Ostoksilla Tampereella: Nollakolme, Kerä, Vintage Garden, Design Boulevard, Designtori + Kirpparit

Isyyspakkaus

Lisää Tampere-vinkkejä, olkaa hyvät. Vaatteita Nollakolmesta, Lankoja Kerästä, vintagekoru Vintage Gardenista, pehmovalas Design Boulevardista ja sitä sun tätä Pakkahuoneen Designtorilta. Ja muutama kirpparivinkki.

Nollakolme

Aleksanterinkatu 29, Tampere

Olipas kiva löytää asiallinen ja cool miestenvaateliike! Mukava, nuori miesomistaja ja persoonallinen valikoima. Erityiskiitos joustosta aukioloajan kanssa.

Löytö: musta jämäkkä nappikauluspaita (hmm, onkos se tuossa kuvassa keskellä?) + kiva t-paita.

Kerä

Aleksanterinkatu 30, Tampere

Rouva, kerropas miksi tämä lankakauppa on niin ihana? "Kun ne langat on niin kauniisti esillä, ja liikekin on sisustettu kauniisti ihanilla huonekaluilla."

Löytö: Kolme rullaa lankaa kirjomista varten.

Design Boulevard

Hatanpään valtatie 6

Kiva sekoitus kiinnostavia brändejä, moderneja klassikoita ja pienten suunnittelijoiden tuotteita.

Löytö: Ferm Livingin pehmovalas, joka soittaa Levon hetki nyt lyö.

Super Mukava ja Vintage Gargen

Otavalankatu 3, Tampere

Ojakadulta muuttaneet liikkeet toimivat samassa tilassa. Super Mukava myy uusia vaatteita, Vintage Garden vintagea, niin vaatteita kuin korujakin.

Löytö: 1960-luvun amerikkalainen rintakoru Vintage Gardenin puolelta.

Designtori Pakkahuoneella

Sunnuntaina kävimme Tullikamarin Pakkahuoneella järjestyllä Designtorilla, jonka järjesti DesignOnTampere-yhdistys. Yhdistys järjestää toreja ja tapahtumia useamminkin, joten kannattaa seurata yhdistyksen sivuja, jos Tampereen suunnalla asioi.

Paa Piin pehmolelut

Ovathan nämä niin söpöjä: Paa Piin Raksu-koira ja Vili-bambi. Tuotteita myydään ympäri Suomen, ja tällä torilla niitä löytyi ainakin Kuopuksen (Tre) ja Palonin (Hki) pöydistä. Paa Piin DIY-paketit ovat myös hauskoja.

Älkää kertoko tytölle, mutta pukin paketista löytyy tuollainen sininen bambi.

Kraa Kraa Eyewear

Tamperelaisen Kraa Kraan puiset silmälasit ovat huikeat ja taatusti persoonallinen valinta. Rouva taitaa harkita tällaisia tosissaan. Kraa Kraan liike on Tampereella, mutta tuotteita saa muistakin kaupungeista.

Punainen Norsu

Emme osanneet päättää, olisiko tyttömäinen vai krokotiilikuvioinen yöasu kivempi, joten jäimme harkitsemaan asiaa. Näitä pitää ilmeisesti noutaa Turusta asti. Myös kaksipuoliset ruokalaput olivat kivan näköisiä.

Saana ja Olli

Toinenkin turkulainen yritys oli uskaltautunut Tampereelle (heh). Rouva sai punaisen pellavapyyhkeen, jota voi käyttää myös jouluisena liinana.

Apina- ja leijonaruokalaput

Nämä olivat kyllä tosi hauskoja. Myyjän yrityksen nimi meni ohi. Tietääkö joku?

Coston lakit

Costo (Hki) oli roudannut Pakkahuoneelle kasan lakkeja. Löysin denim-lätsän ja nahkaisen talvilakin. Jee! Näitäkin tuotteita saa ympäri maan sieltä täältä.

Loiston kahvit

Pienpaahtimo Loisto = kahvila Valo. Loisto siis paahtaa kahvinsa kahvila Valon nurkassa. "Ettekös te käyneet juuri eilen meillä?" Juu käytiin, ja kohta mennään brunssille. 

Kirpparivinkit

Sitten vielä toivottuja kirpparivinkkejä. Näitä olisi Tampereella enemmänkin, mutta pyysin Rouvaa valitsemaan muutaman lempparin.

Radiokirppis

Laukontori 12, Tampere

Miksi? "Paljon tavaraa ja tavara vaihtuu hyvin. Olen tehnyt hyviä löytöjä kuten virkatun torkkupeiton ja lastenvaatteita."

Kyttälän kirppis

Aleksanterinkatu 10, Tampere

Miksi? "Täältä olen löytynyt vanhoja Arabian astioita ja lasisia kahvipurkkeja. Ja virkatun peiton. Nyt löysimme hienon leijonajulisteen."

Ja edellisessä jutussani mainitsema Kahvila Runo ja Vohvelikahvilahan ovat aivan vieressä.

Amurin kirppis

Satakunnankatu 59, Tampere

Miksi? "Mahtava paikka! Tupaten täynnä, pitää katsoa hitaasti. Löytöjä ei ole hirveästi tehty, mutta kannattaa käydä ihmettelemässä paikkaa vähän niin kuin nähtävyytenä."

 

Näillä ja eilisillä ravintolavinkeillä siis tervemenoa Tampereelle!

Me ainakin palaamme pian.

Kommentit

hunajaluu (Ei varmistettu) http://hunajaluu.blogspot.com

Se on Runokahvila, mikä on Kyttälän kirppiksen vieressä. :)

Uusvanhaa tamperelaista lämmittävät nämä vinkkisi, hienot palat kaupunkia ootte osanneet poimia. Erityiskiitos Nollakolmen mainitsemisesta, sen omistaa tutun tuttu, hyvä tyyppi onkin!

Kiitos vielä blogistasi, tätä on ilo lukea. Varsinkin, kun meillä on miltei samanikäiset typyt! Viikko taitaa suunnilleen olla ikäeroa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Aargh niin on --> korjaan :)

Aliisa_ (Ei varmistettu) http://rauhaniemessa.blogspot.com

Monet ovat hehkuttaneet Kyttälän kirppistä, mutta itse en ole löytänyt sieltä koskaan mitään. Ehkä mulla on ollut vain huono säkä.

Lisäisin kirpparisuosituksiin vielä Bonuskirppiksen (Itsenäisyydenkatu 11-13) Tammelan kaupunginosassa, rautatieasemalta "väärään" suuntaan vain pari sataa metriä. Sieltä olen löytänyt paljon vaatteita ja todella hyväkuntoiset Parkanon jalkineen Jengi-lapikkaat.

W/ love from me 2 you

Se Punaisen Norsun kuosissa komeilee kyllä hauki eikä krokotiili:)

Paapiin Bambi on meillä ollut 3veellä ihan pop ja pikkuvelje 6kk on nyt toi mäyris ompelun alla..joululahjaksi myös.

Ihania juttuja!

birdcherry
Aasinsiltoja

Argh, just tällaiset postaukset ärsyttää mua. Olen tamperelainen, enkä tiennyt mainitsemistasi putiikeistasi kuin yhden. Sit joku vaan tulee viikonloppureissulle ja bongaa kaikki helmet :D
Radiokirppistä on kyllä pakko boikotoida kammottavan asiakaspalvelun takia (paikka on ihan kuuluisa siitä), vaikka muuten hyvä paikka onkin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Aliisa_:n mainitsema Bonuskirppis on myös tuttu. Kiitos lisäyksestä!

Veera: Krokotiili, hauki, kukapa noita erottaa? "Krokotiili on viekas kala", sanoi Sinuhekin :) Kirjoitin muuten ensin myös "Pii Paan" pehmoleluista :D

birdcherry: Heh, niinpä. Harvemmin sitä tulee käyskenneltyä kotikaupungissaan kiireettömästi etsimässä mielenkiintoisia paikkoja. Kulkee vain lähinnä työpaikan, kodin ja lähimmän ruokakaupan väliä... Ehkäpä mäkin ehdin sitten hoitovapaallani etsiskellä ja esitellä näitä helmiä myös Helsingistä. Radiokirppiksellä oli muuten myös huomiota herättävä määrä erilaisia kieltokylttejä. Piti ottaa niistä ihan kuviakin, ja ehkä innostun tekemään niistä postauksenkin joku päivä :)

Mansesta nääs (Ei varmistettu)

Moikka, vieraileppa ensi kerralla Tammelantorin laidalla Kätkö Vintage -liikkeessä, joka on vasta sinne avattu. Törkeen tyylikäs liike. Vaatteita, huonekaluja, asusteita ja vaikka mitä, oli meinaan Designtorillakin mukana. Harva tätä tamperelaisistakaan vielä tietää kun on niin uusi, mutta suosittelen lämmöllä. Itse olen käynyt jo useammankin kerran.

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi höh, olisi pitänyt selvästi kysellä etukäteen vinkkejä uusista mestoista. Huomasin kyllä Kätkön siellä designtorilla, mutta mukana oleva valikoima oli tietysti pieni, ja näytteilleasettajia niin paljon... Mutta webbisaitti näyttää makealle, kiitos vinkistä. Ensi kerralla sitten.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eihän sitä kaikkea ehdi ja tosin hyvän otannan sä mun mielestä olit Tampereesta ottanut. Varsinkin Kerä on ihan ykkönen! Mut suosittelen käymään paikan päällä Kätkössäkin, koska se kauppa on oikeasti kokemisen arvoinen ja aika lailla omanlaisensa, ensimmäinen isompi vintage kauppa (miehet, naiset, huonekalut) Tampereella. Mut voisitko tehdä vastaavasti Hesasta postauksen suosittelemistasi uusista, kivoista paikoista? Tulisi itsekin siellä käydessä vähän laajennettua reviiriä? :)

Mansesta nääs (Ei varmistettu)

...ja siis se sama "Mansesta nääs" tuossa edellä taas huuteli, olin liian vikkelä itselleni :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin, tietysti voisin. Varsinkin sitten kevättalvella, kun olen päivät lapsen kanssa kotona & kaupungilla. Mähän en ole oikeastaan Helsingin putiikkeja esitellyt juurikaan. Vain yhdessä jutussa viime kesänä. Ei ole oikein ollut tässä syksyn aikana energiaa kauppojen kiertelyyn viikonloppuisin.

Moro (Ei varmistettu)

Se siis olit sinä. Olin myyntipöytäni takaa bongaavinani tutun bloggarin mutta sitten ajattelin "Nääääh, sehän asuu Helsingissä. On vaan samannäköinen." Mutta siis tosiaan, Helsingistäkin voi tulla Tampereelle. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tammelantorin liepeillä on kaksi hyvää lastentavarakirpparia: Peikonpesä ja Nukkekoti. Osasta noista sun liikkeistä en ollut kuullutkaan. Hyvä tutustua kotikaupunkiinsa hesalaisen silmin;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Punaista Norsua saa myös jonkun verran Helsingin Arabianrannan Pieni Ihminen puodista. Tupa on pienehkö ja sieltä saa myös muita blogitrendikkään lapsen vaatteita kuten Noshia, Murua ja Myllymuksuja, joten Punaista Norsua tuskin on ihan hurja valikoima, mutta vink vink. Ihan mun suosikki nykyään, paitsi se myyjä...

Ässeli

Bella Feliz (Ei varmistettu)

olen jo hetken odotellutkin koska noita kraa kraa-laseja rupeaa näkemään! Hienoa että ne ovat esillä, ne nimittäin ovat vain niin huiput vaikka itselläni ei laseja olekkaan!

Maiccu (Ei varmistettu)

Tampereella kokemisen arvoinen on myös Yesterday -second hand -kauppa! Loistava valikoima ja persoonallinen, osaava palvelu! Itse olen ostanut sieltä makeita juhlamekkoja ja talvitakkeja. Myös mieheni on ostanut pukuja ja kenkiä. Suosittelen lämpimästi, vaikka kauppa saattaakin näyttää hieman haastavalta täysine vaaterekkeineen. <3 Moro!

Yesterdayn täti (siitä on aikaa ku kävin, että en tiedä onko se täti yhä siellä) ei suostu ikinä myymään mulle mitään, eikä palvelemaan yhtään. Jostain syystä en ole sen arvoinen, että saisin hänen tuotteisiinsa edes koskea. Joskus kun oon käynyt kavereiden kanssa niin kavereille kyllä ehdotetaan vaikka mitä, mutta mulle se täti aina huutaa, että "Älä koske!" Ei saa koskea" mulkaisun kera. 

Mut kokemuksena varmasti mielenkiintoinen ihan kaikille. Suosittelen! Vaikkakin eri syistä kuin Maiccu. :D

utelias (Ei varmistettu)

Onko siellä Tampereella putiikeissa jotenkin erityisen huono asiakaspalvelu, kun näissä kommenteissa niin monet valittaa?

katrikk (Ei varmistettu)

Jos vierailee Aaltosenkadun Kätkössä niin samalla kannattaa piipahtaa muissa kadun varrella olevissa putiikeissa. Kahvilla kannattaa käydä Kahvillassa ja kulman takana Ilmarinkadulla on Arelalizzan kaunis liike jossa myydään ihanaa kashmiria <3

ida365 xxx (Ei varmistettu) http://ida365.indiedays.com

Hei, tässä on tosiaan Tampereen parhaat paikat listattuna. Oletko käynyt kurkkaamassa Tammelan Kätkö Vintagen? Sekin on mainio!

Kommentoi