New Yorkin ravintolat TOP 10 (+32) ja Google-kartta!

Ajattelin jo jokin aika sitten julkaista koostepostauksen New Yorkin -matkamme ravintoloista, mutta nälkä kasvoi syödessä. Ensinnäkin eräs lukijani toivoi, olisiko blogiin mahdollista saada jonkinlaista ravintolakarttaa. Toisekseen minulla oli niin monta hyvää vinkkiä myös neljältä edelliseltä NYC:in-matkaltamme, että olisi ollut sääli listata vain viimeisimmän matkamme löytöjä.

img_7071.jpg

Siispä päädyin listaamaan tähän postaukseen sekä omat kymmenen suosikkiamme että kolmisenkymmentä muuta ravintolaa. Lisäksi tein myös avoimen Google-kartan, josta löytyvät sekä kaikki nämä ravintolat että monta muuta kiinnostavaa kohdetta, joista olen kertonut postauksissani! Olen myös liittänyt karttamerkintöihin linkit postauksiin, joissa käsittelen kyseistä ravintolaa. 

Näyttökuva 2017-02-23 kello 19.53.05.png

Satun ja Tommin ravintolavinkit Google-kartalla

Kartan voi avata joko selaimessa tai Google Maps -sovelluksessa. Suosittelen käyttämään selainta, sillä selain osaa näyttää karttamerkintään laittamani blogilinkin linkkinä ja noutaa myös kyseisen ravintolan yhteystiedot ruudulle.

FullSizeRender 4.jpg

Sitten suosikkiravintoloihimme. Nämä kymmenen ravintolaa ovat valikoituneet listalle siksi, että niissä kaikissa on jotain erityistä, joka saa meidät palaamaan niihin uudelleen. Sitä on vaikea selittää, ja vaikka moni muu alempana luetelluista kolmestakymmenestäkahdesta ruokapaikasta voisi varmasti ansaita paikan top 10 -listallakin, näitä on vaikea päihittää. Ravintolan yhteydessä on myös linkki sitä käsittelevään postaukseeni.

Buttermilk Channel

http://www.buttermilkchannelnyc.com/

img_6223 (1).jpg

img_6214 (1).jpg

Kestosuosikkimme, jossa on käytävä joka kerta, vaikka sijaitseekin pienen metromatkan päässä Manhattanilta Brooklynin Carroll Gardensissa. Tarjoaa sekä illallista että brunssia, ja viimeisimmällä matkallamme kävimme molemmilla. (Lue lisää täältä)

Buvette

newyork.ilovebuvette.com

img_6730 (1).jpg

Buvette Manhattanin West Villagessa on ravintola, johon Rouva hurahti niin kovasti, että kävi tälläkin matkalla syömässä siellä kolmesti. Ranskalaistyyppisiä pieniä annoksia, joita tilataan useampia, vilinää ja iloista puheensorinaa. (Lue lisää täältä)

Cafe Gitane

http://www.cafegitanenyc.com/

img_5196 (1).jpg

Cafe Gitane Nolitassa tarjoaa taas aivan toisen tyyppisiä, pohjoisafrikkalaisia makuja. Kestosuosikkeja ovat kanasatay-vartaat, couscous-annokset ja melonimimosat. (Lue lisää täältä)

The Fat Radish

http://www.thefatradishnyc.com/

img_9761.jpg

Lower East Sidella sijaitseva The Fat Radish pääsi myös kertaheitolla sydämiimme. Ravintolan Celery Root Pot Pie on yksinään hyvä syy käydä syömässä siellä. Annoksesta insipiraation saanut selleripiiras löytyy myös Rouvan Gastronaatti-kirjasta. (Lue lisää täältä)

Freemans

www.freemansrestaurant.com

img_7048 (1).jpg

Hurmaava siirtomaa-ajan salakapakkaa muistuttava mutkaton ravintola Lower East Sidella. Kuuma artisokkadippi on ehdoton alkupala. (Lue lisää täältä)

Jack’s Wife Freda

Home

img_5514 (1).jpg

Loistava aamiais- ja brunssipaikka Sohossa. Vihreä shakshuka ja bloody mary ja jälkiruoaksi ruusuvesivohvelit. Nam. Paikka on aina tupaten täynnä, joten varaudu jonottamaan pöytää. (Lue lisää täältä)

Prune

http://prunerestaurant.com/

img_5645-2 (1).jpg

East Villagessa sijaitseva Prune näyttää olevan vuodesta toiseen erittäin suosittu, joten tännekin joutunee odottamaan pöytää tovin. Ehkä parhaat eggs benedictit ikinä! Maista myös hollantilaisia pannukakkuja. (Lue lisää täältä)

Rabbithole

about

img_5058.jpg

Brooklynin Williamsburgissa sijaitseva Rabbithole on kiva paikka erityisesti kesällä, kun ruoat voi nauttia ulkosalla. (Lue lisää täältä)

Rose Water

www.rosewaterrestaurant.com

img_5572-2_0.jpg

Rosewater Brooklynin Park Slopessa tarjoaa kaudenmukaista ja mahdollisimman paikallista, ja sielläkin olemme käyneet jo useamman kerran. (Lue lisää täältä)

Russ & Daughters Cafe

http://www.russanddaughterscafe.com/

img_8779_1.jpg

Russ & Daughters on ollut jo vuosikymmeniä kuuluisa bageleistaan, mutta niitä on saanut vain tiskiltä mukaan otettavaksi. Pari vuotta sitten he avasivat kahvilan, jossa bageleita voi nauttia ravintolan pöydässä. Maista myös alkoholitonta shrub-juomaa! (Lue lisää täältä)

* * *

Jos ylläolevista ei löydy mielestä tai nälkä vaivaa edelleen, tässä vielä kolmisenkymmentä muuta vaihtoehtoa, jotka tsekata. Monet olisivat voineet olla myös yllä olevalla listalla, mutta jotain valintoja oli tehtävä. Sekä yllä- että allaolevat paikat löytyvät kaikki Google-kartaltani, ja sen kautta löydät myös ravintoloiden kotisivuille. Ravintoloiden nimistä on linkki niitä koskeviin blogipostauksiini, jos sellaisia on olemassa. Blogissa aiemmin mainittu Back Forty West on lopettanut toimintansa.

