Mutta mitä on tapahtunut Jyväskylän kirpputoreille?

Isyyspakkaus

Nyt joku jyväskyläläinen voisi jakaa vähän sisäpiirin tietoa Jyväskylän kirppariskenestä. Yritimme nimittäin käydä viikonloppuna Seppälän Kirpputorimarketissa, jossa olemme asioineet yli viidentoista vuoden ajan ja joka on ollut Rouvan vakiokohde Jyväskylän-reissuillamme.

Kuva Seppälän kirpputorimarketista kesäkuulta 2013. Tsiisus miten huono kuva onkin.

Rouva löysi kirpparilta usein vanhoja lautasia ja lasitavaraa, ja siellä oli myös mielenkiintoisia huonekaluja. Myimmepä siellä itsekin oman ylimääräisen irtaimistomme ennen Helsinkiin muuttoa.

Kirppari oli kuitenkin jo viime vuonna muuttanut viereiseen rakennukseen, mutta nyt emme löytäneet sitä lainkaan. Siis, mitä: "Lopettanut toimintansa"?

Tien toisella puolella sijaitseva Kirpparilla.fi näytti kuitenkin vetävän sekä myyjiä että asiakkaita, ja sen jokainen myyntipöytä oli täynnä. Osaako joku kertoa, mitä on tapahtunut?

Entä mikä olisi tällä hetkellä paras Jyväskylässä paras kirppari, josta etsiä erityisesti vanhoja Arabia lautasia? Entäpä vanhoja huonekaluja? Kirpparilla.fi ei ollut kovin hedelmällistä maaperää kummallekaan.

Kommentit

Piipo79

Mä luulen että kirpparit ovat enemmän tai vähemmän jo siirtyneet nettiin. Jos itse kävin myymässä tavaraa kirpparilla yli 5 vuotta sitten ja loput olen myynyt huutonetin ja facen ryhmien kautta niin muillekin lienee käynyt se sama. Huutokauppoissa on ehkä vielä kuolinpesien huonekaluja jne joten sieltä voi tehdä löytöjä. Kävin itse muuren lauantaina täällä pääkaupunkiseudulla Tattarisuon antiikissa etsiskelemässä lastenhuoneeseen työpöytää ja juttelin myyjän kanssa. Hän on aiemmin tuonut Tanskasta tavaraa mutta tuoja on kuulema jo sen ikäinen ettei ole enää pariin vuoteen pystynyt siihen...harmi, sillä se näkyi heti valikoimassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juu, on tosiaan lopettanut toiminnan. Muutti viereiseen kiinteistöön ja vaihtoi nimen samalla. Joku hetki sitten oli Keskisuomalaisessa juttua, että vuokrataso tässä kaupungissa on liian kova (mikä pitää kyllä paikkansa) ja jatkaa kai jonkin sortin nettikauppana esimerkiksi juuri lasitavaralla.

Itse olen tykännyt enemmän Palokan Kirrissä olevasta Silinteristä, en vain ole hetkeen siellä päässyt käymään, joten en tiedä, miten siellä on vanhaa lasitavaraa tai huonekaluja tällä hetkellä myynnissä. Moni tuntuu tällä hetkellä pitävän Silinteriä kaupungin ykköskirppiksenä, sillä se on huomattavasti siistimpi kuin Kirpparilla.fi ja siellä lienee varastelu pysynyt kurissa. Jossakin vaiheessa oli paljon puhetta paikallisilla foorumeilla, että Kirpparilla.fin henkilökunta ei välitä mitään varastelusta ja moni lopettikin myynnin tai käynnin ko. kirpparilla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kirpputorimarketissa oli tosiaan vuosia samat trokarien lautaset samoissa pöydissä, ei houkutellut käymään enää loppuaikoina. Kirpparilla.fi:ssä on yleensä järkky tungos, mutta sieltä voi joskus tehdä löytöjä. Vaajakosken suunnalla kannattaa poiketa lastenkirppari Hippakaupassa, mutta huonekaluja ja lautasia sieltä ei löydä, lastenvaatteita kylläkin. Sen sijaan astialöytöjä voi tehdä viereisestä Vaajapörssistä, jos on tuota "kuolinpesätuuria". Silinteriä olen minäkin kuullut kehuttavan, mutta en ole sinne asti ehtinyt. Joitain vuosia sitten Kortepohjassa toimiessaan se oli kyllä tosi hyvä kirppari, josta ei koskaan tullut tyhjin käsin kotiin. Astiakaupat on tosiaan paljolti varmaan netin puolella nykyään. Tori.fi:stä ja Huutiksesta olen niitä ostellut viime aikoina itsekin. SPR:n kirpparit Jyväskylässä ovat ihan kivoja, mutta astiahinnat taivaissa. Just katselin Primavera-mukeja, jotka oli 15 euroa kappale. Jäivät sinne, vaikka olisi ajatellut hyväntekeväisyyslisääkin ostokseen. Vaatteet sen sijaan SPR:n kirppareilla on edullisia.

wewwaton (Ei varmistettu)

Minultakin ääni Kirrin Silinterille, niillä taitaa olla uusi huonekalupuolikin siellä, mutta lastenvaatteiden vuoksi sinne tulee ajettua vaajakoskelta asti. Vaajakosken hippakauppa on myös hyvä (lastenvaatteita ja tavaroita), joskus tekee hirmuisen hyvät löydöt ja toisinaan ei :D mutta Silinterissä ja Hippakaupassa tavara vaihtuu hyvin. Kirpparilla.fi kyllä tuntuu laajentavan jatkuvasti, mutta minua siellä häiritsevät juurikin nämä trokareiden aina samat tavarat ja jumalaton ryysis aina kun sinne nenänsä työntää... Toki viimeksi kun siellä kaverin kanssa käytiin ja alkuahdistuksesta pääsi yli niin tuli kyllä hyviä löytöjä! :)

Huonekaluja ja astioita myy Torissa yksi yrittäjä jonka nimeä en nyt tietenkään muista, mutta jolla on varasto siinä Kankaan alueella, ja se jos mikä on kyllä aarreaitta.

Kompotti (Ei varmistettu)

Yrittäjän nimi on Vanha Martti :)

Päivikki (Ei varmistettu)

Minäkin olen kuullut, että Silinteri on monien suosikki, mutta itse en siellä käydessäni löytänyt oikein mitään. Jyväskylän keskustassa Ilmarisenkadulla (ihan Aren aukion tuntumassa) on myös Centrum-kirpputori (centrum-kirpputori.com), Vapaudenkadulla aika uusi Kilpisen Kirppis (kilpisenkirppis.fi) ja Tapionkadulla Fida-lähetystori. Ne ovat tiloiltaan aika pieniä eli eivät taida juurikaan myydä huonekaluja, mutta astioita kylläkin. Vanhempani ovat tehneet (huonekalu)löytöjä myös Vaajakoskella sijaitsevasta Wanhasta Veikosta (wanhaveikko.fi).

Kirrissä on Silinterin lisäks (ainakin) kaks muutakin kirppistä, joissa viimeksi käydessä oli ainakin huonekaluja. En nimiä muista, mutta kun ajaa agrimarketille (tai Hankkijako se on nykyään) samasta pihasta löytyy. 

SP (Ei varmistettu)

Jyväskylän kirppareiden kulta-ajat taitavat olla kyllä ohi. Olen itse ollut täällä ahkera kirppistelijä jo kymmenisen vuoden ajan ja haikeana muistelen jo muutaman vuoden takaisia aikoja kun täällä oikeasti teki löytöjä useilla kirppareilla. Silloin kunkkuna oli juurikin tuo mainitsemasi Seppälän kirpputorimarket. Sitten tuli hyvänä kakkosena silloin vielä Savelan vanhassa tiilitalossa sijainnut Silinteri ja kolmantena, uusimpana tuo Kirpparilla.fi, joka silloin oli mm nykyisen uuden Prisman tontilla olevassa vanhassa rakennuksessa. Vuosi, pari sitten alkoi tuo Kirpparilla.fi olla se ykköskirppis ja silloin alussa tuossa nykyisessä kiinteistössä homma toimikin ihan hyvin.

Jotain on kuitenkin nyt ihan reilun vuoden aikana selkeästi tapahtunut ihan yleisestikin, koska aika harvoin teen enää kuin satunnaisia löytöjä nykyisiltä kirppareilta. Luulen samoin kuin tuossa aikaisemmin, että kirppistouhut ovat entistä enemmän siirtyneet nettiin. Itsepalvelukirppiksillä huomaa monessa pöydässä olevan selkeästi jotain jäämistöä myynnissä kuukauden toiseen ja oikeasti kiinnostavia pöytiä on entistä vähemmän. Toisaalta Kirpparilla.fi on muuttunut jotenkin tosi "kämäiseksi" paikaksi, tavaroita varastellaan/pöydät sotkuisia/myytävä tavara huonokuntoista ja ylihintaista..sekä usein kassalla saa jonottaa liian kauan. Samaan aikaan Silinteri taas on lisännyt myyntipöytiä ja siellä on siistiä, kiva henkilökunta jne. Sanoisin, että se on tällä hetkellä Jyväskylän "se" kirppis, vaikkei sekään mikään megalöytöpaikka taida olla. Sitä kuitenkin minäkin suosittelen ensi sijaisesti täällä JKL:ssä.

Nythän kesäaikaan taitaa myös olla siellä Sepänaukealla aina su-ma aamupäivisin ns. vilttikirppis. Ainakin muutama kesä sitten sieltä teki hurjan hyviä löytöjä varsinkin kun meni heti aamusta. En sitten tiedä, alkaako sielläkin olla sama tilanne, että ne kiinnostavimmat jutut myydään jo netissä ja lähinnä vanhukset kauppaavat siellä kippojaan vai vieläkö porukat jaksavat lähteä sinne myymään hyvää tavaraa.

SP (Ei varmistettu)

Korjaus, eli Sepäaukion kirppis ei ole su-ma vaan la-su :)

Kommentoi