"Myös miehen muuvit on mainittava"

Isyyspakkaus

"Parhainkin popin prinsessa on vaarassa kalveta nähdessään tämän miehen lanteiden liikkuvan." (Rytmi.com 19.3.2013)

No niin, yksi tavoite tuli täytettyä: en tainnut näyttää hoitovapaalla olevalta toimistotyöläiseltä.

Sen sijaan se toinen tavoite, eli Hard Rock Rising -skaban voitto, ei täyttynyt: Sense of Silence jäi kisan ensimmäisessä liveottelussa kakkoseksi Strong Addictionille. Kyllähän se näkyi, että nämä kaverit olivat (nuoresta iästään huolimatta) ehtineet keikkailla jo useamman vuoden ja meidän pumppumme on vasta käynnistelemässä.

Ja hyvin tämä meidänkin homma tuntuu käynnistyneen. Vaikka ei to-del-la-kaan ole kiva hävitä, tuomariston palaute ei ollut millään tavalla lannistavaa, päinvastoin. Rytmi.com kiteytti sen näin:

"Seuraavana lauteille kavunnut Sense of Silence seisoskeli lavalla hyvän tovin ennen kiireettömän taustanauhaintronsa loppua ja laski vasta sitten ilmoille edeltäjäänsä [Suicide Love Boat] kevyemmän, mutta kunnianhimoisemman settinsä.

Laulaja valloitti paitsi tuomariston, myös yleisön persoonallisella äänellään ja lavaolemuksellaan. Myös miehen muuvit on mainittava. Parhainkin popin prinsessa on vaarassa kalveta nähdessään tämän miehen lanteiden liikkuvan.

Kolme neljäsosaa tuomaristosta ei löytänyt yhtyeen esiintymisestä moitteen sijaa, vaan kehui tarttuvia sävellyksiä ja positiivisesti yllättäviä sovituksia. Pasi69 peräänkuulutti kuitenkin tarkuutta englannin kielen lausumiseen sekä yhtyeen asetteluun lavalla."

Kuulostaa suurin piirtein samalta, mitä tuomaristo sanoi ääneen. Erityisen paljon mieltä lämmittivät Indican Jonsun erityiskiitokset laulajalle. Jonsu se oli, joka niitä "mieheksi sulavia muuvejakin" ihasteli. Heh.

Mutta hei, onnea vielä Strong Addictionille. Jos me emme voittaneet tätä skabaa, toivottavasti te voitatte!

Nyt voimme lähteä kohti seuraavaa tuotantokautta muutaman kokemuksen rikkaampina. Tämähän tässä oli se perimmäinen tavoite: vedetään muutama keikka ja otetaan vastaan palautetta. Muutetaan sitä, mikä ei toiminut, ja tehdään vielä paremmin se, mikä meni hyvin.

En ole ihan varma, kumpaan luokkaan ne lantionliikkeet kuuluvat.

 

Kuvat: Jaakko Hulkkonen

Kommentit

Mahdoton Nainen

Pasi69:lle terkkuja että englantia (kuten muitakin kieliä) äännetään, ei lausuta. Runoja lausutaan. Kun sitä tarkkuutta kerran lähdettiin hakemaan :)

Mutta onnittelut menestyksestä (sitähän tuo palaute oli!) skabassa!

Piipo79

Hyvä että Suomi-miehen moovit on kohallaan!

Osaako joku vastata tähän: Miksi Björk saa lausua englantia miten huvittaa islantilaisittain? Tosin lauluissa hän lausuu ns. oikein. Björkin tankeroenglanti on kyllä opeteltu gimmick, luulen ma.

Soilikki (Ei varmistettu)

Hei!
Meinasin vetää hampparin väärään kurkkuun, kun näin sinun tepastelevan Hard Rock Cafen käytävällä. Tulimme tyttäremme synttärihamppareille ex tempore. Olen blogisi innokas seuraaja, vaikka oma vastaava elämäntilanne on jo kaaaaukana takanapäin. Tyylisi on tosi kiva.
Totesin miehelleni, että HEI tossa menee toi Isyyspakkaus. Hänen ilmeensä oli huomionarvoinen ja 16 v tyttäreni häpesi minua entistä enemmän. Totesin vain, että ihan kannattava blogituttavuus, koska seuraavalle NY-reissullemme otan kopiot kaikista suosittelemistasi paikoista! Sain jo sillä osan anteeksi.. :)
Emme jääneet valitettavasti kuuntelemaan keikkaasi, mutta heti seuraavalla kerralla sitten.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kieltämättä tuo englannin lausumis... ääntämishomma oli kaikkein yllättävin kommentti. Pitää selvästi kuunnella nauhoituksista, missä kohdin olisi parantamisen varaa.

Hauskaa, Soilikki :) Olisivat vaan sanonut, että terve! Ja kivaa, että NYC:in vinkeistä on ollut apua.

Harrastelija (Ei varmistettu)

Luen blogia säännöllisesti mutta nyt vasta ajattelin oikeasti kommentoida :)
Kävin kuuntelemassa teidän biisejä youtubessa (ainakin oletan niiden olleen teidän - soundofsilencefin?) ja yritin siihen ääntämiseen kiinnittää huomiota. Ja joo, olihan se aika suomalaista, mutta kai niin saa suomalaisella miehellä ollakin...
Vertasin Ville Valoon ja Jyrki69:n joilla molemmilla lauluääntäminen on todella hyvää, ja toisaalta Tony Kakkoon, jota en voi kuunnella kun ääntäminen on niin kamalaa.
Todella vaikeaa sanoa mikä siitä ääntämisestä tekee "natiivin kuuloista" jos sellaista haluaa, mutta ehkä kiinnittäisin huomiota vokaaleihin, jotka suomalaisella ovat ehkä liian "suoria". Esim. sana 'love', lausutaan [lav] mutta se 'a' ei saa olla turhan avonainen mielestäni, vaan vähän taittaa jopa o:hon. Ville Valo ääntää sen niin, sinulla se on aika suora a. Myös se l-kirjain siinä on hankala, mutta varmaan sen takia, että jos se a jää turhan avonaiseksi, niin l kuulostaa kovalta myös.
Kuuntelin äsken "Tallulah" Sonata Arcticalta, koska se on mun mielestä erityisen karvoja pystyyn nostattava, ja siinä on kohta "You take my hand and pull me next to you so close to you" - se "You take my hand" on OK, mutta "pull me next to you so close to you" kuulostaa kauhealta ehkä u-kirjaimien vuoksi (mun korvaan niiden pitäisi olla lähempänä y:tä) - ehkä voit itse kuunnella ja arvioida - muiden ääntämistä ehkä osaa arvioida paremmin kuin omaansa.
Ja loppukaneetti - eihän tällä oikeasti mitään väliä ole ja ei kenenkään pidä ottaa tästä hernettä nenäänsä, enkä halua snobbailla tän asian kanssa mitenkään. Suomalaiset ääntää suomalaisittain ja se on hyvä niin. Mutta jos nyt haluaa kuulostaa natiivilta, niin sitten sitä pitää harjoitella. Tiedän paljon ihmisiä, jotka fanittavat Sonata Arcticaa eikä laulajan ääntämisellä ole mitään väliä. Ihana äänihän sillä on :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos Harrastelija analyysistä :) YouTube-tunnus taisi olla senseofsilencefin, mutta etköhän ollut oikeassa paikassa.

Joo se on kyllä jännää, miten oma ääntäminen kuulostaa omissa korvissa ihan erilaiselta, kun puhuu ja sitten kun kuulee saman nauhoitettuna. Kyllä sen itsekin kuulee, että vaikkapa 'feeling'-sanassa i-äänne on liian  suomalainen. Olisi kyllä oikein hyödyllistä saada joskus treeneihin mukaan joku natiivi englanninkielinen, jolle antaisi luvan puuttua ääntämiseen. Ainakin ennen kuin lähdetään levyttämään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pyydä avuksi joku kuusivuotias jostain eskarista;) Kertovat ja korjaavat ilman pyytämistäkin ihan spontaanisti! Asun Usassa ja lapseni ja heidän kaverinsa korjailevat puhettani koko ajan. Olen luovuttanut. Suomalainen ääntämys mikä suomalainen ja ei se siitä lasten korvissa muuksi muutu millään harjoittelulla, kun sitä ei ole lapsena oppinut. Tyttöni, Kalifornian murretta sujuvammin kuin Suomea puhuva, totesi juuri yks päivä, että äiti sun "ankka ja koira menee edelleen ihan väärin ja sekaisin kun sä sanot ne". Siis dog ja duck!!! Ja omasta mielestäni puhun ihan hyvin:(

Kommentoi