 • Allswell (brunssia / Williamsburg, Brooklyn)
 • Balaboosta (hyvä illallispaikka / Nolita)
 • The Breslin (törkeän hyvä hampurilainen! / Midtown)
 • Brunswick (aamiaista / Park Slope, Brooklyn)
 • The Butcher’s Daughter (kasvisruokaa / Nolita)
 • Dudley’s (sympaattinen korttelikapakka / Lower East Side)
 • Egg (hyvin perheystävällinen brunssi / Williamsburg, Brooklyn)
 • Egg Shop (kaikkea kananmunalla / Nolita)
 • The Elm (brunssia / Williamsburg, Brooklyn)
 • Emporio (pizzaa ja italialaista, Nolita)
 • Esme (erinomainen brunssi / Greenpoint, Brooklyn)
 • Fette Sau (huikea grillipaikka / Williamsburg, Brooklyn)
 • Five Leaves (yksi parhaista hampurilaisista / Greenpoint, Brooklyn)
 • Franny’s (loistopizzat ja arancinit / Park Slope, Brooklyn)
 • Home (comfort foodia / West Village)
 • Joseph Leonard (brunssi / West Village)
 • Little Cupcake Bakeshop (ihania kuppikakkuja / Nolita)
 • Maialino (brunssia / Midtown)
 • Marlow & Sons (tuoretta, paikallista ja kaudenmukaista / Williamsburg, Brooklyn)
 • The Meatball Shop (mahtavat lihapullat, Lower East Side)
 • Milk Bar (erinomainen aamiainen / Prospect Heights, Brooklyn)
 • Momofuku Noodle Bar (nuudeleita ja muuta aasialaista / East Village)
 • Momofuku Ssäm Bar (aasialaista fuusiota / East Village)
 • No. 7 (hyvä brunssi täälläkin / Fort Greene, Brooklyn)
 • Peels (aamiaista / East Village)
 • Quan Sushi (vakiosushimestamme / Nolitass)
 • Ruby’s Cafe (hampurilaisia / Nolita)
 • Rye (lisää erinomaista brunssia / Williamsburg, Brooklyn)
 • Seamore’s (kiva kalaravintola / Nolita)
 • The Spotted Pig (Michelin-tähdillä palkittu rento paikka / West Village)
 • Tacombi Fonda Nolita (mahtavat tacot / Nolita)
 • Tipsy Parson (brunssia / Chelsea)

Olemme käyneet monissa paikoissa nimenomaan brunssilla, mutta veikkaisin, että lähes kaikki brunssipaikat tarjoavat myös illallista.

Pöytävarauksia kaikki ravintolat eivät ota kuin paikan päällä, ja suosituimmissa paikoissa kannattaa varautua odottamaan pöydän vapautumista jopa yli tunnin. Rohkeasti vaan jättämään nimi listalle, ja tarjoilija kertoo, milloin kannattaa palata takaisin. Joissain edistyneemmissä paikoissa kuten Buttermilk Channelissa on tekstiviestipalvelu, jolla he kutsuvat asiakkaat takaisin pöydän ollesssa vapautumassa. Buttermilk Channel ottaa muuten varauksia illallisille.

Hintatasoltaan New York on kallis, siitä ei pääse mihinkään. Mikään näistä ravintoloista ei ole erityisen hintava paikalliseen tasoon nähden, mutta ei varmaan myöskään halvimmasta päästä. Kahden aikuisen ja yhden lapsen ruoat ruokajuomineen ja tippeineen maksavat aamiaisella tai brunssilla 100 – 120 dollaria ja illallisella helposti 200 – 300 dollaria riippuen pitkälti ruokajuomien määrästä ja laadusta.

Tippiä tulee antaa 15 – 20 % laskun loppusummasta, ja helpoiten sen saa kertomalla laskulla näkyvän veron kahdella ja pyöristämällä sopivasti ylöspäin. Jos maksat kortilla, kortti luetaan ensin ja tippi lisätään käsin pöytään jätettävälle kuitille.

Toivottavasti New Yorkin -matkaajat löytävät näistä hyviä vinkkejä! Olisi kiva kuulla myös, mitä pidit, jos päädyt johonkin näistä ravintoloista!

Kommentit (21)
 1. MaukkisNinja
  27.3.2017, 10:40

  Kiitos tuhannesti, tämä postaus on todella loistava! 🙂 Kävimme vasta New Yorkissa, ja ennen matkaa olin tallentanut postauksen kartan Google Mapsissa. Siitä oli todella kätevä tsekata lähistön ravintolasuosituksia myös offline-tilassa. Cafe Gitane saa huippupisteet 🙂

 2. Never seen NYC
  24.2.2017, 22:55

  Siis pakko tykätä tästä vaan sen takia että oot jaksanut nähdä vaivaa tän koostamiseen. Hattu nousee viitseliäiden ihmisten edessä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *