Puutarhurin pikaiset pelmenit

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Deliciest

Emme ole vielä juurikaan jaksaneet laittaa ruokaa puutarhamökillä. Ongelma ei ole edes pelkästään ruoanlaittovälineiden puutteellisuus vaan se, että tekemistä on muutenkin niin paljon ja toisen aikuisen aika menee lähinnä taaperon vahtimiseen. Yleensä syömme jotain hyvin yksinkertaista tai otamme valmiit ruoat mukaan kotoa.

Siksipä otin ilolla maistettavaksi Deliciestin pakastettuja pelmenejä, joiden valmistamiseen tarvitsee simppeleimmillään vain kattilan, vettä ja suolaa, ja ruoka valmistuu oikeastaan itsestään. Pelmenien rinnalla lautasilla on Deliciestin suolakurkkuja ja paistettua hapankaalia.

Deliciest on suomalainen perheyritys, jonka tuotteisiin kuuluu mm. smetana, pakastetut pelmenit sekä näyttelijä Ville Haapasalon kanssa yhteistyössä kehitetty Villen-tuoteperhe.

Tälle pikaiselle pelmeniaterialle sopiva yhdistelmä tuntui olevan pelmenien lisäksi Villen paistettu hapankaali, Villen lupsakat kurkut sekä Deliciestin smetana.

Pelmeneistä maistoimme lihatäytteisiä Villen pelmenejä sekä Kasvispelmenejä, jotka sisältävät perunaa ja sieniä. Lihansyöjille on tarjolla useampikin makuvaihtoehto.

Jotta voisin esittää, että olen tehnyt jotain itsekin, nykäisin puutarhan kasvatuslaatikosta yhden pienen valkosipulin ja pilkoin sen pelmenien keitinveteen. Muuten ruoanlaitto ei vaatinutkaan kuin veden kuumentamisen ja jäisten pelmenien kiehuttamisen kypsiksi, mikä kestää kymmenisen minuuttia. Ai niin, ja laitoinhan keitinveteen myös suolaa.

Paremmin varustautunut ja jaksavaisempi kokki olisi voinut pyöräyttää lisukkeeksi vielä vaikkapa voisulaa ja ruskistaa pelmenit sipulin kanssa pannulla, mutta nyt ajattelin suolakurkun ja hapankaalin antavan riittävästi makua lautaselle. Juuri sopivaa pikaruokaa puutarhatöiden keskelle, kun taapero on toisessa kainalossa!

Koko perhe piti pelmeneistä kovasti. Kaksi pussillista oli hyvä määrä laskutavasta riippuen 3 - 4 henkilölle, ja sekä taapero että 5-v ahmivat niitä hyvällä ruokahalulla.

Tytölle paremmin maistuivat lihatäytteiset pelmenit, ja hän halusi jopa santsata niitä, mitä ei käy kovin usein! Ehkä se johtuu siitä, että esittelin ruoan hänelle alun perin "kuin täytettynä pastana".

Itse pidin kovasti myös Villen lupsakoista suolakurkuista ja Villen paistetusta hapankaalista.

Suolakurkut on valmistettu venäläiseen tyyliin maitohappoliemessä, ja ne ovat erittäin maukkaita.

Rakastan hapankaalia muutenkin, ja tämä paistettu ja purkitettu hapankaali oli todella hyvää. Tällä aterialla sitä syötiin kylmänä mutta toisen kerran heitin puoliksi syödyn purkin mikroaaltouuniin, ja lämpimänä se vasta herkkua olikin! (Ja kyllä, toin mikroaaltouunimme mökille ja ostin kotiin uuden, sillä päätin, että ruokailun kynnyksen on oltava puutarhatöiden lomassa mahdollisimman matala.)

Smetana maistui smetanaiselta. Rouva ihastelin smetanan pehmeää rakennetta, sillä usein smetana on jämäkämpää.

Perhe tuli siis kylläiseksi ja piti maistamistaan tuotteista, joten voin suositella niitä muillekin.

Onneksi pakastelokeroon jäi vielä pari pussia pelmeneitä ja myös suolakurkkuja ja hapankaalia on jääkaapissa lisää, joten tätä herkkua saatiin vielä toisenakin päivänä! Vielä kokeilen sitä pannulla ruskistamistakin.

 

Deliciestin tuotteita saa hyvin varustetuista ruokakaupoista kautta maan.

Kommentit

jääkaappi (Ei varmistettu)

Anteeksi vaan, mutta olipahan laiska postaus :'D Yleensä yhteistyöpostaukset tehdään sen verran huolellisesti, että jää aidosti fiilis että tällä bloggaajalla oli mielenkiintoa tehdä tämä juttu. Sillä monet häivyttävät ihan ansaittua kritiikkiä kaupallisiin postauksiin liittyvistä ongelmista.

Mutta tämä oli jo jotain uutta! Ponneton teksti, josta ei välity minkäänlainen into tuotteeseen vaan fiilis, että tää oli nyt pakko tehdä, sekä maistaminen että postaus. Ankeat kuvat joissa ruoka näyttää tosi epähuokuttelevalta kruunaa koko komeuden :D

Ehkä tämä on yhteistyöpostausten uusi kategoria, tiedä häntä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Harmi, jos sinulle jäi tästä sellainen kuva. Tarkoitukseni oli hakea kuvilla arkirealismia ja kertoa tuotteiden todellisesta käyttötapauksesta ilman keinotekoista stailausta. Ja kuvien ankeus on tietysti katsojan silmässä. Itse näen niissä perheeni yhteisellä aterialla, josta kaikki nauttivat.

ram (Ei varmistettu)

"Sillä monet häivyttävät ihan ansaittua kritiikkiä kaupallisiin postauksiin liittyvistä ongelmista."

En nyt ihan ymmärtänyt tätä. Jos kritiikki on ansaittua niin miksi kehoitat tässäkin häivyttämään kaupallista postausta "tekemällä sen verran huolellisesti". Ristiriitaista.

Mielestäni on hyvä, että mainokset ovat selvästi mainoksia. Täältäkin olen saanut monta vinkkiä tuotteisiin, joista en ole tiennyt ja joita pidän kokeilemisen arvoisina. Ei niiden esittelystä sen suurempaa sirkusta tarvitsekaan tehdä.

Lintunen81 (Ei varmistettu)

Vinkkinä, että paketin ohjeen vastaisesti kannattaa kokeilla myös paistettuna. Jäisinä pannulle ja paistetaan kunnes saavat väriä. Tulee ihanan rapeita.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, tämä olisi tarkoitus myös kokeilla, ja myös jokin kastike pelmenien kanssa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö tuo smetana ole virolaista? Tosi herkkua. Missä pelmenit tehdään?

Tommi K
Isyyspakkaus

Sekä smetana että pelmenit ovat virossa valmistettuja.

Annis (Ei varmistettu)

Mä kypsennän pelmenit niin, että laitan syvään paistinpannuun vettä ja pelmenit ja kiehuttelen kunnes vesi haihtuu. Sitte voita sekaan ja paistan rapeeks :)

Kattila on tietysti isolle porukalle kätevämpi, mä syön pelmenini yksin :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuo mun kattila oli muuten aivan liian pieni, kannattaisi keitellä isommassa ettei tule niin täyteen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin olen ymmärtänyt, että smetana on Virosta. Sitä kuitenkin olen ostanut, kun pakkauskoko ja hinta on ollut kohdallaan. Pelmenit voisi mennä testiin kyllä, kuulostaa just hyvältä pikaruoalta. Ja eipä ole tullut mieleenkään lämmittää hapankaalia...

Vierailija (Ei varmistettu)

Äh, tarkoitin siis juuri tuota kyseistä smetanaa. Mutta ei kai se toisaalta sulje pois suomalaista perheyritystä...

Tommi K
Isyyspakkaus

Lounasravintoloissa on toisinaan lämmintä hapankaalia, sieltä se on mullekin tullut tutuksi. Tuossa Deliciestin hapankaalissa kivaa on se, kun se on jo kertaalleen paistettua, joten sitä ei tarvitse enää hauduttaa pehmeäksi, kunhan vaan lämmittää.

Ehkä olis voinut lukaista tuotetun tekstin ennen julkaisua, niin olis ekan rivin kielioppivirhe jäänyt pois :).

Tommi K
Isyyspakkaus

Syytän viime hetken muutoksia juuri ennen julkaisua... Se on jännää, miten omalle tekstille tulee jossain vaiheessa sokeaksi, eli vaikka sen lukisi ääneen (kuten useimmiten teen), usein jää kirjoitus-, pilkku- ym. virheitä, joita sitten korjailen jälkeen päin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Neuvosto-Eestissä kasvaneena ja pelmenejä todellakin väkisin syöneenä, tämän esittelyn jälkeen mulle tuli fiilis, että pitäisikö sittenkin taas maistaa inhokkiruokaani... :D
Vaikka meillä näyttää olevan kuvien perusteella yhteistä vain olkkarin valkoinen nahkasohva, tykkään silti tyylistänne - mikään ei ole yliampuvaa. Parasta on ehdottomasti tuo puutarhamökkeily sekä ihastuttavat lapsenne.

Tommi K
Isyyspakkaus

Oho, miten niitä voi inhota? :-o

Ja kiitos, mekin pidämme tyylistämme ja lapsistamme! ;)

Lukuloikka (Ei varmistettu) https://lukuloikka.com

Pelmenit ovat meillekin tuttua arkiruokaa. Toivottavasti näitä "puutarhamökin nopeita" reseptejä tulee vielä paljon lisää. Meillä on juuri viimeiset työviikon ennen lomia turvauduttu vähän liiankin usein päivällisellä pelkkiin ravioleihin tai sosekeittoihin.

Katsoin juuri, että pitäisi oikein siivota ruokavarastoja täällä kotona. Ei oikein houkuttele enää vanhan sadon sipulit ynnä muut, kun kaikkea tuoretta on saatavilla.

Tommi K
Isyyspakkaus

Eiköhän tässä heinäkuussa mökillä olla sen verran, että ruokaa tulee laitettua sielläkin. Jos vaan säät suosivat. Kylmällä ja sateisella ilmalla ei hirvesti huvita värjötellä siellä lasten kanssa, kun voi olla kotonakin :D

Kommentoi