Hyttysraportti 8.7.2012

Isyyspakkaus

Mosquito Magnet on surissut nyt kaksi viikkoa. Hyttysiä on edelleen aivan pirusti, myös sisällä mökissä, vaikka takan pelti on nyt pysynyt visusti kiinni. (Ks. Hyttysraportti 27.6.2012). On niitä kuitenkin sisällä vähemmän kuin aiemmin.

Huomasin jo torstaina, että hyttysansan pussi oli aivan täynnä.

En tiedä, miten se vaikutti ansan tehoon, mutta hurjasti se oli siis vetänyt hyönteisiä sisäänsä. Joku tiesi kertoa aiemmin, että pussiin mahtuisi 40 000 inisijää. En lähtenyt laskemaan, mutta kunnon keko niistä tuli maahan.

Vaikka hyönteistutkijat Hesarin jutussa torstaina epäilivät laitteen hyödyllisyyttä, minusta tuntuu mukavalta ajatella, että jos nämä hyönteiset eivät olisi lentäneet ansaan, ne olisivat pörränneet mökin ympärillä.

On kuitenkin ironista, että tuossa eilen ajattelin, että hyttysiä on selvästi vähemmän kuin ennen. Sitten kävin kurkkaamassa Mosquito Magnetia, ja huomasin, ettei se ollut edes päällä. Höm...

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos teillä on jotain lampea tai merta siin lähellä niin nuo sääsket voi kipata kaloille ruuaksi :)

Sandels
Sandels seuraa

Eikös tämän laitteen teho perustu myös siihen, että nämä tuhotut ötökät eivät ole enää mökin alueella lisääntymässä, joten vähitellen hyttyskannan todellakin pitäisi pienentyä. Paitsi meillä. Jostain syystä vekotin ei vaan toiminut. Turhaa kuluttaa useita kaasupulloja tyhjän takia. Lasten kanssa pidettiin hyttystentappokisat ja muutamassa minuutissa saatiin suurempi saalis kuin laitteella koko kesänä :) Hienoa että muilla toimii. Tuo raatokasa on aika vaikuttava.

Vierailija (Ei varmistettu)

miten se kone ne hyttyset tappaa? että ei siis vaan ota niit sinne ansaan ja anna itsestään kuolla janoon/nälkään? vai juuri niinkö se tekee?
mietin vaan... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

tai sit voisitte viedä ne jollekin kaverille jolla on akvaario!! mut silloin ne kait kandeis pakastaa eka... onks teil mökillä pakastinta?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ainakin jossainpäin muailmaa sanovat, että juhannuksen jälkeen alkaa vähenemään. Eli voi olla myös ihan luontaista katoa.

Mut joo, hieno kasa. Kaloille vaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hehhehee ;)

KatiMaria (Ei varmistettu)

Hei!

Luen ensimmäistä kertaa blogiasi ja heti pisti koira silmään!

Mulla on jenkeistä tuotu AHT, vuoden vanha. Keneltä teidän koira on? Hauska nähdä tutunnäköinen naku :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä ne hyttyset kuolee siellä ansassa ihan luonnollisesti. Hyttysten elinikä taitaa olla muutenkin vain muutama päivä.

KatiMaria: Koira on Wanhan Wuoren kennelistä. Mekin ollaan harkittu amerikankarvatontaterrieriä sitten kun Epusta aika jättää. Suomesta kun ei saa (luultavasti) enää yhtä pieniä perulaisia.

Kommentoi