Ruutulattian maalaamisessa hitainta on teippaus

Isyyspakkaus

Pohdiskelin vielä viikko sitten, maalaisimmeko mökin ruutulattian kahdella erivärisellä maalilla vai jättäisimmekö toiset ruudut puun värisiksi.

Rouva kannatti puuta. Puuhan ei siis ole käsittelemätöntä, vaan jotain aiemmin käytettyä kuultomaalia.

Sitten aloimmekin epäröidä yllä näkyvän harmaan maalin säyvn valintaa, sillä harmaa näytti jotenkin liian tummalta ja muutenkin väärän sävyiseltä puun vierellä.

Tein tuvan toiseen päähän koemaalauksen vaaleammalla harmaalla (sävy: Pouta/Uula).

Kuinka ollakaan, se näytti niin hyvältä, että päätimme vaihtaa suunnitelmaa ja vetäistä ruudut tällä vaaleammalla maalilla.

Kokeilin myös, tarvitseeko teipit todella irrottaa maalauskertojen välillä, enkä tehnytkään sitä. Pelkäsin tietysti, että irti revittävä teippi rispaisi ruutujen reunat, kuten havaitsin tapahtuvan aiemmin kotona lateksimaalin kanssa.

Maalasin toisen kerroksen samoilla teipeillä seuraavana päivänä ja nyin teipit irti. Ruutujen reunat olivvat tarkat, eikä maali repeillyt yhdestäkään kohdasta. Aika hyvä tulos, sanoisin!

Ruutukuvion teippaus oli hidasta, mutta sitä helpotti lattiassa aiemminkin ollut ruutukuvio.

Teippasin ruudut niin, että leikkasin saksilla teipistä ruudun sivua selkeästi lyhyemmän pätkän, jonka päähän tein terävän kulman. Asetin tämän kulman ruudun nurkkaan ja toisen vastaavan pätkän sen viereen terävä kulma nurkkaan päin. Jokaisen ruutuun tarvittiin näin kahdeksan palaa teippiä. Aikaa yhden ruudun teippaamiseen kului 3 - 4 minuuttia, eli teippailin pelkästään yhtä mökin neljännestä jo pari tuntia. Teippiä koko mökkiin tarvitsee kolme rullaa.

Kun sain tuvan yhden neljänneksen maalattua kahteen kertaan, asettelin kaikki tuvassa oleva rojut sen päälle, jotta sain paljastettua loput lattiasta. 

Nyt lattiasta on maalattu jo 2/3, ja loppuosan saan tehtyä varmasti tällä viikolla töiden jälkeen. Yhtenä iltana teippaan lattian loppuun ja maalaan kertaalleen ja toisena maalaan toiseen kertaan.

Sen jälkeen tämä kaaos alkaa helpottaa, kun verranaltakin voi alkaa jo purkaa kaapistoja ja laatikoita tuvan puolelle. Töihin paluun myötä tahti kuitenkin hidastuu, sillä en voi olettaa pääseväni mökille joka päivä, ja puutarhatöitäkin pitäisi ehtiä tehdä.

Jospa valmista tulisi vaikka... ensi kesäksi?

Kommentit

paulahelena
ALUAP

Ihana!

Lumos

Olen mielenkiinnolla seurannut Instan puolella remppatarinoita, aikamoista! Todella hyvää jälkeä ja mielestäni hyvä päätös jättää toiset ruudut puulle.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, kivaa että ole seurannut! Ja paljon on vielä jäljellä ;)

avaruuskenguru (Ei varmistettu)

Aivan ihana lattia! Hyvä kun jätitte puuta näkyviin. :)

Kommentoi