Sunnuntaiaamun yllätys

Ja niin alkoi uusi vaihe yöunissamme. Sitä oli oikeastaan osattu jo odottaa. Siihen oli myös valmistauduttu työntämällä tytön huoneessa sijaitseva runkopatja kiinni hänen sänkyynsä. Olisi se silti voinut alkaa vasta vähän myöhemmin.

IMG_2981.jpg

Kuva ei liity tapaukseen.

Sunnuntaiaamuna tytön huoneesta kuului iloista juttelua kuten muinakin viikonloppuaamuina. Tytön annetaan yleensä höpötellä rauhassa ja järjestellä pehmolelujaan takaisin ikkunalaudalle ja hänet käydään nostamassa sängystään vasta, kun hän kutsuu äitiä tai isää. Nyt kutsua ei kuulunut, joten Rouva meni jonkin ajan kuluttua katsomaan, mitä huoneessa tapahtuu.

Rouva oli juuri kurkistamassa tytön huoneeseen, kun ovenraosta ilmestyikin yllättäen pieni käsi, joka veti oven auki. Oven takaa paljastui tyytyväisen näköinen pieni tyttö, joka tervehti äitiään: ”Moi!”

Tyttö oli siis ensimmäistä kertaa kömpinyt itse pois sängystään ja laskeutunut runkopatjan kautta lattialle.

No niin, tästä alkaa todellakin uusi vaihe yöunissamme. Milloinkahan hän keksii, että hän voi nousta sängystä myös keskellä yötä? Hoksaako hän jossain vaiheessa hiipiä viereemme nukkumaan?

Jotenkin aloin nähdä kotimme jälleen uusin silmin. Alkaako hän tassutella öisin ympäri asuntoa? Onko keittiöön ja eteiseen johtavat ovet nyt laitettava kiinni aina iltaisin vai voisinko luottaa siihen, että herkkäunisena heräisin siihen, jos hän kävelisi käytävässä?

Mitä kaikkea hän keksisikään tehdä, jos äiti ja isä eivät olisi vahtimassa..?

Kommentit (20)
  1. Tämä ei nyt liity suoranaisesti aiheeseen, mutta mulla sattuu silmään toi pistorasia sängyn päällä. Onko sitä suojattu? Oletteko muuten suojanneet kodin pistorasioita tai miten yleisesti teidän tyttö on pysynyt sähköistä erossa? Meillä on ihan pikkuinen mönkijäinen ja nuo asiat nyt ajankohtaisia…

    1. Juuri silloin kun tyttö alkoi ryömimään, hän oli kovin kiinnostunut pistorasioista, mutta enää pitkään aikaan hän ei ole kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Pistorasiamme ovat onneksi joka tapauksessa sellaista modernia mallia, että niissä itsessään on sisäänrakennettu suojaus: molempiin reikiin on työnnettävä yhtäaikaa jokin piikki, jotta niiden takana oleva suojaluukku aukeaa.

  2. Yllättävän kauan pysynyt tyttö sängyssään! Meillä siirto normilastensänkyyn ilman mitään turvalaitoja helpotti iltoja, öitä ja aamuja. Kun poika tietää, että pääsee itse sängystä pois/sänkyyn, niin sänky on ihan paras paikka nykyään. Nukkuu yöt kuin tukki, menee iloisesti nukkumaan, herää virkeänä ja iloisena, ei hiippaile öisin. Toista oli pinnasängyssä, kun ahdisti, että oli siellä vankilassa ja yritti myös kiivetä laitojen yli ja heräsi aamulla huutamaan, kun ei päässyt heti pois itse. Siirtyi lastensänkyyn siis vähän yli 1,5 v; ekasta yöstä alkaen ollut erittäin hyvä juttu meillä. Ja poika siis melkein saman ikäinen kuin teidän neiti.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *