Just Dance Now muutti olohuoneemme tanssistudioksi

Isyyspakkaus

Jos olet katsonut viime aikoina Instagram Storyjani, et ole voinut välttyä tanssivideoilta. Ja koska niin moni on ehtinyt jo kysellä, että mistäs pelistä tässä olikaan kyse, kerrotaan se nyt täälläkin.

Kyseessä on Just Dance Now -peli, joka on muuttanut olohuoneemme tanssistudioksi. Tyttö tutustui peliin kaverinsa luona ja ilahtui ikihyviksi, kun kerroin, että sen saa myös kotiin. Joululomalla hän hioi koreografioita lähes päivittäin ja keräsi pelistä palkinnoksi useita avatar-hahmoja.

Peliä pelataan puhelin oikeassa kädessä, ja toistetaan peilikuvana liikkeitä, jotka näkyvät isolla näytöllä. Peli tunnistaa tanssijan liikkeet puhelimen liikkeistä.

Heijastan itse kuvan Chromecastin kautta telkkuun, mutta peliä voi pelata ilman Chromecastiakin katsomalla kuvaa tietokoneen selaimesta. Pelin saa myös uudemmille Apple TV:ille jolloin peli tunnistaa tanssijan liikkeet oikeassa kädessä pidettävästä kaukosäätimestä.

Eniten pelissä soi Abba, ja on hauskaa, miten pikkumieskin pyytää joka kerta siskoaan soittamaan Honey Honeyn. Toisinaan hänkin innostuu tanssimaan mukana, ilman puhelinta tosin.

Peli on periaatteessa ilmainen: sen lataaminen ei maksa, ja ilmaiseksi saa tanssia kaksi tanssia päivässä. Ostin peliin kuitenkin 3 kk:n VIP-paketin (11 €), jolla saa tanssia rajattomasti. Ja peli on kyllä ollut sen arvoinen.

Ja mikä hauskinta: kun yhdellä pelaajalla on VIP-tilaus, peliin voi liittyä jopa neljäkin pelaajaa omilla puhelimillaan. Olemme useamman kerran tanssineet yhdessä Rouvan ja tytön kanssa niin, että kaikki ovat olleet mukana omilla laitteillaan. Vanhemmille vaan tulee väsy huomattavasti nopeammin kuin tytölle. Hän saattaa jaksaa tanssia pelin ääressä pari - kolme tuntiakin.

Avatar-hahmojen kerääminen kannustaa lasta kokeilemaan myös uusia kappaleita, sillä jokaisen kappaleen läpäisemisestä saa uuden avatarin kokoelmaan. Onneksi, sillä Abbaa on kuultu kieltämättä viime viikkoina jo aivan riittävästi.

Vaikka puhelimen näpläämistä ja pelaamista kauhistellaan ja puhutaan lasten ruutuajan rajoittamisesta, on hyvä pitää mielessä, että mobiililaitteilla voi tehdä muutakin kuin niiden passiivista tuijottamista. Jos tanssipeli saa lapsen harrastamaan liikuntaa otsa hiessä usean tunnin ajan, sanon vain: "Hyvä hyvä!" Pelaa vaan ihan niin pitkään kuin jaksat!

Kommentit

Drontti E. (Ei varmistettu)

Kiitos tästä vinkistä! Latasin pelin muutama päivä sitten ja siitä tuli heti hitti. Meillä on samanikäinen tyttö kuin teillä ja hän on muutenkin osoittanut viimeaikoina kiinnostusta tanssimiseen, erityisesti discotanssiin. Tuo peli on tosiaan hyvää liikuntaa myös vanhemmille.

On kuitenkin yksi ongelma: peli hukkaa aika usein yhteyden palvelimeen siinä vaiheessa, kun uutta tanssia ollaan lataamassa. Siihen on auttanut vain pelin sulkeminen kaikista puhelimista ja käynnistäminen uudestaan. Mekin käytämme näyttönä tv:tä Chromecastin kautta. Talon wifi pelaa hyvin.

Onko teillä tullut tällaisia ongelmia, ja jos on, oletteko keksineet missä vika on ja mikä auttaisi?

Kommentoi