Taste of Helsinki ja vauva

Isyyspakkaus

Kaupungilla asiointi ja liikkuminen vaunujen kanssa on ollut niin menestyksekästä, että rohkaisimme viikonloppuna mielemme ja kävimme ensimmäisen kerran yleisötapahtumassa. Jotta suoritus ei olisi ollut liian helppo pelkkien vaunujen kanssa, siihen lisättiin vielä kaatosade, vaunujen sadesuoja ja kaksi sateenvarjoa.

Taste of Helsinki järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa, ja se toi Töölönlahdelle kymmenen huippuravintolaa ja useita viinien maahantuojia ja muita kojuja. Onneksi kolmena ensimmäisena päivänä säät olivat hyvin suotuisat, joten tapahtuma oli sunnuntain myrskystä huolimatta erittäin onnistunut.

Kuulimme Farangin Tomi Björckiltä, että lauantaina ruokapisteille oli ollut sadan metrin jono, joten valitsimme sen suhteen juuri oikean päivä lähteä liikenteeseen vauvan kanssa.

Farangin vihersimpukat, rapea possunkylki ja raikkaan hedelmäinen jälkiruoka olivat aika täydellisiä.

Suunnitelmamme oli, että tyttö söisi juuri ennen lähtöä ja nukkuisi hyvin sen pari tuntia, jonka vietämme Kansalaistorilla. Hänpä olikin ennen lähtöä niin syvässä unessa, ettei ruoka maistunut lainkaan. Kuten arvata saattaa, nälkä iski, kun äiti ja isä olivat ehtineet maistaa kahta annosta. Tyttö sai siis kokea Taste of Helsinkinsä omalla tavallaan.

Imettäminen julkisella paikalla herättää varmasti tunteita, mutta kun kuukauden ikäisellä lapsella on nälkä, ei hänelle voi sanoa, että odotapas puolisen tuntia.

Joku voisi tietenkin tokaista tähän, että pysykää sitten pois tällaisista tapahtumista.

Hei, myös minusta on kiusallista, jos joku vetää daisarit yllättäen pöytään keskellä kaupunkia. Mihin silloin pitää katsoa? Imetyksen voi kyllä hoitaa myös hienovaraisemmin, hieman syrjässä, ja käyttää huivia liiallisen paljaan pinnan peittämiseen.

Olemme aina halunnut uskoa, että lapsen saaminen ei estä mitään, se vain muuttaa asioita. Tyttömme tulee siis pienestä pitäen kulkemaan mukana kaikkialla. Moni mielensäpahoittaja saa siis vielä loukkaantua imetyksestä, lapsen häiritsevästä ääntelystä tai siitä, että lastenvaunut "tukkivat koko kirjaston",  kuten joku vanhempi nainen sätti Rouvaa viime viikolla Kalliossa.

Vielä pari sanaa tästä kiinteämmästä ravinnosta: Murun punaviinirisotto ja patee olivat aivan erinomaisia. Samoin Carelian hasselpähkinällä maustetut kampasimpukat, Demon vasikanposki, Juuren karitsankylki ja Toscaninin parsaraviolit. Oikeastaan kaikki, mitä maistoin.

Kaiken kaikkiaan Taste of Helsinki oli erittäin kiva tapahtuma ja tervetullut konsepti. Odotan jo kovasti, että se järjestetään uudestaan ensi kesänä. On mielenkiintoista nähdä, millaista meno on yksivuotiaan taaperon kanssa. Olisipa hauskaa, jos hän jo silloin maistelisi näitä samoja herkkuja äitinsä ja isänsä kanssa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä se hyvinkin saattaa onnistua, että pikkuinen silloin jo maistelee isän ja äidin kanssa samoja ruokia. Kannattaa vaan varautua vaippa-showhun, joka mahdollisesti alkaa, jos pieni vatsa ei kestäkään kaikkea :)

Sandels
Sandels seuraa

Koiran jätitte kuitenkin kotiin ;) Mielensäpahoittajia on maailman joka kolkassa, heiltä ei pakoon pääse. Oma asenne se on mikä kantaa, tuli vastaan mitä tahansa. Hienosti näyttää sujuvan :)

