pitää. Varsinki ku luonteeltani elän vähän liianki hyvin mukana (vahva myötähäpeä esim on aivan kauheeta telkkaria kattoessa..)

HeidiÄs (Ei varmistettu)

Potentiaalinen fani ilmoittautuu! Avopuoliso on sarjaa seurannut, mutta ei ikinä ehditty katsoa samaan aikaan joten jäin sitten suosiolla katsomaan omaan tahtiin. En ole vielä siis aloittanutkaan (hah :D) joten tämä paketti tulisi kyllä tarpeeseen! Olen monta kertaa ollut tilaamassa tuota HBO:n pakettia, mutta aikaa katsomiselle ei ole tuntunut löytyvän, haluaisin ahmia sitten kaiken kerralla! Espresson sijaan nautin ennemmin cappucinoa, joten mukit löytäisivät tiensä superfanin synttärilahjapakettiin :)

Jute (Ei varmistettu)

Lähes pari vuotta on ekan kauden jaksoja ollut jemmassa boxilla, mutta vieläkään en ole jostain syystä ehtinyt sarjaan perehtyä. Ehkä noiden luurien avulla sitä sais aikaseks kun muu perhe on nukkumassa :)

Lasu (Ei varmistettu)

Jep, koukussa ollaan molemmat mieheni kanssa! Ensin tuli katsottua eka kausi ja sitten pitikin ostaa koko kirjasarja ja ahmia se. Ja uusin jakso katsottiin heti eilen!

Hukkakukka (Ei varmistettu)

Itse en ole vielä koukussa, mutta mies on täysin (sekä sarjaan että espressoon) ja hänelle luovuttaisinkin espressomukit. :P

Mari Koo (Ei varmistettu)

Olen vasta kiinnostunut sarjasta. Nyt äitiyslomalla saattaisi vihdoinkin olla aikaa sarjan katsomiseen :)

Unae (Ei varmistettu)

Me molemmat ollaan miehen kanssa pahasti koukussa, heti ensijaksoista lähtien..

The winter is coming (Ei varmistettu)

Olemme mieheni kanssa tosi pahasti koukussa. Välttelimme sarjaa ensin, koska pienen lapsen vanhemmilla ei ole koskaan liikaa aikaa, mutta lopulta aloitimme ja jäimme saman tien koukkuun. Olemme kuukauden aikana edenneet lähes 4.kauden loppuun. Välillä toivoisi, että pikkumies nukahtaisi illalla hieman aikaisemmin, jolloin voisi katsoa vielä yhden jakson lisää.

Tiiaea3 (Ei varmistettu)

Poikaystävä sai koukutettua sarjaan. :) Hän oli jo neljä ekaa kautta katsonut, mutta katsoi ne kuitenkin uudestaan mun kanssa ennen viidennen kauden alkua ja nyt ollaan kuutoskautta odotettu alkavaksi :D

Pages

Kommentoi