Taste of Helsingin ensipuraisut

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki

Taste of Helsinki -gourmetfestivaali avautui eilen sateisessa säässä, ja kävin itsekin sadetta uhmaten maistelemassa muutaman annoksen.

Poutasäällä olisimme lähteneet liikkeelle koko perheen voimin mutta päätimme yrittää sitä uudelleen perjantain iltakattauksessa, sillä iltapäiväksi luvattiin poutaantuvaa säätä. Tyttökin odottaa jo niin kovasti, että pääsee nyt viidettä kertaa mukaan festareille.

Eilen maistamieni annosten parhaimmistoa oli Askin sienirisotto "Metsä". Aivan törkeän hyvää.

Avajaistilaisuuden juonsi Pipsa Hurmerinta, ja tapahtuman johtaja Barry MacNamara toivotti kaikki tervetulleiksi sateesta huolimatta.

Väkeä oli vähemmän kuin aurinkoisella säällä olisi ollut, mutta ne vieraat, jotka tulivat paikalle sadevarusteineen olivat iloisella mielellä.

Katoksia ja sisätiloja oli sen verran, että tapahtumassa ei todellakaan tarvinnut seistä sateessa.

Myös viinien maahantuojien viinipaviljonki oli katettu, ja sielläkin oli jonkin verran tilaa ruokailuun.

Ennen kuin keittiöt edes aukesivat minua kohtasi suuri onni ja sain maistaa ennakkoon muutaman annoksen, joita oli käytetty promokuvauksissa. Olisivat kuulemma muuten jääneet syömättä. No mutta.

Kuvassa Tocan kirjolohta, tilliä ja herneitä.

Tällä kertaa mukana on ravintola myös lahden toiselta puolelta, ja tallinnalaisen Ö Restoranin Saarenmaan hirveä ja jäkälää oli yksi suosikeistani, vaikka suhtaudunkin tartar-pihveihin usein varauksella.

Ravintola Kolmon3n tarjoaa mm. kirsikkasavustettua härkää ja perunaa, joka oli erittäin mureaa ja maukasta.

Eilisistä annoksista kolmas suosikkini oli Tocan arancino-risottopallo ja pesto. Ihanan rapsakkaa päältä, ja sisältä paljastuu tomaattirisottoa ja juustosydän.

Hella & Huoneen roskakalakroketti oli hauska kalapuikko, joka oli tehty lahnasta ja (muistaakseni) särjestä. Se tarjottiin hernekeiton ja piparjuurikreemin kasnsa.

Jälkiruokia en vielä juurikaan maistellut, mutta tämä Grönin kuusenkerkkäunelma ansaitsee erityismaininnan. Ruiskeksien välissä on kuusenkerkkäjäädykettä, kuusenkerkkäkinuskia ja marinoituja kuusenkerkkiä. Aivan erinomainen jälkiruoka: sopiva yhdistelmä makeutta ja hapokkuutta, ja minähän voisin syödä tällaisia keksejä pelkiltään maidon kanssa aivan määrättömästi.

Tästä olisi tarkoitus jatkaa myöhemmin tänään koko perheen kanssa. Sitten vuorossa on ainakin tämä Bistro O Matin haukiburgeri, joka on aiemmin ollut yksi suosikeistani.

Taste of Helsinki Kansalaistorilla 16. - 19.6.2016. Kattaukset to - la klo 11 - 15 ja 17 - 23, su klo 11 - 16.

Kommentoi