Treffi-ilta Kuurnassa

Kuurna, Meritullinkadun piilotettu helmi.

IMG_8324-2.jpg

Ihana Kuurna, johon on aina niin mukava tulla. Menu on joka kerta erilainen, mutta siihen voi aina luottaa.

IMG_8323-2.jpg

Menun hinta on noussut ajan myötä ja ravintola haukannut yhden huoneen lisää viereisestä huoneistosta, mutta muuten paikka tuntuu edelleen samalta, johon ihastuimme 11 vuotta sitten.

IMG_8315-2.jpg

Illallisseurani on ihastukseni paljon pidemmän ajan takaa. Kun lapset on jätetty hoitajan kanssa kotiin, voi leikkiä olevansa taas treffeillä.

IMG_8328-2.jpg

IMG_8345-2.jpg

Valitsimme 44 euron menusta alkuun graavattua hevosen sisäfileetä, ja kolmen euron lisämaksulla Rouvalle tartarpihvin.

IMG_8335-2.jpg

IMG_8334-2.jpg

IMG_8340-2.jpg

Graavattu sisäfilee oli minulle uusi tuttavuus, ja se oli oikein mukavan pehmeää ja suolaista. Rouvan tartarkin oli hyvin maukasta, vaikka (kuten olen usein maininnut) en ole suuri tartarpihvin ystävä.

Pääruoat ja niiden kanssa tarjotut viinit lähentelivät täydellisyyttä. Rouvan lautasella on paistettua haukea ja ruskeavoikastiketta ja lasissa oranssia luonnonviiniä. Itse valitsin possun poskea, jonka kanssa tarjottiin pinot noiria. Viinien nimet eivät jääneet mieleen, sillä menimme aivan tarjoilijan suositusten mukaan. Valinnat toimivat erinomaisesti.

IMG_8370-2.jpg

Possunposket olivat niin pehmeät, maukkaat ja mehevät kuin vain voivat olla.

IMG_8372-2.jpg

Rouva nyökytteli tyytyväisenä haukensa kanssa, ja maistiaisiksi saamani pala olisi voinut aiheuttaa annoskateuden, ellei oma annokseni olisi ollut niin mehevä.

IMG_8377-2.jpg

Juustolautasella oli kolmea kotimaista juustoa ja marjoja. Jälkiruokaviini puolestaan tanskalaista kirsikkaviiniä.

IMG_8381-2.jpg

Jälkiruokavalinnat oli helppo tehdä. Rouva halusi maistaa Kuurnan versiota britakakusta ja oma jälkkärini oli raparperiposset. Oli mielenkiintoista maistella jälkiruokia ihan siitäkin syystä, että sekä britakakku että posset löytyvät myös Rouvan piakkoin ilmestyvästä kirjasta. Makoisia olivat nämäkin!

IMG_8390-2.jpg

IMG_8388-2.jpg

Koska kotiin ei ollut vielä kiire, kävimme digestiiveillä toisessa Kruununhaan hyvin varjelluista salaisuuksista, cocktailbaari Trillby & Chadwickissä.

IMG_8403-2.jpg

Katariinankadulla sijaitseva Trillby & Chadwick on salakapakka ja viime vuosisadan vaihteessa toiminut etsivätoimisto. Sisustus on tummaa ja antiikkista, musiikki vanhaa jazzia. Tarkempaa sijaintia ei voi jakaa ja kuvia sisätiloissa ei saa ottaa, pahoittelut. Sinne vaan kurkkimaan Katariinankadun ovista sisään, jos tärppäisi.

IMG_8404-2.jpg

Olipa ihana ilta, kiitos seuralaiselleni. Otetaanko pian uudelleen?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *