Kolme viehättävää kauppa - ja Tokion-tuliaiset Rouvalle

Isyyspakkaus

Kun lähtee yksin matkalle ja jättää raskaana olevan vaimonsa kotiin kolmevuotiaan hyrrän kanssa, on parasta olla hyvät tuliaiset, kun palaa takaisin.

Kävin siis aivan ensimmäisenä tsekkaamassa ne kaupat, jotka Rouva oli bongannut netistä ja joissa hän toivoi minun käyvän. Tuliaistoiveena oli jokin kaunis lautanen ja kivaa paperia.

Kagure Omotesando (MICO Jingumae 4-25-12 Jingu-mae, Shibuya-ku) myy eettisiä vaatteita ja kosmetiikkaa sekä käsintehtyä keramiikkaa. Erittäin tyylikäs ja tunnelmallinen kauppa, jossa tarjoiltiin jopa teetä, kun jäin ihastelemaan lautasia.

Valitettavasti myyjä vaan ehti pakata lautaset pakettiin ennen kuin ehdin ottaa niistä kuvia. No, säilyypähän yllätyksenä Rouvalle.

Toinen keramiikkakauppa oli Kohoro (3-12-11 Tamagawa Setagaya-ku), joka sijaitsee Futakomagawan aseman lähistöllä. Sieltäkin löysin pari kivaa lautasta, mutta myyjä säikähti kameraani, joten tyydyin ottamaan kuvia vain liikkeen ulkopuolelta. Nähnette löytöni Rouvan Instagram-kuvissa lähitulevaisuudessa.

Aivan Kohoron vieressä on erittäin viehättävä paperikauppa Box & Needle (sama osoite kuin yllä). Valikoimissa on kaikkea mitä paperista voi keksiä. Kortteja, laatikoita, rasioita, kasseja...

Minä menin kuitenkin etsimään ihan pelkkiä papereita.

Valikoimissa on sekä Kiotossa painettuja papereita että ulkomailta tuotuja. Koska eurooppalaisten papereiden kantaminen takaisin Eurooppaan tuntui hassulta, keskityin katselemaan japanilaisia ja nepalilaisia papereita. Valikoima oli niin valtava, että oli vaikea päättää, mitä ei ottaisi.

Seinillä oli vain osa valikoimasta, ja lisää löytyi isoista vetolaatikoista. Ja näihin päädyin. Taisipa mukaan lähteä vielä yksi värikkäämpi japanilainen käsinpainettu paperikin, joka löytyi takahuoneesta.

Hieman huvitti, että yksi ensimmäisistä papereista, jonka bongasin oli tämä mustavalkoinen ruutukuvio. Design Johanna Gullichsen. Suomalainen suunnittelija on siis tehnyt tämän designin, mutta paperi on sentään käsin painettu Kiotossa.

Mitäs luulet, kehtaako näiden kanssa palata kotiin?

Sille kolmevuotiaalle hyrrälle on sitten tietysti oltava omat tuliaisensa.

Kommentit

Tasaraita

Kivan näköiset tuliaiset olet rouvalle valinnut. Itse olen muuten aina rakastanut saada sekä hankkia tuliaisia. Niillä on jotenkin niin suuri merkitys toisen ilahduttamisessa ja ilahdun kyllä itsekin aina tuliaisista. Muistan jo lapsuudesta, kun äiti aina työmatkoiltaan toi tuliaisia. Joiltakin matkoilta vähän isompia juttuja, mutta joskus se saattoi olla vaan huoltoasemalta napattu suklaapatukka. Lapselle se oli iso juttu ja tiesin, että äiti on ajatellut minua reissussa, koska oli muistanut hankkia minulle jotain. Se oli silloin tosi tärkeää... ja taitaa se olla edelleenkin jos mies on reissussa. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Nyt on kyllä myös ihan toinen into käydä hakemassa tuliaisia kuin ennen lasta. Hän on niin kovin iloinen mistä tahansa, oli se sitten euron tarra-arkki, vaate tai jokin lelu.

annemi

Oi miten upeita lautasia ja astioita!

Tommi K
Isyyspakkaus

Nyt ne lautaset ovat myös Rouvan Instassa: https://www.instagram.com/p/BBu_LWzJ4iC/?taken-by=satu_koivisto

MUMMOBLOGI

MUMMO .tosi ihanat tuliaiset olet ostanut rouvalle  ,ja naurattaa vieläkin lempinimi , sille söpölle hyrrällekin pitää teksiä jotakin . :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Pikkunaatti on ihan hyvä :)

Kommentoi