Taste of Helsinki

Isyyspakkaus

Tänä viikonloppuna blogosfääriä ovat yhdistäneet kuvat pahvilautasille asetelluista gourmetruoka-annoksista ja Essence-laseja pitelevistä ihmisistä. Mekin suuntasimme koko perheen voimin Töölönlahdelle osallistuaksemme toista kertaa järjestettävään Taste of Helsinki -tapahtumaan.

Sää oli huomattavasti miellyttävämpi kuin vuosi sitten, jolloin vettä tuli kaatamalla ja koko nurmikenttä oli yhtä vesilätäkköä. Perjantainakin sää taisi olla aika ankea. Tuuli kyllä tuntui tänään vievän mennessään sekä tukan että lautaset ruokineen, mutta aurinko sentään paistoi.

Pieni tyttöhän meillä oli mukana samassa tapahtumassa jo vuosi sitten, mutta vasta tällä kertaa hänkin pääsi maistelemaan huippuravintoloiden annoksia. Hän tosin ehti nauttia vain Murun karitsatuoremakkaraa Demon savusiikabrandadea ja Juuren villisianniskaa ennen kuin nukahti ja vetäisi tunnin sikeät.

Muru: tuoremakkara. Makkara näyttää kuvissa aina vähän hassulta.

Demo: savusiikaa, nam

Juuri: villisianniskaa

Katso, minulla on uudet etuhampaat!

Tavoitteenamme ei ollut tehdä maisteluennätyksiä, mutta päädyimme silti maistamaan peräti viittätoista kaikkein mielenkiintoisinta annosta. Saattaa kuulostaa paljolta, mutta jaoimme kahta lukuunottamatta kaikki annokset. Koko kolmen lajin menut söimme Gaijinilta ja Juurelta.

Kaikki annokset olivat tietysti huippuammattilaisten valmistamia ja erittäin hyviä. Halusin silti pohtia, mitkä annokset menivät tavalla tai toisella ylitse muiden. Tässä oma TOP 5 -listani:

1. Bistro O mat: Haukiburger

Katso nyt, miten sieväkin se on.

2. Aito: Kalkkunanmaksa-brûlée

Tämä annos oli jotain yllättävää, enkä ole vastaavaa maistanut aiemmin.

3. Demo: Haudutettua viljaporsaan poskea

Simppeliä, mureaa ja mehevää.

4. Gaijin: vihersimpukka

Kyllä nämä vaan ovat niin hyviä.

5. Juuri: Haukipatee

Tämä annos ansaitsisi myös kaunein annos -palkinnon.

+ No jaa...

Olen kyllä tosi huono valitsemaan suosikkeja, sillä oikeastaan ne makkara-annoksetkin olivat tosi hyviä. Sekä jo ylempänä nähty Murun tuoremakkara että tämä Toscaninin villisika-tryffelimakkara. (Parmesaanipalat eivät kuuluneet varsinaisesti annokseen.)

Erikoisin annos oli ehdottomasti Luomon luomumuna ja sienitoffee. Kananmunaa ja sientä, suolaista ja makeaa. Hmm, erikoista.

Jälkiruoista maistoimme vain kahta, mutta valinnat osuivat nappiin.

Juuren suola-karamellikakku:

Gaijinin sake-mustikkasorbetti ja valkosuklaa-limekreemi:

Nam.

Kyllä tämä on vaan kiva tapahtuma. Ruoat ovat erinomaisia, niiden hinta-laatusuhde on hyvä (annos 4 - 6 €) ja tunnelma on kohdallaan. Olisin kyllä voinut maistella annoksia pidempäänkin ja nauttia pari lasia viiniäkin ruoan kanssa. Piti kuitenkin lähteä ajelemaan kohti seuraavaa ruokapaikkaa, joka sijaitsikin Turussa asti. Siitä lisää seuraavalla kerralla.

Kommentit

Satsu (Ei varmistettu)

Heiii, me ollaan päästy kuvaan ;). Kielen veivät mukanaan erityisesti Gaijinin simpukat ja Juuren kakku! Parasta ja Suomessa harmillisen ainutlaatuista on kuitenkin tapahtuman mahtava tunnelma! Ensi vuotta jo odotetaan, silloin Tiitiäisvauvakin otetaan mukaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, hauskaa! Mäkin katselin jotain toista blogia sillä silmällä, että olisiko näkynyt omaa naamaa. Ja Rouvaa vierellä :)

Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu)

Ihan loistava tapahtuma! Me onnistuttiin maistelemaan 27 annosta kahteen pekkaan. Silti onnistuin jotenkin missaamaan tuon haukiburgerin. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Oih, olisi ollut kyllä kivaa maistella enemmänkin, mutta oli pieni aikataulupaine. No mutta teillä ei sitten jäänyt montaa maistelematta!

Mari Johanna http://liuskapaivassa.blogspot.fi/ (Ei varmistettu)

Mikään muu ei noissa fancyass-ravintoloiden annoksissa ärsytä niin paljon kuin nuo kastikepyyhkäisyt. Yleensä jättimäiselle valkoiselle lautaselle maalataan jollain ihme vaahdolla pari picassomaista sutaisua. Siin on soosi. Ihme ruokamuoti, joka toivottavasti katoaa pian sinne mistä tulikin. (Kuvataideopinnot keskeyttäneeltä sous chefiltä?)

Haukiburgeri näytti hyvältä.

Vierailija H (Ei varmistettu)

Hih: meillä oli mieheni kanssa muutoin samat suosikit kuin teillä, mutta possunposki osui kohdallamme hieman mauttomaksi. Meidän mussumme (11 kk) nautti trendikkäästi tuoreita voikukan lehtiä suoraan nurmikolta samalla kun vanhemmat söivät C:n hevostartaria luonnonyrttien kera. Ihanaa kun tällaisia tapahtumia on kotikaupungissa, ja ihanaa että niin monet lapsiperheet olivat löytäneet tapahtuman.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joku toinen sanoi samaa siitä poskesta, mutta mulle se kyllä maistui. Paremmin kuin se villisika, joka oli mennyt vähän kuivaksi.

Kyllä, on hienoa että jengi näyttää lapsille muitakin paikkoja kuin niitä, missä on pallomeri.

annemi

Haukiburgeri oli kyllä niin hyvää, vähän jäi harmittamaan että en maistanut tuota bruleeta, se kun kuulostaa niin herkulliselta :) kiva että säät suosi teitä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Sää oli kyllä hieno, vaikka vähän tuulikin. Se perjantain sää oli niin kamala, että vähän pelotti, miten käy.

Sun pitää käydä maistamassa sitä bruleetä paikan päällä Museokadulla. Näyttää kuuluvan normivalikoimaan. 

Kommentoi