Taste of Helsinki 2015

Isyyspakkaus

Ja niin on tämän vuoden Helsingin maut jälleen maisteltu!

Aivan kaikkia annoksia en tälläkään kertaa saanut testattua, vaikka kävinkin tapahtumassa peräti kolmena päivänä. Todella, päädyimme ToH:iin puolivahingossa myös perjantaina, lähinnä kauniin ilman houkuttelemina.

Varsinainen maistiaispäivämme oli eilen, lauantaina, ja olimme liikkeellä isommalla porukalla muutamien ystävien ja lasten kanssa. Meidän tyttömmehän onkin jo kokenut ToH-kävijä ja oli mukana nyt jo neljättä kertaa!

Sääkin oli tällä kertaa suosiollinen. Kolmen vuoden takaisesta ToH:ista muistan kaatosateen ja viime vuodelta lautaset mukanaan vievän puuskaisen tuulen. Nyt lauantaina ilma oli niin lämmin, että minäkin uskaltauduin ensimmäistä kertaa tänä "kesänä" luopumaan pitkistä hihoista.

No mutta niihin ruokiin. 25 annosta maisteltuani minulle oli oikeastaan aika selkeää, mitkä olivat omia lemppareitani, ja kyllä nuo pitkään haudutetut lihat vaan vievät minun sydämeni niin helposti.

Näistä annoksista muistan Taste of Helsingin vuodelta 2015:

Kaskiksen Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia.

Ragun Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa.

Sinnen Kylmää kurkku-minttukeittoa.

Pastorin Casa Ceviche – Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk.

Pastorin Pulpo Al Olivo – Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia.

Ja Brödin Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää.

Pitää vielä mainita Ragun Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä, jota monet tuntuivat pitävän tapahtuman parhaana annoksena.

Hauska ja kekseliäs yhdistelmä, mutta jon nyt ottaisin jonkin jälkiruoan uudelleen, se olisi kuitenkin joko Brödin jääkefiiri tai tämä Emon rouskuva "Tiramisu". En tiedä, miksi nimi oli lainausmerkeissä.

Parhaana settinä pidin Brödiä, jonka menu oli yhtenäinen kokonaisuus, ja pidin myös heidän jokaisesta annoksestaan yksinään:

Sipulilientä, vuohen gruyère moussea ja hiivaleipää.

Savustettu härkä tartar.

”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää ja vielä se mansikkainen jääkefiiri jälkiruokana.

Suurin hämmästys oli Matti Jämsenin Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015, jossa kanankoipi olikin muutettu murekkeeksi! Hieman kikkailevaa ronsikimpiin otteisiin tottuneelle, mutta hyväähän se oli!

Oli muuten tosi kiva yllätys, että viini- ja olutbaarien rinnalle oli tuotu myös cocktailbaari. Liberty or Death on yksi kaupungin parhaista drinkkipaikoista ja sopi ToH:iin kuin nenä päähän.

House Punch.

Lapselle parhaiten maistuivat Emon Rypsipossun ribsejä ja chipottlea, Pastorin mustekala ja Kaskiksen Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike (alla).

Ja tietty jälkiruoat. Perjantaina Brödin jääkefiiri ja eilen Sinnen Porvoo-HKI – Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia.

Eihän tämä tapahtuma mikään kilpailu ollut, mutta sanon silti, että minulle Taste of Helsingin voittajat olivat Bröd ja Pastor. Molemmat olivat minulle uusia tuttavuuksia, mutta meidän suhteemme ei jää varmasti tähän yhteen kertaan.

Kiitos Taste of Helsingille, ja nähdään taas ensi vuonna!

Kommentit

annemi

Tulin itsekin ToHin jälkeen siihen tulokseen että Pastoriin täytyy päästä pikimmiten :) 

Kommentoi