Hyvä te! (Ei varmistettu)

Jos jotakuta häiritsee noinkin huomaamattomasti hoidettu julkinen imetys, se on hänen häpeänsä, ei äidin joka vastaa lapsensa tarpeeseen.

tilkkutäkki

Kunpa olisi itsekin päässyt käymään siellä. Imetyksestä sen verran, että päälle parikymppisenä esikoisen äitinä en ajatelluta asiaaa sen enempää, imetin vauvani silloin kun hänellä oli nälkää. En toki esitellyt paljasta pintaa vaan käytin aika leveitä paitoja. Nyt vuosia myöhemmin hyvä puoli on se, että on imetyspaitoja/mekkoja. Silti kotonakin monesti imetän makuuhuoneessa kun on vieraita ja julkisilla paikoilla aina syrjässä, en halua herättää turhaa huomiota, kun jokaisella näyttää olevan omanlainen mielipide asiaan.

Ja vuoden päästä pikku neitinne saatta olla hyvinkin kiinnostunut mitä lautasillanne on.

Sandels
Sandels seuraa

Ps: Tyttö on hurjan suloinen!

jp (Ei varmistettu)

Oikea asenne :) Lapsi ei estä, vaan muuttaa vaan toimintatapoja/asennetta/tahtia.. Ennen ihmettelin itsekin monia "rohkeita" lapsen kanssa joka paikassa liikkujia, mutta niinpä minäkin väännän lopputyötä ja suoritin pari kurssia (nyt) 4kk vanhan tyttöni kanssa. Olemme vierailleet paljon koulullani, ja välillä kääntyy katseet. So what..? En ole vielä toteuttanut julkisesti imetystä, kun on ollut omaa maitoa pullossa mukana, mutta sopivasti suojaten - sehän on maailman luonnollisin asia.

Tessa ja Kain (Ei varmistettu)

Oho, en tiennytkään, ettei julkisesti saisi imettää - minä olen imettänyt hyvinkin näyttävästi ja vähäänkään syrjään menemättä missä ja milloin vauvalla on nälkä. Ei ollut käynyt mielessänikään, etteikö niin PITÄISI toimia.
Ja taas uusi stressin aiheen tähän muutenkin rentoon vauva-aikaan...

annemi

Ensi vuonna minäkin olen tuolla jonottamassa ruokaa, tänä vuonna en ehtinyt :) nuo Björckin vihersimpukat ovat suurinta herkkuani, tilasin niitä kerran jälkiruoan sijaan kaksi satsia lisää.

3kertaa3

Ihanalta kuulostivat ja näyttivät ruoat.

Minulle alkoi kerran Stockalla iäkkäämpi nainen huutaa, että tuollaisen pienen kanssa pitäisi pysyä kotona eikä tuoda huutamaan tavarataloihin. Toisen hyökkäävyys yhdistettynä omiin hormonihöyryihin sai kyyneleet valumaan. Noh, enpä onneksi jäänyt kotiin, vaan liikuin ahkerasti ja kaikkialla. Imettäessä eväät on onneksi aina mukana ja kantoliinaillen on vielä helpompi käydä pikkuputiikeissa ja kahviloissa. Suosittelen lämpimästi teille kaupungin vilinässä asuville ja kaikille muillekin. Siron esikoisen kanssa ei ekan vuoden aikana vaunuja tarvittu oikeastaan ollenkaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vauvan tulon jalkeen maailma kutistuu niin pieneksi, etta lahikaupassa kayminenkin muuttuu viikon haasteeksi ;-) Omassa kaveripiirissa olen ollut huomaavinani pienta kahtiajakautumista niiden valilla, joille vauva on syy/este olla menematta mihinkaan ja niiden, jotka yrittaa parhaansa liikkua ja reissata vauvan kanssa. Joo vauvat on erilaisia ja blaa blaa, mutta myos vanhempien epavarmuuden- ja stressinsietokyvyissa on eroa. Teilla nayttaa olevan sopivan rento ote! Tulta pain!

Tasta “miten handlaat mielensapahoittajat“-aiheesta sais niin hyvan postauksen. Paras olis tietty joku napakka kommentti (“joo me mennaankin tasta tukkimaan toi LASTENosasto”), mutta aivot on yleensa niin jaasssa, etta ne loytaa kielen paalle vasta kun tilanne on jo ohi.

Mulla sellainen taktiikka, etta todella vuolaasti (ja aanekkaasti) pyytelen anteeksi: "VOI VOI anteeksi ihan KAMALASTI kun me tukitaan tassa taa KOKO kirjasto. Naa vaunut on nykyaan NIIN ISOJA, muttei mistaan saa pienempia. Lapsikin haluais NIIN kovasti lukea muttei oo rahaa ostaa omia kirjoja. VOI ETTA anteeksi nyt kamalasti etta ME ollaan tassa tiella…" Hehheh

Tasaraita

Teillä on juuri oikea asenne, lapsen saaminen muuttaa monia asioita mutta estää vain harvoja.  Ainut mikä meillä on jäänyt ovat iltamenot, niitä ei luonnollisestikaan enää mennä niin usein kun ollaan pienen lapsen vanhempia mutta muuten kaupungilla käydään ja ravintolaissa syödään ja kahviloissa istuskellaan viettämässä aikaa. Yksi ulkomaanreissukin on tehty ja pian on toinen edessä. Pojalla ikää nyt 8kk. Lapsen kanssa liikkuessa aikataulut venyy ja paukkuu ja tavaraa on paljon mukana kun omat ruuat ja lelut kulkee hoitolaukussa mutta siihenhän tottuu ja pitkälti se on asenteesta kiinni. Itse näen mieluummin pientä vaivaa kun kyhnötän vain kotona. 

Tuosta imetyksestä sen verran että sehän on yksi maailman luonnollisimmista asioista. Tai ainakin oman lapsen syntymän jälkeen se on tuntunut siltä. Aina on joku takakireä tyyppi jonka mielestä julkisilla paikoilla ei saa imettää saati tuoda lasta edes julkisille paikoille häiritsemään lapsettomien ajanviettoa. Fiksut vanhemmat kyllä tietävät mihin lapsi on sopivaa viedä ja milloin lapsi häiritsee liikaa. Meillä ainakin toinen suosiolla poistuu lapsen kanssa ulos ravintolasta hetkeksi jos lapsi alkaa huutaa eikä rauhoitu. Sitten äiti ja isi syö vuorotellen mutta kovasti yritetään opettaa pienestä pitäen lapsikin olemaan ja käyttäytymään ravintoloissa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi, asuisinpa minäkin Helsingissä, niin varmasti olisimme käyneet testaamassa tuon Taste of Helsingin. Kuulosti ja näytti ihanalta!

Tapanne liikkua vauvan kanssa kaikkialla kuulostaa aivan samalta, mitä meillä harrastetaan (vauva nyt 3,5kk). Vauvamme on tehnyt jo kaksi ulkomaanreissua, tosin vain Pohjoismaihin, ja kaupungilla olemme käyneet siitä lähtien, kun hän oli kolmen vuorokauden ikäinen. Jos erehtyy lukemaan vauvapalstoja, tällainen toki teilataan, mutta ihan äidin mielenterveyden kannalta on hyvä jatkaa elämää mahdollisimman samanlaisena kuin se ennen lasten saamista oli.

Oma "ennätykseni" vauvan kanssa hengailun suhteen oli, kun kävin kaverini (jolla myös pieni vauva) eräänä maanantai-iltana terassilla valkoviinilasillisella, ja myös terassilla ollessani imetin vauvaa. Tällöin tunsin jonkinlaisia katseita vanhemmilta ihmisiltä, mutta jos on liikkeellä ennen ilta kahdeksaa, kukaan ei vieressä ördää tai vedä tupakkaa, niin en ymmärrä, mikä on ongelma.

Ihmisten on hyvä ymmärtää, että maailma muuttuu!

Blogiasi on ilo lukea.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos kaikille kommenteista ja tsemppauksista!

Sandels: Heh, juu, kyllähän koiran lisääminen tähän soppaan olisi lisännyt vielä hieman haastetta :) En tosin tiedä, olisiko alueelle saanut tuoda koiraa.

Tessa ja Kain: Ei tästä nyt kannata mitään stressiä ottaa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että vaikka itse suhtautuisi omaan kroppaan aiempaa vapautuneemmin, monia saattaa hätkähdyttää tissin vilahdus keskellä kaupunkia :)

Minuskis ja Vierailija (18.6. 12:35): Olisi kyllä tosiaan hyvä miettiä valmiiksi nasevia vastahyökkäyksiä, kun joku käy liikaa ojentamaan. Ehkäpä saan siitä postauksen aikaiseksi joku päivä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa käydä tapahtumissa nyt kun vauva on vielä pieni eikä ole rytmejä, jotka menisi sekaisin. Myöhemmin huomaatte, että moni tapahtuma jää väliin, kun on päiväuniaika, ruoka-aika (5 kertaa päivässä!), pitäisi raahata pottaa mukana kuivaksi opettelevan kanssa jne. Ja kun lapselle ei riitä ulkoiluksi enää pelkkä kärryissä nököttäminen ja aikuisia kiinnostavien asioiden katselu.

Monesti on - ikävä kyllä - vaan niin paljon helpompaa jäädä kotiin kuin järjestellä kaikkea ja kestää iltahuudot, jos päikkärit on jääneet välistä ja ravintolaruoka ei ole kelvannut muksulle. Varsinkin kun itseäkin väsyttää. Ja se väsymys ei välttämättä lopu vauvavuoteen, itse asiassa voi pahentua siinä vaiheessa, kun molempien pitäisi jaksaa vielä töissäkin. Ja kotona. Ja vielä jotain harrastaakin muka.

Imetysikäinen on vielä niin ihanan helppo matkakaveri - imettää voi missä vain ja vauva nukkuu vaunuissa kun nukuttaa. Nauttikaa tästä lyhyestä hetkestä, kun vauva vielä pysyy paikallaan! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä kyllä, tyttönne tulee pienestä pitäen kulkemaan mukananne kaikkialla. Ja parin vuoden päästä huomaatte vain, että se "kaikkialla" on muuttunut Mäkkäreiksi, Hoplopeiksi, leikkipuistoiksi, ravintolan leikkinurkkauksiksi, lasten konserteiksi, laivan pallomeriksi ja ABC-huoltoasemiksi!

Ja juuri, kun olette palaamassa aikuisten maailmaan, aloitatte saman kierroksen lastenlasten kanssa. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

En usko (ainakaan toivo) että kaikilla muuttuu mäkkäreiksi ja muiksi vastaaviksi noi kulkemiset :/

Papu Pikkaraisen äiti (Ei varmistettu)

Pakko kyllä kommentoida tuota julkista imetysasiaa. Imettäminen on toki luonnollinen asia ja lapsella on nälkä silloin kun hänellä on nälkä, mutta mielestäni on myös kohteliasta ottaa kanssaihmiset huomioon. Kaikki eivät välttämättä halua katsella paljasta rintaa, joten imettäminen syrjässä/vessassa/harsolla peitettynä ei mielestäni ole liikaa vaadittu. Olen itse raskaana, enkä sitten kun sen aika on, todellakaan aio esitellä rintavarustustani julkisesti. Mielestäni on inhottavaa, kun äiti kaivaa rintansa esiin ratikassa tai uimahallin saunassa tai kuten kaverini, kesken vierailuni olohuoneen sohvalla ja jatkaa keskustelua kuin ei mitään. Jos äideillä on oikeus tulla lapsineen kahvilaan, pitäisi muilla asiakkalla myös olla oikeus valita mistä "munkkeista" kahvinsa lomassa nauttii.

Kommentoi