Taaperoakvarellit

Isyyspakkaus

Kaappien syövereistä löytyi paitsi kirppari- ja kierrätyskamaa myös oikeasti kivoja juttuja, jotka olivat jotenkin päässeet unohtumaan. Kuten vesivärit!

Nyt en oikeastaan edes ymmärrä, miten minulle ei ole tullut aiemmin mieleen alkaa maalata vesiväreillä tytön kanssa - varsinkin kun hän näyttää pitävän siitä niin kovasti.

Alussa olemme lähinnä keskittyneet harjoittelemaan siveltimen käyttöä ja värien levittämistä paperille. 

Kun yritin udella, mitä nämä teokset esittävät, tyttö vastasi: "Ympyröitä".

Toisissa teoksissa oli vastaavasti "Viivoja". Ja sitten näitä, joissa oli "Ympyröitä ja viivoja". Tosin molemmille allaoleville kuville löytyi myöhemmin toinenkin tulkinta. Ylemmässä kuvassa näkyikin yllättäen "Heppa" ja alemmassa "Jättiläinen Antero Vipunen".

Hieman esittävämpää taidetta ovat nämä teokset, jotka molemmat esittävät "Herkkuja". Alempi tarkemmin sanottuna "Piparkakkuja".

Ja sitten on tämä "Pyrstötähti".

Tekipä tyttö muuten ensimmäisen pääjalkaisensakin. Harmi vaan, etten ehtinyt napata maalausta pois siinä vaiheessa, kun siinä oli vain ympyrä josta osoitti kaksi kättä sivuille ja kaksi jalkaa alas. Se oli "Isi".

Ympyrän ja siniset kädet erottaa maalauksesta kuitenkin edelleen. Kuvassa vasemmalla alhaalla on kuulemma myös Eppu.

Sen sijaan tämä maalaus on vähän häiritsevä. Se on "Isin käsi". Tarina ei kuitenkaan kerro, mitä sille on tapahtunut... :D

Kommentit

Sucette
ce petit cœur

Nauroin ääneen tolle isin kädelle. :----DDDD Sun blogi kyllä aina piristää!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, kiva kuulla!

OP (Ei varmistettu)

Tuosta isin kädestä. Tuommoista jälkeä tulee, jos toheloi veitsen tai vaikka sähköverkossa olevan sauvasekoittimen terän kanssa keittiössä.

Piipo79

Ihana! Meillä on nyt jostain syystä kova homma piirtää merirosvoja (todellista modernia taidetta!). Ps. Kuun loppuun saakka voi käydä kaupungintalolla piirtämässä oman työnsä seinälle taide - ja lukunäyttelyssä (virka-näyttely). Olemme käyneet siellä jo kahdesti. Piirroksia on syntynyt aika tavalla! (löytyy kirjoja ja lukunurkkauksia/majoja). Jotenkin se tuntuu olevan kova juttu saada liimata oma työ seinälle (aiheet vaihtuvat, joten kuvat otetaan pois uusien tieltä). Suosittelen;

Elsa Oimutsimutsi (Ei varmistettu) http://oimutsimutsi.bellablogit.fi/

Me maalattiin sunnuntaina revontulia! Ihanaa hommaa!

La-ura
tuska onni elämä

siis vau. Tuo pyrstötähti on hieno!

Pyjama
Pyjamapäiviä

Minä taas olen sisäistänyt jonkun taidekasvattajan (?) ajatuksen tärkeintä on prosessi ja kuvan ei tarvitse esittää mitään jne. Olen sitten keskustellut lapsen kanssa, miltä tuntuu piirtää, minkälaisia muotoja on, minkälainen tunnelma (maalaamista on kokeiltu vain vähän siveltimellä ja sormiväreillä) jne. Lapsi ei osaa vielä edes ympyröitä maalata, mutta ilmoitti, että tämä on "akko" (auto).

Siitäs sait muka-fiksu äiti!

Miten olet ajatellut säilyttää työt?

 

Tommi K
Isyyspakkaus

En ole hirveästi ehtinyt ajatella. Nyt ne ovat yhdessä laatikossa, ja sieltä ne varmaan siirtyvät myöhemmin toiseen laatikkoon :)

TiaB (Ei varmistettu)

joo, noista taiteiden sailyttamisesta. En haluu hukkua niihin eli saastan laatikossa vaan ihan kaikista parhaat, muut julmasti kierratykseen. niista otan ensin valokuvan. jos haluu niin voi printata niista valokuvista pienia kuvia. esim A3 maalauksia olen nain pienentanyt ja niita sopii vaikka 4 A4 kehykseen. myos lahjoja on niihin maalauksiin kaaritty. ei oo muuten oma idean, nain jossain nettisivuilla.

Pyjama
Pyjamapäiviä

Mä näin jossain, että oli otettu valokuvia "parhaista" töistä ja sitten teetetty niistä valokuvakirja. Onnistuu myös 3D-töille, jotka muuten ovat vähän haastavia...

Aika hyvä idea minusta.

Cpop

Hahaha :D Me harrastetaan lapsen muisutuksen voimalla maalausta vaikka joka päivä, mutta se menee niin usein vedellä lotraamiseksi, niin en ihan aina siihen suostu!

Me säilytetään yleensä ne kaikkein selkeimmät, mitkä lapsi ihan kunnolla selittää ja niistäkin joskus joutuu karsimaan, koska hän on erittäin työteliäs piirtäjä/maalaaja. Saatais tapetoitua varmaan seinät niillä, jos ne kaikki haluais säilyttää!

Muutama päivä sitten napero tuli keittiöön ja tokaisi minulle "Äiti, minä olen taiteilija!". Joo-o, toisaalta ei yllättäisi, kun isä on opiskellut taiteellista valokuvausta ja julkaisu -jotain- (?!) ja itse olen kuva-artesaani (pääaineena maalaus).

Gigi
Olipahan taas..

isin käsi :D mahtavaa!

Kati K (Ei varmistettu) http://ruotsinsuomalaisittain.blogspot.se/

Hienoja taideteoksia :) Täälläkin ollaan tänään piirrelty :)

Kommentoi