Stockan Herkku on nyt Food Market Herkku!

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

Stockmannin ruokaosasto, tuttavallisemmin Stockan Herkku, lienee Suomen ikonisin ruokakauppa. Nyt Herkku on kokenut täydellisen muodonmuutoksen, ja viime viikolla uudistettuna avattu Herkku tunnetaan tästedes nimellä Food Market Herkku.

Herkku laajensi tilojaan merkittävästi jo vuosikymmenen alussa, ja tänä vuonna Herkun omistajuus siirtyi S-ryhmälle. Nyt uusi omistaja pääsee näyttämään, millaista Herkkua he haluavat pyörittää, mihin kaikkeen erityisesti Helsingin keskustan valtava tila taipuu ja miten Herkku palvelisi kaiken tyyppisiä asiakkaita entistä paremmin.

Monet odottivatkin jännittyneinä, tunnistaako kauppaa enää samaksi Herkuksi, jossa he ovat tottuneet asioimaan. Onneksi uutiset ovat hyviä! Ei, Herkku ei enää näytä samalta kuin ennen, mutta muutos on ehdottomasti parempaan. Herkku näyttää siis todella enemmän herkulta!

Heti sisäänkäynnin vieressä on Satokausikalenterin kanssa konseptoitu uusi hedelmä- ja vihannesosasto, jossa kauden kasvikset ovat kirjaimellisesti valokeilassa.

Pitkät palvelutiskit (luin jostain, että niiden yhteispituus on 85 metriä), kiertävät kauppaa seinustoilla, ja opasteet auttavat löytämään oikean osaston ilman harhailua.

Konseptiltaan ja sisustukseltaan Food Market Herkku muistuttaa kauppahallia tai ruokatoria, ja tuotteet ovat palvelutiskeissä esillä kuin ulkomaisten food marketien juusto-, liha-, ja leikkelekaupoissa. Muutenkin kaupan ilme on huomattavasti kutsuvampi ja persoonallisempi kuin tavanomaisissa marketeissa. Osastot ovat yksilöllisesti sisustettuja, ja koko herkku on ilo myös silmälle.

Uutta ovat myös Herkun Café & Choco -kahvila ja Bistro-ravintola, jonka kalakeittoa kehutaan kaupungin parhaaksi. Vielä en ehtinyt sitä tällä avajaispäivän visiitillä testaamaan.

Pienempää nälkää voi taltuttaa Fresh Barin puolella blenderillä surautettavilla smoothieilla tai levypizzan palalla, joka paistetaan aidossa pizzauunissa.

Seuraavan kerran, kun vien lapsen tanssitunnilleen Mannerheimintien toiselle puolelle, voisinkin yllättää hänet ja hakea tunnin aikana kaikille pizzapalaset iltaruoaksi!

Herkussa on ajateltu huomaavaisesti myös lounastajia, jotka hakevat kaupasta jotain pientä ja pikaista eivätkä halua joutua kävelemään koko kaupan halki lounastunnillaan: keittiömestari Eero Vottosen luomat valmiit ruoka-annokset löytyvät Meals & Bites -osastolta, joka sijaitsee heti sisäänkäynnin lähistöllä. Valmisruoille luvataan ravintola-annosten tasoa.

Samalta osastolta on lyhyt matka myös pikakassoille, joten lounaan noutamiseen ei luulisi kuluvan montaa minuuttia. Siinä ehtii puristaa mukaan vielä appelsiinituoremehun hauskalla puristimella, joka syö kokonaisia appelsiineja.

Kiinnostavalta näytti myös tämä: Kampin keskuksestakin tutun Beijing 8 -ravintolan dumplingeja saa ostaa nyt myös kotona valmistettavaksi. Konsepti on täysin uusi myös ruotsalaiselle ravintolaketjulle.

Juurella nostatettu, hiivaton ja käsin leivottu Levain 3 -leipä on Herkun leipäosaston ylpeys, ja se leivotaan Gateaun leipomossa Sörnäisissä.

Lihaosaston uutuus on puolestaan 28 päivää raakakypsytetty Dry Aged -liha, joka riippuu lihaosaston nurkassa ja tulee myyntiin aina torstaisin.

Hävikki on iso ongelma ruokakaupoissa, ja Herkku pyrkii vähentämään sitä myymällä vihreällä lapulla merkittyjä tuotteita 30 % alennuksella.

Ensimmäiset mielikuvat uudesta Food Market Herkusta ovat, että kauppa on ulkoasultaan viimeistelty, selkeämmin järjestetty ja avarampi kuin aiemmin. On ilo havaita, että Herkku panostaa yhä enemmän paitsi laadukkaisiin ja monipuolisiin tuotteisiin, myös palveluun, ja Herkussa on ilo asioida myös jatkossa!

Kommentoi