Pop-up-tuliaisia museokaupoista

Isyyspakkaus

NYC:issä kannattaa ehdottomasti poiketa museokaupoissa, joita on kaikilla isoilla museoilla. Esimerkiksi MoMA Store on käsite, ja sillä on jopa muutama sivuliike. Taidemuseot myyvät tietysti taidekirjoja, elokuvamuseo elokuviin liittyvää tavaraa ja niin edelleen. Erilaisia leluja ja pelejä ja New York -aiheisia matkamuistoja on varmaan kaikissa museokaupoissa.

Minä ihastuin kuitenkin eniten pop-up-, piirustus- ja askartelukirjoihin.

Miten hienoja nämä pop-up-kirjat ovatkaan! Onhan se aikamoista noituutta, että nämä häkkyrät mahtuvat kirjan väliin.

Nämä neljä teosta lähti hyllyyn odottamaan sitä, että tyttö on... ehkä 10-vuotias.

David A. Carter: One Red Dot

Kirjassa lasketaan kymmeneen, ja jokaisella sen aukeamalla on vuorossa olevan numeron verran erilaisia palloja, kiemuroita tai kiekuroita - sekä yksi punainen piste.

David A. Carter: Blue 2

Blue 2:n sivuilla käydään puolestaan läpi aakkoset pienen lorun muodossa, ja jokaiselle aukeamalle on piilotettu sininen numero kaksi.

Marion Bataille: ABC3D

Aakkosia voi katsella myös tästä ABC3D-kirjasta, joka esittää jokaisen niistä eri tavoin. Toiset nousevat esiin kirjan aukeamalta, kun toiset taas katoavat sivua käännettäessä. Esimerkiksi E-kirjain muuttuukin F:ksi, kun aukeaman avaa kokonaan.

Marion Bataille: 10

Samalta tekijältä on peräisin myös kirja 10, joka käy läpi numerot nollasta kymmeneen niin, että jokaisella aukeamalla numero muuttuu toiseksi, kun vasemman puoleisen lehden avaa. Esimerkiksi nelonen muuttuu seiskaksi ja kolmonen kasiksi.

* * *

Jos tyttö olisi hieman vanhempi, olisin hankkinut myös tällaisia piirustuskirjoja.

Marion Deuchars: Let's Make Some Great Art

Kas, enpä tullut ottaneeksi kuvaa kannesta. Se on vaaleansininen ja siinä on Mona Lisan kasvojen yläosa.

Jokaisella aukeamalla on uusi piirustustehtävä.

Eloise Leigh: 642 Things to Draw

Myös tämä kirja antaa ideoita piirtämiseen - tosin hieman vapaammin raamein.

Hauskoja olivat myös ruokalautasen alle sijoitettavaksi tarkoitetut paperialuset, joita repäistään näistä kirjoista:

Marion Deuchars: Let's Make Some Great Placemat Art

Deborah Zemke: Doodles at Dinner (tai ...Breakfast tai ...Lunch)

Olen itse ollut aina enemmän kiinnostunut piirtämisestä kuin värittämisestä, mutta olihan tämän Warholin värityskirjakin aika nätti.

A Coloring Book : Drawings by Andy Warhol

* * *

Ja voi, tämän ostin melkein itselleni: kokonainen kirja paperisia hirviöitä, jotka irrotetaan sivuilta ja liimataan kasaan.

Brian Castleforte: Papertoy Monsters

* * *

Ei näitä kirjoja tarvitse tietenkään lähteä NYC:iin asti hakemaan. Kannattaa tsekata vaikkapa BookPlus.fi:stä. Ah tätä internetin ihmettä.

Ehkäpä minun pitää vielä tilata nuo paperihirviöt jonain päivänä.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpa ihanan näköisiä nuo pop up-kirjaset! Meilläkin jäisi odottelemaan myöhempää ajanjaksoa kun kirjat ilman pop up-toimintoakin saavat tarpeeksi kyytiä.

anskubcn
Tukikohta: Barcelona

Heeii, ostin saman kirjan, 642 Things To Draw, viikko sitten NYCistä ja muutamaa noista muistakin selailin ja olin lähellä ostaa. Parhaita tuliaisia tällaiset!

Tommi K
Isyyspakkaus

anskubcn: Huomasin ja hymähtelin :)

Hoohoo (Ei varmistettu)

Ihania pop-up kirjoja! Ateneumin kirjakaupassa myytiin ainakin joulun tienoilla tollasta piirustuskirjaa. Jos on myöhemmin tarvetta sellaiselle kannattaa käydä kyseisessä myymälässä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Noita kaikkia saa Helsingistä ainaki Rosebudin kirjakaupoista (Kiasma kauppa, Kaapelin kauppa, Korjaamon kauppa jne) ja ne on ollu siellä myynnissä jo .. vuosia. Et ei oo pakko lähtee Amerikoista hakemaan.
t. ent kaupan täti

Tommi K
Isyyspakkaus

Hoohoo ja Vierailija (12:47): Hauskaa, hyvä tietää! Rouva tuossa mietti, ettei ole koskaan kiinnittänyt niihin huomiota, mutta sekin liittyy varmaan siihen, että ei vain ole ollut tarvetta kiinnittää... :)

Nykin matkaaja (Ei varmistettu)

Tuon Monster kirjan toin omalle pojalleni tuliaiseksi viime käynniltä ja siitä on riittänyt riemua ihan koko perheen iloksi pojan apuna askarrellen.. Ebaystä tilannut jo parille muullekin lahjaksi, joten.. Aivan ihana opus, joka saa pienten silmät hehkumaan!

Kommentoi