Puutarhamökin seinässä on iso reikä

Isyyspakkaus

Ohoh, kevät tuli rytinällä, ja puutarhamökillekin kytketään vedet tulevana viikonloppuna!

Kävimme viime sunnuntaina mökillä ensimmäistä kertaa lumien lähdön jälkeen katselemassa sekä kevään merkkejä kukkapenkeissä että remontin etenemistä mökin sisätiloissa.

Rouvaa ilahdutti kovasti, että pionit puskivat jo versoa maasta. Ainakin osa niistä näyttää siis selvinneen talvesta.

Viime syksynä istutetut tulppaanit näyttivät myös olevan paikoillaan, ja viritin niiden ympärille verkkoaitaa, kun huomasin muutamissa lehdissä hampaanjälkiä. Viime keväänä kauriit kävivät nimittäin tekemässä tuhojaan useamman mökin pihassa.

Mökin sisälle talvehtimaan nostettu ruusu oli kasvattanut paljon uusia lehtiä. Niin ikään mökin sisään nostetut daalian juurakot näyttivät hieman kuivahtaneilta, mutta nekin olivat alkaneet kasvattaa uusia juuria. Rouva laittoi ne nyt multaan mökin sisälle.

Mökin remontti on sekin edennyt. Suurin ilon aiheemme on tuleva makuualkovi, joka on tehty yhdistämällä entinen vaatekomero ja kuivakäymälän tila. Emme tarvinneet kumpaakaan. (Vaatteille on tulossa iso kaappi, ja yhdistyksen käymälä on niin lähellä, että ei tulisi mieleenkään lähteä itse huolehtimaan oman tyhjentämisestä.)

Niistä syntyvä tila on kooltaan n. 140 cm x 210 cm, eli sinne mahtuu oikein hyvin kerrossänky lapsille. Joskus myöhemmin vaikkapa 120 - 140 cm leveä runkopatja. Vaikka mökin tupa on täynnä tavaraa, nyt jo vaikuttaa, että mökistä tulee mukavan avara, alkovi antaa siihen kivasti lisätilaa, saamme kuin saammekin koko perheelle nukkumapaikat tupaan ja siitä huolimatta tilaa jää vielä keittiölle ja pienelle pöytäryhmälle.

Erillistä sohvaa emme ehkä hanki, vaan ostanemme itsellemme jonkinlaisen sohvasängyn, jota voi pitää istumapaikkana silloin, kun mielessä ei ole yöpyä mökillä.

Sen lisäksi, että tuvan seinään on nyt tehty tämä reikä, vanhat lattialaudat alkovissa on vaihdettu uusiin, maata kaivettu pois lattian alta, jotta laudat eivät kostu, ja korotettu alkovin lattiaa tuvan lattian tasalle. Jäljellä alkovissa on enää vanhan ulko-oven tukkiminen, lattian laudoitus ja seinien ja katon panelointi.

Käytämme remonttifirmaa lähtökohtaisesti vain sellaisiin hommiin, joihin meillä ei olisi missään tapauksessa omaa osaamista. Aiomme siis itse maalata ja tapetoida ja hoitaa muutenkin kaikkien kalusteiden kiinnitykset sitten, kun niiden aika on.

Tuleva keittiömme, joka sijoittuu alkovin vasemmalle puolelle, ei siis tule valmistumaan tässä remontin ensimmäisessä vaiheessa. Emme ole itse asiassa edes valinneet keittiöön muita kalusteita kuin yhden yläkaapin, jonka toimme vanhasta kotikeittiöstämme.

Pyysimme remonttifirmaa tarkistamaan muutenkin, ovatko rakenteet kunnossa, ja vain tulevan alkovin puretun lattian lattialaudoissa näkyi pieniä kosteuden merkkejä. Sen sijaan vaikkapa lasikuistin muovimaton alta paljastunut lattia näyttää täysin terveeltä, eikä se vaadi edes tiivistämistä ennen maalausta.

Mökin ja sen vintin ilmanvaihdon parantaminen on myös agendalla, jotta sisäilma ei käy tunkkaiseksi eikä mökin kattorakenteisiin keräänny kosteutta. Sinne on nimittäin viritetty joskus aiempien vuosikymmenten remonteissa villat ja muovia, ja niiden poistaminen olisi vaatinut koko välikaton purkamisen. Siihen emme lähteneet. Nyt jo vaikuttaa, että tietty tunkkainen haju, joka mökissä tervehti joka kerta vielä viime vuonna, on kadonnut. 

Tulevana viikonloppuna nähdään sitten, miten paljon remontti on edennyt tällä viikolla! Ja pian päästäänkin maalihommiin - niin sisällä kuin ulkona.

 

Lisää puutarhamökistä: Tästä alkaa puutarhamökin remontti

Ja kasvavassa olevista taimista: Puutarhamökkikausi lähestyy ja taimet kasvavat vauhdilla

Ja tältä siellä näytti vielä viime syksynä: Viimeisiä mokkiviikkoja viedään

Kommentoi