Robotti-imurin testaus päättyy ja salaattileikkuri on arvottu

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Witt

Toistan itseäni: "Jos meillä ei kävisi siivooja, meillä olisi robotti-imuri."

Niin, nyt kun tämän imurin palauttamisen aika lähestyy, on pakko harkita, jospa sen lunastaisikin itselle. Robotti-imuri on surrannut kotonamme pari - kolme kertaa viikossa siivoojan käyntien välillä, ja pölysäiliö sen on osoittanut: asunnossa olisi todella tarvetta imuroida useamminkin!

Pölyn lisäksi lisäimurointitarvetta on jatkuvasti eteisessä oven edustalla ja myös keittiössä. Nyt kun robotti-imuri on käynyt siistimässä paikkoja, hiekat ja leivänmurut eivät ole paljoa häirinneet jalkapohjissa.

Olen ollut erittäin tyytyväinen siihen, miten laite osaa kiertää esteet ja pääsee myös kynnysten yli - olohuoneen ja keittiön välistä korkeaa kynnystä lukuunottamatta. (Keittiöön pitää siis kiertää toisen oven kautta.)

Isommat lelut, kuten Duplo-legot, eivät haittaa imurin menoa, mutta pienemmät ja litteämmät asiat on tietysti kerättävä lattioilta pois ennen imurointia.

Kerran imuri oli kerännyt mukaansa kännykän laturin, joka oli jäänyt makuuhuoneen lattialle, ja sen johto oli kiertynyt imurien rullien väliin. Toisella kerralla rullat olivat menneet tukkoon isommasta sipulin palasta, joka oli pudonnut keittiön lattialle. Näitä lukuunottamatta imurin meno on ollut tasaista ja ongelmatonta.

Jos imurin ei halua menevän johonkin huoneeseen - tai vaikkapa vain osaan jostain huoneesta, sen reitille voi asettaa imurin mukana tulevan virtuaalisen seinän, jonka ohi imuri ei kulje. Imurin mukana tulee kaksi virtuaalista seinää.

Virtuaalista seinää ei pitäisi sen sijaan tarvita esimerkiksi portaikoissa, sillä imurin kerrotaan tunnistavan portaat ja kääntyvän takaisin jyrkänteen reunalla. Tätä en voinut testata, sillä kotonamme ei ole portaita.

Edellisen imurijuttuni kommenteissa kyseltiin, miten koira suhtautuu imuriin. Parin ekan kerran jälkeen ei juuri mitenkään. Ensimmäisillä kerroilla sitä selvästi jännitti, mutta sitten se taisi todeta, että tämähän on ihan harmiton kaveri.

Silti päätin jättää kokeilematta imurin ajastamisen, vaikka sellaista edellisessä imurijutussa suunnittelinkin. Luin sekä kyseisen jutun kommenteista että jostain muualtakin kokemuksen koiran ripulista yhdistettynä robotti-imuriin. Vaikka sen tapahtuminen onkin aika epätodennäköistä, en haluaisi itse joutua siivoamaan sellaista sotkua. Saunavuoron ajaksi olen kyllä uskaltanut jättää imurin surraamaan.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Toivottavasti moni robotti-imuria harkitseva sai näistä jutuista jonkinlaisen vahvistuksen ajatuksilleen. Kysy ihmeessä lisää, jos jokin jäi vielä askarruttamaan.

iRobot Roomba 880:n hinta on 799 euroa
Lisätiedot: witt.dk/ebook/iRobot800_seriesFI/#/1/

* * *

Ja sitten vielä Salad-to-go-salaattileikkurin arvonnasta! Leikkurin voittaa nimimerkki Caktus. Onnea!

Kommentit

Lily päivittyi - en pääse kirjautumaan (Ei varmistettu)

Uusimman Siskonpedin alussa on koira ja robotti-imuri -sketsi. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Hahaa! Siskonpeti on aivan mainio sarja! Vielä emme ole tosin tuossa jaksossa asti.

Kommentoi