Tere Tallinnasta! Sfäärillä on uusi omistaja ja meillä sviitti!

Isyyspakkaus

Odotettu Tallinnan-minilomamme alkoi eilen. Otimme aamulautan Helsingistä lahden toiselle puolelle ja söimme perinteisesti lounaan satama-alueen tuntumassa Sfäärissä (Mere puiestee 6, Tallinn).

Jos olet käynyt Sfäärissä, et ehkä tunnista paikkaa näistä kuvista. Ravintola on nimittäin vaihtanut omistajaa, ja myös sen sisustus ja ruokalista on uusittu. Uusi Sfäär on auennut helmikuussa.

Ravintolan yhteydessä olevaa vaatekauppaa ei enää ole, ja ravintola on saanut sen tiloista lisää asiakaspaikkoja. Alakerran sivuhuoneissa sijaitsee puolestaan kahvipaahtimo Kokomo.

Ruokalistan osalta en osaa sanoa, onko ravintolan tyyli muuttunut aiemmasta merkittävästi. Ruoka on ollut aiemminkin hyvää, ja tälläkin kertaa lista vaikutti erittäin hyvältä.

Otimme periaatteessa vain pääruoat, mutta tilasin kuitenkin alkuruokien puolelta mielenkiinnosta kanansydämiä. Erittäin kiva ja maukas annos!

Varsinainen pääruokani oli kanavarras, jonka kanssa tarjottiin yrttinen ja valkosipulinen kastike sekä hauska kevyesti grillattu salaatti! En ole maistanut vastaavaa aiemmin, ja se oli todella maukasta.

Rouvan kalakeitto oli thai-henkinen, ja se oli maustettu limetillä ja korianterilla. Poikaset söivät lasten listan puolelta pastaa ja lihapullia.

Ja tietysti leipää.

Pidimme kaikesta kovasti, joten emmeköhän aloita jatkossakin Tallinnan-matkamme Sfääristä.

* * *

Jälkiruokaa emme Sfäärissä ottaneet, sillä mielessämme oli toinen paikka sitä varten. Gelato Ladies (Uus 28, Tallinn) Tallinnan vanhassakaupungissa tarjoaa italialaistyyppistä artesaanijäätelöä.

Jäätelöissä on kohdallaan niin maku kuin rakennekin, ja on vaikea valita, mitä ei haluaisi maistaa.

Päädyin vanilja- ja suolapähkinäjäätelöpalloihin. Vaniljan maku oli täyteläinen ja suolapähkinäjäätelö muistutti maapähkinävoita. Ihanaa.

Lapsetkaan eivät näyttäneet kärsivän jäätelöidensä kanssa. Vai mitä olet mieltä tästä ilmeestä, kun tyttö on saanut vanilja- ja Oreo-jäätelöpallot oman vohvelinsa sisään?

* * *

Yövymme vanhassakaupungissa CRU-hotellissa (Viru 8, Tallinn), jossa olemme olleet aiemminkin. 600 vuotta (!) vanhassa rakennuksessa on 15 uniikkia huonetta, ja niihin järjestyy tarvittaessa myös lisävuoteet/vauvansängyt lapsille.

Kävi niin hassusti, että kun tein varausta, hotellissa oli vapaana vain sviitti. Näin sesongin ulkopuolella hinta oli kuitenkin niin edullinen (127 €/yö, sisältää aamiaiset kaikille), että otin sen. Mikäs siinä, nyt meillä on todella tilava huone, jossa on 2,4 metriä leveä sänky ja oma sauna. Huone sijaitsee suoraan sisäänkäynnin yläpuolella, joten lasten kanssa sinne on helppo mennä. Aiemmin olemme olleet huoneessa, joka sijaitsee aivan sokkeloisen rakennuksen perällä. Äänet kantautuvat Viru-kadulta sisälle sviittiin kuitenkin yllättävän voimakkaana, joten herkimpien nukkujien kannattaa varautua korvatulpilla.

Nyt ohjelmassa on lisää syömistä ja Merimuseota. Eilisen illallisen kävimme syömässä Saltissa, mutta palataan siihen toisella kerralla.

Kommentoi