Herkun Bistron kalakeitto on kaupungin, ellei koko maailman paras

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

Tiistaina 12.2.2019 vietetään kansallista kalakeittopäivää, joten viimeistään nyt on oiva tilaisuus käydä maistamassa Food Market Herkun Bistron kuuluisaa kalakeittoa, jota ei suotta kehuta kaupungin parhaaksi!

Keiton reseptin takana on ravintola Palacen keittiömestari Eero Vottonen, joten ei ihmekään, että keitossa ovat maut kohdallaan. Eero Vottonen on itse myös paikalla kokkaamassa ja tarjoilemassa keittoja kalakeittopäivänä 12.2.2019, joten nyt on hyvä mahdollisuus käydä utelemassa, mikä keiton salaisuus onkaan. Voit samalla osallistua myös Herkku-kassin arvontaan (arvo 100 €).

Bistro aukesi Food Market Herkkuun sen uudistuksen yhteydessä viime vuoden loppupuolella, ja se tarjoaa Herkussa asioiville mahdollisuuden levähtää ruokaostosten lomassa, jos nälkä yllättää siinä juusto- ja leikkeleosastojen jälkeen.

Ruokaostokset voi siis hyvin tehdä jopa lounasaikaan lapsen kanssa, sillä hän on vain innoissaan siitä, että pääsee syömään Bistron kalakeittoa ostosretkellä. Silloin saattaa olla kyllä parasta käydä syömässä keitto ensin ja palata takaisin keräilemään ostoksia kärryyn täysin vatsoin.

Olemme nauttineet Herkun Bistron kalakeitot aiemminkin, ja koko perheemme ihastui niihin. Niiden hinta-laatusuhde todella hyvä: iso keitto maksaa 11,95 € ja pieni 7,95 €. Annokset ovat sen verran kookkaita, että voimme tilata perheelle neljä pientä keittoa, sillä lapset täyttyvät jo keiton puolivälissä.

Keitossa on tomaattinen liemi, ja siinä on kalan lisäksi myös jokiravunpyrstöjä. Keitto viimeistellään crème fraîchella, jossa on hieman sitruunaa. Lisäksi annokseen kuuluu Herkun leipomon leipäviipale.

Tällä kertaa keitto oli lohikeitto, mutta siinä kerrotaan käytettävän myös muita kaloja sesongin ja saatavuuden mukaan. Kalat keittoon tulevat Herkun kalatiskiltä aivan vieresä. Herkun kalatiski on muuten ensimmäinen ja ainoa kalatiski Suomessa, jolle on myönnetty arvostettu kestävästä kalastuksesta kertova MSC-sertifikaatti! Sertifikaatti takaa, että kalat ja äyriäiset on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla.

Bistro on avoinna maanantaista lauantaihin. Sen menu vaihtuu viikoittain, mutta Vottosen kalakeittoa on saatavilla aina. Tällä kertaa muut vaihtoehdot olisivat olleet grillattu lohi, grillattu raakamakkara, paahdettu munakoiso ja bataattikeitto.

Onpa Bistrossa tarjolla myös ostereita perjantaisin ja lauantaisin, mutta tälläkin kertaa tulimme syömään kalakeittonälkäisinä.

Herkut uudistuvat myös muissa toimipisteissä. Kuulin, että myös Tapiolaan on tulossa kalakeiton myyntiin keskittynyt bistro, kun Tapiolan herkun remontti valmistuu.

Sitten se totuuden hetki: millaisen arvion keitolle antoi perheemme tiukin ruokakriitikko, joka tunnetusti kertoo mielipiteensä ilman pahempaa sensuuria?

"Tämä on varmasti maailman parasta kalakeittoa!" Tähän on helppo yhtyä!

Tsekkaa myös Herkun kalakeittoreseptit, jos kaipaat kotikeittiöösi uutta soppainspiraatiota!

Kommentit

NH (Ei varmistettu)

Blogin vanha lukija tässä moi. Kiinnostaisi kovasti kotinne laajennussuunnitelmat. Milloin kuulemme niistä jotain? Saako koululainen jo oman huoneen?

Tommi K
Isyyspakkaus

Moi! Kuulette sitten, kun on jotain kerrottavaa! Emme ole itse saaneet tehtyä mitään päätöksiä, joten mitään edes alustaviakaan suunnitelmia ei ole :D

Kommentoi