Messissä The Messissä

Isyyspakkaus

Rouva oli sopinut lauantaina menevänsä kaverinsa kanssa oopperan päivänäytökseen katsomaan Taikahuilua ja sen jälkeen syömään. (Taikahuilu oli kuulemma erittäin suositeltava - ja kaikki näytökset jo loppuunmyyty.)

Olin itsekin omilla teilläni aamu- ja iltäpäivän, ja tyttö oli kotona mummin kanssa. Palasin iltapäivällä kotiin katsomaan, miten tytöllä ja mummilla sujuu, ja kaikki näytti olevan kunnossa.

Tiesin, että leidit ovat menossa syömään The Messiin, joka on Kim Heiniön uusi ravintola Kaartinkaupungissa (Pieni Roobertinkatu 9). Halusin myös kovasti testata paikkaa, joten hetken arpomisen ja viestinvaihdon jälkeen kysäisin varovasti tytöltä, saisinko lähteä äidin ja Hannan kanssa syömään. "Kyllä saat, mene vaan", tyttö vastasi.

Kun mummikin vakuutteli, että kaikki on kunnossa ja hän jaksaa vielä leikkiä pienen kanssa, heitin takin päälle ja livahdin ulos. "Pärjäätkö sinä isi varmasti?" tyttö kyseli vielä lähtiessä. No tottahan toki isi pärjää, kun eteen kannetaan ruokaa ja on hyvää seuraa.

The Messin luvataan tuovan "New Yorkin ravintolaskenen tunnelmaa Kaartinkaupunkiin". No sehän sopii NYC:iin hurahtaneelle Rouvalleni.

Leidit olivat ehtineet jo tilata omat alkupalansa, kun saavuin, mutta ehdin hyvin messiin. (Heh.)

Olin aiemmin päivällä syönyt niin lihaisasti, että päätin mennä kasvislinjalla. Tilasin alkuun Happy cown, eli grillattua munakoisoa ja salaattia. Annoksessa oli vallan mainioita paahdettuja maissinjyviä, joita tekisi mieli kokeilla tehdä kotonakin.

Pääruoaksi otin risotolta näyttävää risoni-pastaa, jonka kanssa tarjottiin kurpitsaa ja fetajuustoa. Erittäin maukas annos!

Rouva kuvaili siika-annostaan hyvin paistetuksi ja sen caponata oli sopivan tomaattinen. Hannan tofu-pääruoka oli kovin kevyt ja yllättävän salaattimainen pääruoaksi.

Jälkiruoaksi valitsimme kuohkeaa toffeekakkua karamellikastikkeella ja vaniljajäätelöllä. Oi. Hanna sai haaveilemaansa Rocky Roadia.

Ruoka oli laadukasta ja perushyvää, palvelu ystävällistä ja tunnelma leppoisa. Luvattuja New York -viboja en aivan saanut, voimakkaita punavuorelaisia hipsteriviboja kyllä senkin edestä.

Vielä tämän yhden käynnin perusteella The Mess ei pääse aivan oman lempiravintolalistani kärkeen, mutta pitäisi maistella useampi annos ja kokeilla jotain hiiligrillissä paistettua lihaisampaa ruokaa, että voisi muodostaa täsmällisemmän mielipiteen. 

Kommentit

Happy cow on mainio annoksen nimi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin minunkin mielestäni!

Anomuumi (Ei varmistettu)

Kiva kuulla näin työn puolesta, että Rouva tykkäsi Taikahuilusta. Olen muuten ihmetellyt, miksei ooppera ole vielä Isyyspakkauksen kanssa tehnyt blogiyhteistyötä, luulisi että kiinnostavaa kosketuspintaa löytyisi puolin ja toisin joko ihan lasten taidetuokioiden tiimoilta (tosin ne taitavat olla niin suosittuja, että lisämainos ei palvelisi ehkä asiaa) tai ihan aikuismielessä, kun sellaisia on kuitenkin joissain blogeissa näkynyt. (Disclaimer: olen oopperalle aivan muita töitä tekevä freelancer enkä ole missään tekemisissä talon viestinnän tai yleisöyhteistyön kanssa.)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mielellään tekisin yhteistöitä Oopperan kanssa. Varsinkin jos niihin liittyisi lippuja loppuunmyytyihin esityksiin! ;)

Tasaraita

En tiedä oletteko nykytanssin ystäviä tai onko lippujakaan enää jäljellä, mutta Oopperan ohjelmistossa nyt pyörivä Liikkeen legendat oli näkemisen arvoinen. Erityisesti Jorma Uotisen koreografia Jord voisi tehdä vaikutuksen nykytanssiin perehtymättömään mieheenkin. Omaani yritin houkutella mukaan, kun olin jo kerran esityksen nähnyt ja ajattelin, että mieskin voisi tykätä. Mutta voin siis lämpimästä suositella!

Tommi K
Isyyspakkaus

Enpä ole käynyt koskaan käynyt katsomassa nykytanssia. Enpä myöskään balettia lukuun ottamatta Pähkinänsärkijää Prahassa noin 15 vuotta sitten. Luulen, että tytön kanssa tulee käytyä joskus vielä baletissa. Joutsenlampea voisin lähteä katsomaan jo ihan musiikin vuoksi.

Kommentoi