Hyvästit Vaavisängylle

Isyyspakkaus

Palautin hieman haikein mielin Vaavisängyn postiin, sillä sen neljän kuukauden vuokra-aika päättyi.

Sänky oli kyllä hyvin käytännöllinen niin pitkään, kun tyttö nukkui suurimman osan päivästä. Sitä tosin kesti vain ensimmäisen 1,5 kuukauden ajan. Kesäloman jälkeen tyttö ei enää suvainnut nukkua päivisin kuin pieniä pätkiä, joten sängyn käyttö jäi loppuajasta hyvin vähäiseksi.

Silti sanoisin, että sänky oli tarpeen. Oli erittäin kätevää, että sitä pystyi siirtelemään paikasta toiseen sen mukaan missä itse olimme: olohuoneessa katsomassa tv:tä, keittiössä laittamassa ruokaa tai vaikkapa suihkussa.

Vielä ennen lomaa tyttö nukahti iltaisin Vaavisänkyyn. Sitten kärryttelimme hänet makuuhuoneeseen, jossa hän sai nukkua Vaavisängyssä, kunnes heräsi nälkään ja hänet siirrettiin nukkumaan meidän väliimme.

Neuvolasta neuvottiin, että lapselle pitäisi alkaa luoda unirytmiä ja hänet pitäisi laittaa nukkamaan aina samaan aikaan iltaisin. Loman jälkeen olemmekin yrittäneet saada aikaiseksi rytmiä, jossa tyttö pidetään hereillä iltakahdeksaan, jolloin hänet käydään peittelemässä suoraan sänkyymme. Hän saattaa herätä vielä kerran tai muutaman ennen kuin nukahtaa kunnolla. 

Vaavisängyn vuokra-aikaa olisi ollut mahdollista pidentää, mutta se ei tavallaan tuntunut tarpeelliselta. Nyt meille kuitenkin jäi Vaavisängyn kokoinen aukko kotiin. Mihinkäs tytsy nyt laitetaan nukkumaan sen kerran, kun hän nukahtaakin keskellä päivää syliin? Vaunuihin varmaan.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

ööö no pinnasänkyyn? :D

antakkee mää vielä sanon, että toi 20.00 nukkumaan on loistoaika! Meillä on menty ehkä 2,5kk nyt 1,5v ikään asti siihen aikaan nukkumaan. Välillä on yrittänyt muuttaa rytmiä ja on nukahtanut jo 19.30 tai vastaavasti vasta 20.30, mut lopulta palannut aina tuonne 20.00 aikaan kun vaan ei ole antanut rytminmuutoksille periksi (kuten neuvolasta ohjeistivat). Se on mahtava aika, jää aikaa vanhemmille muutama tunti päivän päätteeksi ja pääsee itsekin ihmisten aikaa nukkumaan. Se jättää n. tunnin aikaa siivoilla ja muuta, ennen kuin alkaa kuuluisat ysin sarjat (joita meillä ainakin seurataan ihan vaan kun on kiva rauhottua kumppanin kainalossa hetki ennen nukkumaanmenoa), ja se antaa lapselle tarpeeksi aikaa nukkua yöunia, jos odotetaan että ennen kuutta ei nousta (ja mieluummin tietty nukutaan pidempääkin ;D). Ja se on jees kun olettaa, että joskus mennään päiväkotiin, tulee kuitenkin hyvät yöunet :)

Vierailija (Ei varmistettu)

vaunuissa on hyvä nukkua :) Meillä 10kk nukkuu vieläkin päiväunensa vaunuissa -tai ratasosa on jo vaihdettu yhdistelmiin. Pinnasänky on yläkerrassa ja päivät vietetään pääosin alakerrassa. Ja niin helppo kärrätä vaunut huoneesta toiseen ja jos herää kesken unien niin heijaa vaan rattaita hetken :) ihan korvaamaton!

Vierailija (Ei varmistettu)

korjaan edellistä kun kun huomasin että lauseen muotoilu hieman pielessä :) Eli yhdistelmävaunuihin on jo vaihdettu vaunukopan tilalle ratasosa

Vierailija (Ei varmistettu)

Ikeaan matka jo käy...

Tommi K
Isyyspakkaus

Pinnasängyssä on tosiaan se puoli, että se sijaitsee yhdessä huoneessa. Tyttö nukkuu sen verran lyhyitä ja kevyitä unia päivällä, että häntä ei suoraan sanoen jaksa kuskailla huoneesta toiseen power napeille.

