Ilta kuvauskoulussa

Isyyspakkaus

Nyt kun pääsin valokuvauksen ja valokuvauskurssien makuun, tartuin heti seuraavaan tarjottuun tilaisuuteen ja osallistuin Nikonin ja valokuvaaja Mikko Rasilan järjestämään kuvausiltaan.

Tilaisuudessa oli mukana kymmenisen valokuvaavaa bloggaria, jotka kyselivät Mikolta vinkkejä omiin ongelmiinsa. Hauskaa, että ongelma oli oikeastaan kaikilla lähes sama: talvi ja hämärä. Kuvat kun saisivat kuitenkin olla valoisia, kirkkaita ja teräviä. Siihen Mikollakaan ei ollut tarjota muuta taikaa kuin jalusta ja aikavalotus.

Tai sitten salama, jos on aivan pakko. Tässä Mikko näyttää, miten hän "lussauttaa" salaman seinän kautta, jos se on tarpeen.

Tilaisuus järjestettiin Mikon ja Stella Harasekin uudessa asunnossa, ja ei voinut kuin ihailla sitä valon määrää, joka tulvi isoista ikkunoista sisään vitivalkoisiin huoneisiin.

Mietin, että tätä taustaa vasten voisi ottaa kuvan vaikka pyykkikasasta, ja sekin näyttäisi upealta.

Ja tilan kuvaaminen olikin illan varsinainen tehtävä. Yritin kuitenkin muistaa myös niitä ruokakuvausoppeja, joista oli puhetta vain reilu viikko sitten, sillä Stella ja kumppanit olivat hankkineet pöydän täyteen herkkuja kuvausrekvisiitaksi ja naposteltavaksi.

Kuten tämän täysin epätodellisen kauniin mansikkakakun.

Illan varsinainen tehtävä oli siis kuvata asetelma tilassa, ja keskityin itse harjoittelemaan syväterävyyden hallintaa. Ja tässä on omat neljä asetelmaani.

Nikon palkitsee muuten parhaat kuvat ottaneen osallistujan vielä uudella kameralla! Irtoaisikohan näillä?

Aamiainen vuoteeseen I

Aamiainen vuoteeseen II

"Skonssia ja kirsikkaa".

"Tuparit".

Kivaa, pitäisi selvästi kuvata enemmänkin!

Kommentit

annemi

Aivan mahtava tuo koirakuva :D ja oi, pääsit taas kuvauskouluun! olen kyllä itse vahvasti sitä mieltä että ensi kesänä menen taas Timin kurssille, niitä olisi kuulemma kaksin kappalein tarjolla ensi vuonna :) 

Tiina Toratti (Ei varmistettu)

Olisiko vihjata muista kuvauskouluista? MInäkin haluan, tarvitsen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Moi, kysäisin Mikolta, ja hän suositteli työväenopistoa tai jotain paikallista kameraseuraa. Mulla ei valitettavasti ole sen tarkempia suosituksia, kun en ole aiemmin käynyt yhdelläkään kuvauskurssilla.

Kommentoi