Taapero ei olekaan enää taapero

Isyyspakkaus

Yhtäkkiä huomasimme, että meillä ei olekaan enää taaperoa. Tai siis on tietysti, iän puolesta, mutta ei tätä menoa enää taapertamiseksi voi sanoa.

Eräänä päivänä löysin tytön pesemästä hampaita pesukoneen päällä. "Miten sinä sinne pääsit?" kysyin. "Kiipesin", sain vastaukseksi.

"No opetellaan sitten kiipeämään myös pois", totesin ajatellen, että mahdotonta häntä on estää enää sinne kiipeämästäkään.

Toisena päivänä kuulin, miten tyttö sanoi ensin, että hänellä on jano. Sitten hän kolisteli hetken keittiössä, ja pian kuulin vesihanan suhinaa WC:stä. Hän oli hakenut oman vesimukinsa ja hörppi siitä ahnaasti vettä. Hän siis keksi, ettei tarvitse enää apua janon sammuttamiseen.

Ja sitten tämä. Joululomalla huomasimme, että jos jotain on liian korkealla, tyttö kantaa jonkin tuolin tai jakkaran paikalle.

Mikään ei ole enää hänen ulottumattomissaan!

Juu, ei ole taaperoa, ei. Mikäs hän sitten on? Ihanko vaan lapsi?

Kommentit

Piipo79

Tuttua touhua täälläkin! Joulusuklaatkin oli löytynyt kirjahyllystä mariskoolista korkealta kun ensin raahasi nojatuolin viereen ja sitten nousi käsinojalle kurkottamaan. Voi sitä onnea kun tyttö tuli sulle käsissään ilmoittamaan että aikoo sen syödä! Kylpyammeen tulpan olemme joutuneet laittamana niin korkealle, ettei sitä saa kun tyttö kiipeää ammeeseen ja laittaa veden lorisemaan. Omatoimisia neitejä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Eniten hirvittää se, kun tyyppi kiipeilee pianotuolille, jossa on pyörät alla...

Piipo79

Joo. Eikä kerrasta opita jos johonkin sattuu. Meillä ei ainakaan. Ihmettelen miten tuo touhukas on jättänyt meidän lasipöydän (1,2m*1,2m) rauhaan, samoin lasikaapin missä viinilasit jne.(kaappi on kyllä buutattu seinään kiinni ihan varmuuden vuoksi) Vauvasta saakka olen kyllä pitänyt näiden kahden osalta tarkkaa jöötä, joten ne eivät tunnu edes uhmamielessä kiinnostavan.

Uraäidin Ruuhkavuodet (Ei varmistettu) http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/

Leikki-ikäinen? Ikiliikkuja? :D
Tuo on niin temperamenttikysymys. Meidän molemmat tenavat ovat tosi varovaista sorttia: oppivat vasta vanhoina, 1v.3kk kävelemään kun oikein maanitteli päästämään tuesta irti. Molemmilla kesti myös kauan ennen kuin uskalsivat luopua fillarin apupyöristä. Meillä ei ole paljoa kiipeilty. Nykyään on haasteena patistaa koululaiset pihalle ja liikkeelle, kun istuisivat mieluiten sisällä nenä kiinni kirjassa tai pelien kimpussa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Täällä on temperamenttia vaikka muille jakaa :) Ja kaikki kun pitää saada tehdä itse, niin tämä on ihan linjassa.

Jyviä ja ohdakkeita

Meidän esikoinen hoksasi keittiöjakkaran liikuttelun jo konttausiässä. Kuskasi sitä sitten tarvitsemaansa paikkaan ja seisoi keittiön yläkaapeilla tutkimassa paikkoja ennen kuin osasi edes kävellä. Parkour on kiva harrastus kiipeileville lapsille - ja vanhemmille - suosittelemme lämpimästi. Ja kotiinkin saa nykyään vaikka mitä puolapuita ja roikkumisrenkaita, joissa kiipeilytaitoja voi turvallisesti harjoittaa. (Onneksi nuo pesukoneet ovat yleensä sen verran painavia, etteivät kaadu päälle.)

Tommi K
Isyyspakkaus

Toinen mikä hirvittää toisinaan on sohvan päälle kiipeily, ja käsinojilta sohvalle hyppely... Yritän ajatella sitä yhtä netissä viraalisesti pyörinyttä videota, että lapsen kuuluukin välillä tippua tai kaatua. Onneksi lautalattia on pehmeämpi kuin kivilattia... :) Ei ole kyllä kertaakaan vielä onnistunut kolauttamaan itseään pahemmin, eli jatkakoon vaan treenailuaan. Siinähän sitä oppii tuntemaan oman kroppansa ja painovoiman.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, ihana tyttö teillä! Kovasti pidän teidän menosta ja meiningistä, ja mietin tässä että oletteko ajatelleet sisarusta perheeseen?
(Jos on liian henkilökohtainen aihe niin saa vapaasti sivuuttaa koko kysymyksen :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Sivuutetaan.

Ylisöpö!

 

Ps. hyvin on hammaspesutavoille opetettu! ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Ja kyllä, hän kyllä on niin innokas hampaiden pesijä, että lähes joka kerta on neuvoteltava siitä, saako isi tai äiti "viimeistellä" ja "ajaa viimeiset hammaspeikot pois". 

ei niin yksinkertaista (Ei varmistettu) http://autalastakasvamaan@blogspot.com

Ihanaa omatoimisuutta:) Tässä juuri nähdään miten motivaation perusta kaikelle oppimiselle kehittyy. Lapsen into onnistumisessa ja vanhemman tuki ja ihailu. Miten hyvältä tuntuukaan! Mutta kyllä on vielä taaperon hommaa ja taaperovaiheen tärkeätä kehitystä:)

Tommi K
Isyyspakkaus

Omatoimisuus on parhaimmillaan aamuisin, kun hänelle voi jo sanoa, että "puepas päälle" ja hän pukee. Ja "laitapas ulkovaatteet" ja hän laittaa rukkasia ja pipoa lukuunottamatta kaiken itse.

http://muffinaround.com (Ei varmistettu) http://muffinaround.com

Mä RAKASTAN sanaa "taapero". Tai meillä käytetään usein sanaa "toddler" koska ruotsinkielessä ei ole mitään yhtä hyvää sanaa. Meidän poika on aavistuksen nuorempi kuin teidän tyttö, mutta ensi kesänä hän sitten vissiin ei ole enää taapero kun täyttää kolme vuotta. Byhyyy…

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, kyllä se tuntuu omalla tavallaan haikealta, että pieni tyttö ei ole enää niin pieni. Mutta kyllä kaikki sujuu jotenkin niin paljon paremmin ja helpommin koko ajan, että en mä kyllä mihinkään niistä aiemmista vaiheista haluaisi palata.

Basisti (Ei varmistettu)

Kiiperö? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Aivan loistava sana! Kiitos Basistille, ja terkkuja! ;)

silli (Ei varmistettu)

Niin tuttua. Meillä on ruma ja kevyt ikean kirjahylly ja tämän vaiheen alettua ymmärsin, miksi mukana tuli seinäkiinnikkeet. Ikävintä oli kyllä, kun jääkaapilla aloitettiin ravaamaan itsenäisesti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä on kans pariin otteeseen availtu pakastimien ovia, mutta yllättävän helposti lapsi uskoi, että ne ruoat menee oikeasti pilalle, jos sen oven avaa. Tuo jonkin hyllyn kaatuminen päälle on kyllä kamala ajatus, ja olen kyllä siitäkin syystä aika tyytyväinen siihen, että kirjahyllyjä ei enää ole.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei mun on pitänyt ihan miljoona kertaa kysyä, kun muistaakseni näin siinä Avotakassa aikanaan, että teillä oli jotkin puiset kannet Riihimäen lasipurkkien päällä. Että mistä ne on? Teetetty? Tehty itse? Meillä noita purkkeja on käytössä monta, mutta vain yhdessä kansi.

Tommi K
Isyyspakkaus

No on tehty omin pikku kätösin ihan itse :) Kävimme Rouvan kanssa työväenopistolla puutöissä joskus 15 vuotta sitten, ja tein sellaisia kansia ison pinon. Kaksi puupyörylää vaan liimalla kiinni toisiinsa. (Uskomatonta, että siitäkin on niin pitkä aika.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi plaah, tätä mä vähän pelkäsin... ;-) Hitsi kun lähipiiristäkään ei löydy semmoista nikkaria. Täytyy yrittää usuttaa joku jossain vaiheessa hommiin.

Kannet (Ei varmistettu)

Vanhojen kannettomien lasipurkkien ongelmaan saattaisi löytyä ratkaisu Pentikistä (Arabia, Hämeentie) tai Momonosta (Annankatu), jotka myyvät puisia irtokansia. Nämä siis Helsingissä...

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä olen meijän 3 vee tenavaa seuratessasi alkanut epäilemään, että parkour ei olekaan syntynyt kaupungin kaduilla, vaan ihan vaan tenavien touhuissa. Kylmäpussin hankintaa pakkaseen suosittelen lämpimästi kaikille, pelastanut parilta isolta kuhmulta ja lohduttanut pienemmissä kolhuissa...

Asikaine
Asikaine

Huuh, niin tuttua. Keittiön pöydille ei uskalla jättää enää mitään, kun tuolin avulla taiteillaan sivupöydille..Ja hanasta sekä käsisuihkusta (JEE!) haetaan vettä omiin mukeihin ja kannuihin..

Ihana norsuhaalari muuten :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en ole koskaan käyttänyt taapero-sanaa. Vauvavuoden jälkeen, siihen 1,5 v ikään mennessä niistä on tullut ihan lapsia:) En edes tiedä minkäikäinen on taapero. Mutta ihanaa omatoimisuutta ja hoksaamista löytyy, meillä 4,5 v ei vieläkään itse toimi, jos on jano..

sussukka77 (Ei varmistettu)

Siihen kiipeilyyn tottuu ja sit jossain vaiheessa salaa hymyilee sisäänpäin kun joku tuore taapero-vanhempi ravaa tenavan perässä kädet valmiiksi ojossa ottamaan koppia ;-) Meillä kuopus saa jo nyt vuoden iässä ihan vapaasti kiipeillä kun vanhemmat ei enää jaksa ja ehdi laukata perässä. No, kyllä niitä vahinkoja sit sattuukin mutta fyysinen kehityskin on aika eri luokkaa tuolla nuoremmalla. Jos näitä olis enemmän (neljä??) niin jättäisin varmaan suunnilleen oman onnensa nojaan, heh! Ihania kuvia tytöstä!!

Katiaviron (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Kun itse olin taapero tai sellainen niin sammutin janoni ottamalla kupin täyteen - vessanpöntöstä...Äiti oli ihmetellyt että miten tyypillä on aina muki täynnä vaikkei kukaan sitä täytä...Oma-aloitteinen!

Myy (Ei varmistettu)

Hän on niin häkellyttävän suloinen neiti! Pakko vain ihastella tuota omatoimisuutta ja intoa. Ja mikä kampaus! Onko isän tekemä?

Paperikoriste (Ei varmistettu)

Hei, menee ohi postauksen aiheen, mutta osaatko sanoa viimeisessä kuvassa näkyvästä tuolista, jonka päälle entinen taaperonne on kiivennyt, että minkä valmistajan tuoli (tai muuta tietoa) se on? Itselläni on samanlainen, ja haluaisin hankkia niitä lisää jossain vaiheessa, mutta en tiedä tuolista yhtikäs mitään.

Nunnukanuu (Ei varmistettu)

Tuo Ola Kettusen Ulla-tuoli on maan mainioin! Itsekin sellaisen omistan <3

Satupatu (Ei varmistettu)

Meillä on kanssa 05/12 syntynyt tyttö ja kivointa on yrittää tehdä kaikki, mitä isoveljensä tekee. Isomman löysin aikanaan vessan altaasta alastomana harjaamasta hiuksiaan, ikää tais olla 1-2 vuotta. :S

Mut niinhän ne sanoo, että konttauskypärä on maailman vaarallisin keksintö, koska silloin lapsi ei opi varomaan luonnostaan.

Sazunen

Hahha, tuossa viimeisessä kuvassa on kyllä niin riemastunut onnistumisen ilme kasvoilla! :D 

Kommentoi