Kesä on vihdoin täällä

Isyyspakkaus

Nopeasti sitä pääsee lomamoodiin. Siis siihen, että menettää käsityksen siitä, mikä päivä on, ja myös koko perheen aikataulut vierähtävät parilla tunnilla eteenpäin. Todella: tyttökin käy nukkumaan ja herää tunnin - pari myöhemmin kuin arkena, mikä on toisaalta oikein hyvä ajatellen tulevaa Italian-matkaa.

Ei voi kuin hämmästellä, miten sää ja lämpötilat voivat muuttua viikossa. Viikko sitten vielä paleli, mutta tänään lämpötila kävi jo 27 asteessa. Suomen kesä on lyhyt mutta arvaamaton.

Tyttö ehti olla ennen lomaamme kaksi viikkoa päivystävässä päiväkodissa eli kesäpäiväkodissa, kuten sitä kutsuimme. Ja täytyy sanoa, että onneksi se on nyt ohi. Sen lisäksi, että kesäpäiväkoti oli työmatkojen kannalta hankalassa paikassa, tyttö myös kaipasi omaa päiväkotiaan ja omia hoitajiaan. Hän jopa jäi parina aamuna itkemään peräämme ja sanoi illalla, ettei halua mennä kesäpäiväkotiin. Tällaista ei ole tapahtunut koskaan aiemmin. Onneksi sentään muutama tuttu lapsi tytön omasta päiväkodista oli samassa paikassa, ja kyllä hän tuntui iltapäivisin olevan oikein hyväntuulinen leikkiessään pihalla.

Mökille tyttö lähtikin sitten riemuissaan. Hän selitti monta jo monena päivänä, miten hän lähtee mummilaan ja mökille puhaltamaan saippuakuplia. Ja että laitetaan sandaalit mutta ei laiteta haalaria. Lauantaiaamuna hän oli niin tohkeissaan mökkireissusta, että hän kiikutti sandaaleitaan aamukuuden jälkeen makuuhuoneeseemme ja yritti tehdä lähtöä monta kertaa ennen kuin todella nostimme kytkinta iltapäivällä.

Ehdimme jo pitää eilen lettukestit tytön isovanhemmille ja enoille ja ottamaan tänään anoppilassa muutaman lisäkuvan Gastronaattiin. Iloinen yllätys oli, kun Vavesaaren mansikkatilalta soitettiin, että saisimme tilaamamme luomumansikat jo nyt, ja Rouva ottikin niistä ensimmäiset kymmenen kiloa pakastettavaksi.

Hassua kyllä, miten tuntuukin kuin olisi ollut lomalla jo pidempään. Ja tästähän tämä vasta alkaa!

Kommentit

phocahispida

Mekin ollaan asuttu mökillä ja voi huh huh, miten ajantaju katoaa. Mies on rakentanut jotain tuulesta temmattuja kivirappusia rannassa kahdeksantuntisia päiviä ja unohtanut kokata, syödä ja peseytyä. Lapsi viilettää pitkin tonttia ja syö koiran kanssa mustikoita suoraan puskasta ja minä sisustan. Se siitä opinnäytetyön kirjoittamisesta. :D

Mutta ainakin on auringonlaskuja, hellettä ja grilliruokaa. Ehtii sitä paniikkipaikata lomamoodiaan myöhemminkin. Ihanaa kesää ja mökkipäiviä teille!

http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/07/06/kesalla-kerran/

ohi aiheen (Ei varmistettu)

Kun nyt osui silmiin, niin onkohan teidän tytöllä vähän pienet sandaalit? 1,2–1,5cm kun pitäisi kai kasvuvaraa olla, myös sandaaleissa. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

On, aivan liian pienet. Varpaatkin tulee jo ulos :D Niitä ei ole oikeastaan ollut enää tarkoitus käyttää, ja ensi viikolla ajateltiin katsella uusia Italiasta. 

Kommentoi