Vakuumiin pakattu

Isyyspakkaus

Annetaan heti alkuun uusi varoitus liiallisesta informaatiosta ja iljettävistä yksityiskohdista.

Kuvittelin vielä eilen, että käteni olisi kursittu tänään kasaan ja olisin tällä hetkellä lojumassa kotisohvalla, mutta toisin kävi. Nyt näyttää siltä, että olen "ainakin" torstaihin asti Töölön sairaalassa, sillä kättä haluttiin hoitaa vielä vakuumilla. Huoh.

Kelataan kuitenkin aikaa vielä vähän taaksepäin.

Käsi on siis periaatteessa parantunut hyvin. Tulehdusarvot laskivat, ja käsi ei ole enää edes niin kipeä, että tarvitsisin kipulääkkeitä. Haava pidettiin kuitenkin auki, jotta haavan pohja paranisi kunnolla eikä sinne pesiytyisi uusia bakteereja.

Hauskin vaihe oli se, kun pääsin itse huuhtelemaan ja vaihtamaan käden siteitä viikonlopun aikana. Täytyy myöntää, että kun näin haavan ensimmäisen kerran perjantaina, se näytti pahemmalta kuin ajattelinkaan. Kymmenen sentin syvä avohaava. (Ja ei, en aio postata kuvaa siitä tänne.) Ajattelin, että Rouva voisi auttaa puuhassa, mutta haava teki hänelle liian pahaa.

Ei se siteiden vaihtaminen, vaan se muu haavan hoito. Minun piti nimittäin kaksi kertaa päivässä huuhdella haavaa juoksevan veden alla kymmenen minuuttia ja sen jälkeen työntää haavan reunojen ("läppien") alle Aquacel Ag -hopeanauhaa ennen kuin käsi sidottiin. Kun Rouvasta ei ollut tähän puuhaan apulaiseksi, se oli sitten tehtävä itse peilin avulla. Olihan se ihan mielenkiintoinen kokemus työntää sormet oman ihon alle.

Haava oli suunniteltu ommeltavan umpeen tänään, mutta leikkaava lääkäri sanoi aamulla, että heidän pitää ensin katsoa leikkaussalissa, miltä käsi näyttää. Toinen vaihtoehto olisi hoitaa sitä vielä alipainehoidolla muutaman päivän ajan.

Ja kuinkas ollakaan, kun heräsin nukutuksesta, minulle kerrottiin, että haava on edelleen auki ja minulla on vakuumi kädessä. Sen pitäisi nopeuttaa haavan paranemista, ja on siis varmasti hyvä juttu, vaikka nyt vähän nyppiikin, että jouduin jäämään sairaalaan.

Enhän minä ollut tietenkään varautunut jäämään tänne, eikä minulla ollut edes puhelimen laturia mukana. Rouva kantoi kuitenkin minulle töiden jälkeen kassillisen tietokoneita, tabletteja ja latureita, joten saan kyllä nyt aikani kulumaan. Seuraava leikkaus on ehkä torstaina.

Ja minä kun jo ehdin suunnittelemaan, että voisin tällä viikolla sairaslomalla ollessani käydä lounailla kaikissa niissä uusissa ja kehutuissa hampurilaismestoissa, joissa en ole ehtinyt vielä käydä.

No, ensi viikolla sitten..?

Kommentit

Piipo79

Näin haava- ja verikammoiselle ihan vaan kuvailtu teksti teki pahaa. Oli pakko silti lukea. Paranemisia. Kaikenlaista sitä voi sattuakin!

Tommi K
Isyyspakkaus

No hyvä ettei sentään liian pahaa ;) Kiitos!

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Parane pian!

Tommi K
Isyyspakkaus

Yritetään!

SannaSS (Ei varmistettu)

Tulevana sairaanhoitaja odottelin innolla, että olisin nähnyt kuvia, mutta ymmärrän kyllä mikset niitä halua julkaista :D Tsemppiä paranemiseen!! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuvittele mielessäsi sellainen karjalanpiirakka, jota ei ole rypytetty :D

a.
Lusikoita kiitos.

Entisenä sh-opiskelijana on ollut ihan mielenkiintoista seurailla tätä kätesi tapausta. Hyvässä hoidossa vaikutat olleen koko ajan, hyvä näin.