Ruusu: Tyttö heräilee aamusta riippuen välillä 6:30 - 9. Jos hän heräilee illalla nukkumaan menon jälkeen, Rouva käy syöttämässä häntä ja tyttö nukahtaa uudelleen. Tyttö on siis opetettu rinnalle nukahtamiseen, mikä ei kait ole hirveän suositeltavaa, mutta ajattelimme, että aloitetaan kevyt unikoulu vasta sitten joskus puolen vuoden iässä.

Emmi Elise (Ei varmistettu)

Meillä on 3,5 kk ikäisen tytön kanssa ehä hieman jäänyt vielä tuo vauva-aika päälle. Eli vielä ei ole ryhtymällä ryhdytty hakemaan varsinaista rytmiä, vaan vauva nukkuu ja heräilee kun siltä tuntuu. Mutta öisin nukkuu lähes aina kello 23-24 alkaen ja heräilee siinä 6.30-8.30.
Välillä saadaan 2yöunille kello 20 aikaan, mutta heräilee kyllä vielä syömään kerran tai kaksi ennen "yöunia.

petran

Meidän vauva nukkuu minipäikkärit sitterissä viltin alla.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuulostaa Emmi Elise aika lailla samanlaiselta tuo rytmi kuin meillä.

Petra: Voi kun nukkuisi  meilläkin. Tämä tyyppi tuntuu nukahtavan vain syliin tai äidin rinnalle. Sitterissä ei ole nukkunut kertaakaan.

Katariinaa (Ei varmistettu)

Meidän tismalleen saman ikäinen tyttömme nukkuu erittäin usein vaunuissa. Yleensä sänkynä on toiminut kori tai kehto, sillä tyttö nukutetaan nykyisin olohuoneeseen. Hän on kova yöeläjä unissaan, enkä minä saanut nukuttua kun heräsin jokaiseen kyljenkääntämiseen ja tuhinaan.

Meillä oli tuossa sellainen muutaman viikon pätkä, milloin tyttö heräsi joka yö puolen tunnin-tunnin välein huutaamaan tuttia. Ongelma ratkesi nukuttamalla tyttö yöksikin vaunuihin, ne ovat ilmeisesti niin turvallisen tuntuiset kaikessa ahtaudessaan :) Samapa tuo missä neiti vielä nukkuu, kunhan nukkuu. Nyt olemmekin koko perhe nauttineet läpiyön kestävistä unista jos viikon, ihanaa:)

majamatala.blogspot.fi (Ei varmistettu)

Samoja tunnelmia täällä. Vaavisänky on pakattu laatikkoon ja odottaa kyytiä postiin. Eilisen ja tämän päivän aikana olen pariin otteeseen ollut laskemassa vauvaa vaavisänkyyn ja sitten -ai niin, sehän on jo pakattu ja lähdössä takaisin vaavisänkyvarastoon.

Meillä ei nukkumisen suhteen ole mitään minuutintarkkoja aikatauluja. Pyrimme kuitenkin siihen, että molemmat lapset olisivat yhtä aikaa nukkumassa, siinä kello 21 aikoihin. Vauva 4kk ei tietenkään vielä ihan tähän kykene ja koska hänkin nukahtaa vain syliin ja rinnalle, nukkuu illasta usein sylissäni kun luen tai olen koneella.

petran

Niin siis vauva laitetaan siihen sitteriin kun on nukahtanut ensin syliin. Näin on korvattu vaavisängyn jättämä aukko. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän esikoinen nukku ensimmäiset 2-3kk vain sitterissä, nukahti siis syliin ja siirrettii sitterii, välillä päikkärit nukahti iteksee sitterii. Yöunetki siis nukku sitterissä, vieressä ei nukutettu ja omassa sängyssä ei suostunu nukkua ku tunnin pätkissä yöllä. Sitterissä nukku 3-4 tuntia ja heräs syömää ja kävi takas nukkuu. Siitä sitte ku pääs zombie vaiheen ohi niin alettii nukuttaa omassa sängyssä, ensin siis nukahti syliin ja sitte siitä omaa sänkyy. Yösyöminen jäi iteksee pois, ei ole vierotettu yösyömisestä mitenkää. Ja rytmi tuli ikäänku iteksee, huomattii vaa että nukahti joka ilta samaa aikaa ja sit jossain vaihees se aikaistu ja nyt nukahtaa 20.30-21.00 välisenä aikana, herää aamulla klo 7.30-9.00.

Kommentoi