Lounas kaupungilla: Pizzeria Via Tribunali

Isyyspakkaus

Senaatintorin kupeessa oleva Pizzeria Via Tribunali (Sofiankatu 4) on ollut jo pitkään sillä loppumattomalla listallani paikkoista, joissa pitäisi käydä syömässä. Kuulin joskus aiemmin, että ravintolaan oli vaikea mahtua, joten kesti pitkään, että uskalsin edes yrittää. 

Kun tapasimme muiden hoitovapaalla olevien isien kanssa Lasten kaupungissa muutama viikko sitten, kävimme samalla reissulla lounaalla Via Tribunalissa. Ja kas: hyvinhän sinne lounasaikaa mahtui! Rattaat oli jätettävä ulos, mutta ravintolasta löytyi hyvin tilaa ja useampi syöttötuoli pienimmille vieraille.

Napolin vanhankaupungin pääkadun Via dei Tribunalin mukaan nimetyn pizzerian pizzat ovat napolilaistyylisiä, ja ne paistetaan hyvin kuumassa, 450-asteisessa uunissa erittäin nopeasti. Pizza viettää uunissa vain minuutin, joten pizzat tulevat pöytään hyvin nopeasti.  

Ja erittäin hyvät ne ovatkin! Otin täysin tavoistani poiketen valkoisen pizzan, Cacio e pepe, ja jopa se oli yksinkertaisuudessaan todella maukas. Totesin kyllä, että olen silti enemmän tomaattikastikkeen perään.

Tyttö halusi Con salame -salamipizzan ja hotkaisi siitä yksin kaksi kolmasosaa! Ei tarvinnut kysyä, maistuiko.

En lainkaan ihmettele, että pizzeriasta on viikonloppuisin vaikea löytää tilaa, mutta hyvä tietää, että näin arkisin lounasaikaan on väljempää. Siispä lämmin ja pizzantuoksuinen suositus tällekin paikalle!

 

Lisää lounassuosituksia kaupungilta:

Kolmon3n

Mashiro Postitalo

Levain Helsinki

Maya Bar & Grill

Beijing8

Fisken på Disken

Onda Siltanen

Gastro Café Kallio

Hoku

Kommentoi