Hyttysraportti 27.6.2012

Isyyspakkaus

Hyttysten holocaust on nyt todella alkanut. Mosquito Magnet on pöhissyt neljä vuorokautta ja voi ihmettä: imurin pussi todella kuhisee hyttysiä ja mäkäräisiä.

Ansassa on varmasti tuhansia pistiäisiä. Olisipa siinä jokin laskuri, joka kertoisi, miten monta vihollista olen jo listinyt.

Hyttysiä on ilmassa kyllä sen verran paljon, että ei tämä muutama tuhat kuollutta hyttystä vielä paljoa auta, mutta tuloksien luvattiinkin näkyvän vasta parin viikon päästä.

Olemme nyt parina yönä jahdanneet inisijöitä mökin sisällä niin moneen otteeseen, että olemme alkaneet ihmetellä, mistä ne pääsevät sisään. Vaikka niitä on listitty jo muutama kymmenen, katon rajassa odottelee parikymmentä uutta. Ovea pidämme koko ajan suljettuna, eikä oven toisella puolella oleva lasikuistikaan ole hyttysiä täynnä.

Hyttyset eivät näyttäisi tulevan myöskään ilmanvaihtoräppänästä, mutta voisiko kattolaudoituksen ja mökin välikaton välissä olla hyttysten mentävä reikä? Vai voiko olla mahdollista, että hyttyset ovat tulleet sisään savupiipusta, kun olemme pitäneet uunin peltiä auki? Pari kertaa Rouva on epäillyt, että uunista olisi lennähtänyt hyttynen, kun hän on heittänyt sinne paperiroskaa. Pelti pysyy nyt ainakin kiinni.

Kommentit

Vierailija-Katri (Ei varmistettu)

Hui hirvitys! Näyttäis toimivan :D

Missä on näiden loppusijoituspaikka??

Pitääpä kertoa mun vanhemmille tuosta vekottimesta, meidän mökillä kun tuppaa joka kesä olemaan ihan liikaa noita verensyöjiä. Ja nehän tulee sisälle vaikka juurikin sieltä savupiipusta. Sisällekihän on olemassa joitain tehokkaita karkotinvehkeitä, mutta en sitten tiedä miten koira- ja vauvaystävällisiä ne ovat.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jep, sieltä savupiipusta ne tulevat, usko tai älä! Pitäkää pelti kiinni vaan.

Komppaan, ihan oikeasti hyttysiä tulee avoimesta hormista sisälle. Ei ne tyhmiä veikkoja oo.

Vierailija (Ei varmistettu)

Odotetusti toimii kuten lupaakin siis. Hyvä laite siis. Kyllä hyttyset tulee

vaikka mistä raosta, ja ovista, vaikka olisi ötökkäverho. Nythän niitä

on paljon, kun vielä vettäkin ja siis kosteutta luonnossa. Toivottavasti

heinäkuu on kuiva ja helteinen.

aini (Ei varmistettu)

Jep, joskus itsellekkin kävi mökillä ilkeästi, kun pellit ja uunin luukut jäi auki tulen polton jälkeen. Jossain vaiheessa yötä heräsin siihen, kun tupa oli täynnä inisijöitä. Yöllä vielä läiskin niitä tapetteja vasten ja aamulla odottikin kiva yllätys kukkatapetin saatua hieman villimmän kuvion.
Asianhan tajusin vasta sitten, kun virhe tuli tehtyä toistamiseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo ehdottomasti tulevat savupiipusta. Viimeinen virhe jättää pellit auki :)

Mörri (Ei varmistettu)

Kun olin Senegalissa pohdin usein että taidan hankkia hyttysverkon mökille. Siellä voi koisia kaikessa rauhassa kaiken maailman ötököiltä.

KirsiVierailija (Ei varmistettu)

Mutta onhan teillä sellainen (Ikean) hyttysverkkoverhoharsosysteemi sängyn päällä ja ympärillä? Sinne ei hytykkä tule.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa laittaa sellainen hyttyssavu sinne takkaan savuttamaan yöksi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä mä taidan nyt uskoa, että se takan avonainen pelti on se hyttysongelman lähde. Ongelmaa ei sinänsä pitäisi olla, sillä saunominen lämmittää mökkiä sen verran, ettei takassa viitsi juurikaan polttaa puita.

Vierailija-Katri: Loppusijoituspaikalla tarkoittanet hyttysten viimeistä leposijaa? Eiköhän se ole viereisessä jorpakossa.

Merya: Sisäkarkottimet taitavat myös usein olla sellaisia pistorasiaan tökättäviä. Kun sitä sähkö on muutekin tarjolla rajallisesti, ei sitä viitsi käyttää johonkin, jonka tehoon ei ehkä muutenkaan usko.

KirsiVierailija: On se, mutta se on jotenkin liian pieni, ja Rouva ahdistuu kun se tulee naamalle. Yhtenä yönä käytimme sitä, ja silloikin se saatiin potkittua yöllä auki, jolloin hyttynen pääsi sisään. Lisäksi koira sotkeutui kerran siihen, ja siihen tuli reikä... :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tällainen hyttyskarkotin (http://www.raid.fi/index.phtml?s=12) on pelastanut MONET mökkiyöt. Suosittelen kokeilemaan!

Kommentoi