Oi tiedän nuo ihmistyypit aivan liiaksi, ketkä eivät kestä haavajuttuja yms. Isälläni on porttikielto tulla katsomaan minua sairaalassa ollessani, hänelle on ollut välillä jo iso koetus se, jos olen pyörätuolilla päässyt tulemaan kahvioon, eikä hänen ole tarvinnut nähdä tai kuulla mitään. Siskoni on urheellisesti aina tullut minua katsomaan, vaikka välillä minun on pitänyt laittaa tekstiviestiä etukäteen, että näitä letkuja ja laitteita on aika paljon. Eräs hoitaja astui kerran potilashuoneeseeni, ja katsahti siskoani. "Jos meinaat sitten pyörtyä tänne, niin hyppää hei jo valmiiks toho viereiselle tyhjälle sängylle. Ei tarvi potilaana olevas siskos, sitten soitella hoitajakelloa, että josko joku tulis tuota vierailijaa kiskomaan lattialta ylös."

 

Aina kun olen sairaalaosastoilla, on vaarana kaksi asiaa. Toinen on se, että kirjoitan ylös monta ravintolaa missä aion käydä, tai ruokia mitä aion valmistaa, heti kun kotiin pääsen. Ja se toinen on nettishoppailu. Joten älä sorru siihen. Vaikka ensi kesäksi tai syksyksi voisi saada jo aleista hyviä bongailuja. 

(sainkin tästä idiksen, että pitäisi tehdä joku blogipostaus joku päivä siitä, mitä pakata mukaan ensiapukäynneille tai tiedossa oleville osastojaksoilla. Oma survival kit tulee jo niin selkärangasta.)

tsemiä päiviin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, hyvässä hoidossa olen, ellen jopa maan parhaassa!

Mulla on nyt suunnitteilla valmistella useampia postauksia varastoon ja katsoa suoratoistopalveluista paljon telkkaria! Jee!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hui, aika hurjalta kuulostaa tuo haava. Olet aika taituri, kun pystyit sitä itse hoitamaan. Tsemppiä kauheasti ja pikaista paranemista!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Enemmän siinä tarvittiin kylmiä hermoja kuin varsinaista taitoa ;)

lomoisio

Paranemisia sinne :)  Miten ois jotain postauksen tynkää sairaala ruoista ja niiden laadusta ? Tai omia mietteitä asioista ? :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Ihan hyvälaatuisia nuo Raviolin ruoat ovat, ei mitään valittamista. Ja lounaallahan on samaa safkaa, jota tarjotaan myös HUS:n henkilöstöravintolassa. Ei se gourmet'ta ole, mutta ei myöskään hinnalla pilattu ;)

Marja-78 (Ei varmistettu) http://maisuntokamaailma.blogspot.fi/

Ihana kuulla näin Raviolin työntekijänä. Tosin eri sairaalassa missä sinä olet mutta samalta näyttää annos :)

Hanski 87 from Pohjanmaa (Ei varmistettu)

Hei

Tsemppiä osastolle ! Sairaanhoitajana alipaineimu haavanhoidossa on tuttu ja hyväksi havaittu menetelä, oli se sitten esim. Vista, Vac tai Renasys. Eihän se elämä "lypsykoneen" kanssa herkkua ole (eikä sairaalan safka tarjoa kauheasti makuelämyksiä), mutta kärsivällisyys palkitsee :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, tosin nyt vaan pääsinkin yllättäen kotiin lypsykoneeni kanssa! Nyt makoilen sitten sohvalla ja olen kytkenyt itseni jatkojohdolla pistorasiaan :D

Dukanette

Vacci? Sulla se on onneksi kädessä, ei irtoa niin helposti :) Voin kertoa että sen vaihdattaminen Töölössä tapaturma-asemalla ei ole ihan helppoa :) kokeiltu on... Mutta hyvä että saat kunnon hoitoa! Veikkaisin että alipainehoidosta on hyötyä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Vacci joo. Katsotaan, saanko sen huomenna pois vai vieläkö jatketaan imua.

Hannnna (Ei varmistettu)

Siis multa on mennyt nyt ihan ohi: mistä tommisia kymmenen sentin haavoja saa käteen? What happened? :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyynärpäästäni leikattiin pois luupiikki vajaat neljä viikkoa sitten. Pieni operaatio, ihan rutiinitoimenpide, mutta haava vain pääsi tulehtumaan pahasti. En tiedä, oliko se alkuperäinen haava ihan niin iso, mutta kun se tulehtui, se avattiin kokonaan uudelleen auki.

Hertta
Lilou's Crush

Usch voi Tommi niin tiedän fiilikset. Nimimerkillä tuplasti pieleishommien vuoksi leikeltu polvi ynnä muut riesat. Tsemppiä hurjasti!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Kommentoi