Taste of Helsinki -ravintolasafari

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki

Taste of Helsinki kutsui minut ja reilun tusinan muita bloggaajia ja toimittajia ravintolasafarille, jossa käytiin kaikissa kuudessa tapahtumaan osallistuvassa helsinkiläisravintolassa. Ravintolat tarjosivat yhden tai kaksi annoksistaan, ja jokaisessa ravintolassa paikalla oli myös yksi viinien maahantuojista kertomassa annoksen pariksi valitusta ruokajuomasta.

Ensimmäinen ravintola oli Grön (Albertinkatu 36), joka tarjosi tartarpihvin.

Olen ennenkin maininnut, että en ole suuri tartarpihvin ystävä, mutta tämä sinappisella lehtikaalilla ja lipstikalla maustettu annos oli erittäin maukas.

Seuraavana vuorossa oli ravintola Savoy (Etelä-Esplanadi 14), joka lähti mukaan tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Ravintolasafarille Savoy oli valinnut perinteistäkin perinteikkäämmän Vorschmackin. Lähtokohtaisesti tuhti annos tuntui yllättävän kevyeltä ja ilmavalta, ja siinä olivat maut kohdallaan. Pohdimme pöydässä, miten vaikea on arvioida, tuleeko jostain annoksesta hitti vai huti, ja miten sää vaikuttaa annosten menekkiin. Vorschmack tuntuisi viileämmän sään ruoalta, mutta veikkaan sen olevan joka tapaukessa hitti.

Pääsimme muuten kurkistamaan myös Savoyn keittiöön.

Savoysta siirryimme ravintola Passioon (Kalevankatu 13), jossa meitä odotti sekä samppanjatasting että kaksi annosta.

Gazpachosorbet oli mukavan raikas ja toimii varmasti erityisesti lämpimän sään sattuessa kohdalle.

Makkaraperunat veripaltulla oli yksinkertaisuudessaan erittäin maukas. Heitin muuten ravintoloitsijalle, että olisipa kiva, jos annoksessa olisi mukana puolukkaa, ja hän piti sitä hyvänä ideana. Jos ToH:issa annokseen on ilmestynyt lisukkeeksi puolukkaa, idea oli minun.

Seuraavaksi minibussi kuljetti meidät Erottajan Pastor-ravintolaan (Erottajankatu 4), tilaan, jossa sijaitsi aiemmin ravintola Cuba.

Marinoitu artisokan sydän, tomaatti ja ponzu-kastike muodostivat raikkaan kokonaisuuden.

Viimeinen pääruoka ja ensimmäinen jälkiruoka nautitiin Tocassa (Unioninkatu 18). Toca teki viime kesänä tapahtumaan suuren suosion saavuttaneet arancini-pallerot, joten odotukset olivat korkealla.

Juustotäytteiset raviolit pinaattikastikkeella olivat niin herkulliset, että povaan tällekin annokselle suurta suosiota.

Jälkuoassa maistuivat sitruuna, valkosuklaa ja kamomilla. Nam.

Illan päätti Shelterin (Kanavaranta 7) jälkiruoka.

Shelterissä oli meneillään yksityistilaisuus, joten maistelimme jälkkärin yläkerran baarissa, Rustyssa.

Raparperi, valkosuklaa ja seljankukkasorbetti päättivät illan tyylikkäästi, ja safarilaiset nyökyttelivät tyytyväisinä.

Sitten toivotaan vaan hyviä säitä eikä samanlaista kaatosadetta kuin viime kesänä. Tapahtuman omistaja, Barry MacNamara, kertoi myös, että Taste of Helsinki järjestetään nyt viimeistä kertaa Kansalaistorilla, sillä ensi vuonna aukio ei ole enää käytettävissä tapahtumapaikkana. Mietimme, että Helsingissä ei ole kovin montaa paikkaa, jossa tapahtuma voitaisiin järjestää, varsinkin, kun järjestäjät toivoisivat paikkaa, jossa olisi käytettävissä myös kiintet sisätilat.

Taste of Helsingin menu on julkaistu ja tapahtuman lippujen myynti alkanut. 15. - 18.6.2017 siis tärähtää Kansalaistorilla!

Kommentoi