Kun lapsen suusta löytyy jotain, mitä ei pitäisi

Isyyspakkaus

Lapsesta näkee heti, kun hänellä on suussaan jotain, mitä ei pitäisi: ilme on mietteliäs ja suu hieman normaalia enemmän supussa.

Tällä viikolla lapsen suusta poimittua: pölypallo, hiuksia, langanpätkä, kivi, ruuvi, ThinkPadin tappihiiri ja ...koiran sydänlääke. Hetkinen, pitäisiköhän soittaa Myrkytystietokeskukseen?

"Ei ole myrkytysvaaraa, vaikka söisi aikuisen ihmisen päiväannoksen verran."

Hyvä, tulipa selvitettyä. Tyttö saattaa jonain päivänä nimittäin aivan hyvin löytää samanlaisen lääkkeen koiran jäljiltä ja nielaista sen kerralla. Se maistuu kuulemma maksalle.

Tiedätkö sinä mitä tehdä, jos lapsi syö jotain epäilyttävää?

Tiesitkös muuten, että

  • narsissin sipuli on myrkyllinen, ja sen maistelu voi aiheuttaa vatsaoireita
  • pääsiäiskaktus on kokonaan myrkytön pääsiäiskukka
  • rairuohon maistelun ei tiedetä aiheuttaneen ihmiselle myrkytystä ja että 
  • pääsiäismunien foliopäällys on syötynä myrkytöntä? (Lähde: HUS.fi)

Entä onko sinulla lääkehiiltä kaapissa? Minulla ei ole mutta pian on.

Kommentit

Piipo79

oi joi, ei ole lääkehiiltä täälläkään mukana ja arvaahan vaan mitä kaikkea natiaisen suusta täällä Brasiliassa löytyy! Joskus tuntuu että kaikkea muuta muttei ruokaa.

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Ihan uskomatonta miten pienet silmät ja kätöset löytää kaiken sen, mitä sinä et näe. ;)

Viljaista

3- ja 1-vuotiaat löysivät raskauden jälkeen käyttämäni (ja täysin unohdetut) verenpainelääkkeet hoitolaukun sivutaskusta. Leikkivät koko ajan silmieni alla, mutta tätä pienen pilleripurkin roplausta en tajunnut, ennen kuin purkki oli jo auki ja mahdollisesti olivat niitä napsineet. Lopputuloksena keikka Lastenklinikalle ja hiilet molemmille nenämahaletkulla. Ei sitä vissiin ikinä voi olla tarpeeksi tarkka, vaikka kuinka yrittää. Säikähyksellä selvittiin ja kaupan päälle protokollan mukainen lastensuojeluilmoitus.

Suttura

WC-raikastin on muuten syötynä vaaratonta - se on vain saippuaa joten hiukan saattaa kuplia, mutta myrkytystä siitä ei pitäisi saada.

Jep, selvitetty myrkytystietokeskuksesta kun eräs Esineiti vähän tutki..

Viljaista

Joo meilki vedettiin harpicin kuoretonta raikastinta.. Äiti säikähti sydänjuuria myöten, muksu ei ollut millänsäkään.

Kaverin "testaamana" tiedän myös, ettei thyroxin ole terveelle vaarallista ja jos d-vitamiinipurkin vetäisee, niin d-tipat jätetään väliin yhtä monena päivänä kuin mitä pillereitä on kadonnu. 

Kyllä ne vaan ehtii joka paikkaan..

Vierailija (Ei varmistettu)

Kissakodeissa ongelmana on kissojen hiekkalaatikot, jotka suorastaan kutsuvat pieniä kätösiä ja suita tutkimaan hiekkaa ja sieltä löytyviä "aarteita"...

Iida Eveliina
Eräs äiti

Tupakkaa saa alle vuotias syödä yhden kokonaisen savukkeen verran ennen kuin tarvitsee lähteä lääkäriin. Myrkytystietokeskuksesta selvitetty.

Oli oikein mahtava-äiti olo kun soitin ensin häpeissäni/kauhuissani ensineuvoon, ja sen jälkeen myrkytystietokeskukseen. Mutta ilmeisesti näitä tupakansyönti accidenttejä tapahtuu useamminkin, niin rutiininomaisesti neiti puhelimessa kysymykseeni vastasi. :D

HelloAochi

Ja jos lapsi nielaisee pinssin, niin sitä ei edes kuvata, odottellaan vaan rauhassa, että se tulee ulos. Ei kuulemma lainkaan vaarallista ja ilmeisesti myös aika yleistä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän nuorimies syö vessapaperia aina kun silmä välttää. Mikähän kuidun puute sitäkin vaivaa?

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis tuleeko siitä lastensuojeluilmoitus, jos vie lapsensa Lastenklinikalle kun tämä on VAHINGOSSA saanut käsiinsä jotain hänelle kuulumatona?!?! Mä en tajuu... Eihän tässä kohta uskalla mukulaa viedä olllenkaan lääkäriin, kun kaikesta napsahtaa lasu-ilmoitus!!

Monsteri lauma

Meiltä tuo lääkehiili löytyy autosta ensiapu laukusta.syystä että monesti ollaan kylässä paikassa jossa on kukkia alhaalla ja tyttö pääsee niitä koskemaan,tähän mennessä vain lehtiä repinyt irti,toivottavasti jää myös tähän.

Lomalla mökillä haluan myös että lääkehiili on mukana.

Tämä äiti on itse yli 20 vuotta sitten nielaissut 10pennisen...Lääkärin minut vietiin,käskettiin kotiin ja odottamaan kakkaa...Sieltä se tuli kolmen päivän jälkeen.

 

Kristaliina
Puutalobaby

Hih pakko jatkaa tätä maisteltujen asioiden listaa, vaikka tämä ei menekään mitenkään tuohon vaarallisten asioiden listaan...

Meidän napero tykkää imeskellä tuohta. Polttopuista siis. Olisi varmaan hyvin pysynyt hengissä pula-aikana :D

Iida Eveliina
Eräs äiti

Meidän taapero tekee samaa kun Kristaliinankin. :D Tosin meillä suuremmassa kulutuksessa on tuohesta ja polttopuista irtoavat pikkuroskat.

Viljaista

Tehdään ls-ilmoitus, jos on lääkkeitä syönyt/epäily syönnistä. Mutta ei siitä sen "kummempaa" seurannut,  sos.tt  soitti ja sanoi, että näitä sattuu, vaikka yrität olla kuinka tarkkana. Näin "helpolla" siis pääsee, jos kyseessä eka ilmoitus, eikä huoli lapsen hyvinvoinnista herää. Tokihan se isolta asialta tuntuu, ku ls-ilmoitus tehdään, mutta en ees harkinnut olla viemättä lapsia, vaikka oli epävarmaa söivätkö he lääkkeitä ja tiesin, että ilmoitus tehdään.

Annis (Ei varmistettu)

Lastensuojeluilmoitus tehdään herkästi ja tietyissä tilanteissa rutiinisti - hyvä niin. Aina on parempi katsoa kuin katua, koska joukkoon mahtuu myös tapauksia, joissa ilmoitus on aiheellinen. Harvoinpa vanhemmat silloinkaan ovat sanoneet että tahallaan toimivat lapsen edun vaarantaen, "vahinkoja" nekin on. Suurin osa toki onneksi oikeasti vahinkoja.
Lapsen parhaaksihan ilmoitusta tehdessä toimitaan, eikä perheessä, jossa asiat on kunnossa, pitäisi syntyä tilannetta, jossa pohditaan, uskaltaako lapsen viedä lääkäriin jos tehdään ilmoitus. Toisaalta, jos tilanne on kehkeytynyt tarpeeksi pahaksi, saattaa vanhempi hakeutua lääkäriin lapsen kanssa juuri siksi, että joku tekisi sen ilmoituksen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän poitsun mielestä koirien puoliksi syödyt puruluut on ihan parasta (tuohen, vessapaperin ja mainosten lisäksi..). Kyllä ne varmaan kivoja onkin vauvan kutiaville ikenille eikä varmasti myrkyllisiä, mutta äitiä vähän ällöttää ;)

Perhe Koossa

Juuri äsken kaivoon tytön (9 kk) suusta hiiltä. Siis takasta tullutta, onneksi viileää. Muutenkin kaikki takkaroskat, kuten juuri kaarna, ovat aina suussa. Muurahaisia hän yrittää pyydystää, mutta ovat liian nopeita syötäväksi.

Omenainen

Kerran nielaisin lasinpalan, kun lasi rikkoutui reunastaan samaan aikaan, kun nielaisin mehua. Hätäkeskuksessa naureskeltiin, että näitä satuu silloin tällöin, ja lasinsirpaleen nieleminen ei kuulemma ole lainkaan vaarallista jos ei saa äkkinäisiä vatsanväänteitä tunnin sisään. On nämä jutut aikuisellekin aika pelottavia.

Melina G (Ei varmistettu) http://laatikkotalo.com

Me asumme Sveitsissä, mutta olen aina "hätätapauksessa" soittanut Suomen myrkytyskeskukseen. Mulle yllätys oli, että astianpesukoneen pesuainetabletti ei ollutkaan supermyrkyllistä (tyttö söi astianpesukoneesta palan pesussa liukenematonta pesuainemönjää). Luulin nimittäin, että nyt lähdetään pillit vinkuen sairaalaan.

Kommentoi