Vapaailta, Riviera Kallio ja A Star Is Born

Isyyspakkaus

Nyt ruksi seinään: pääsin jo toisen kerran parin viikon sisällä elokuviin! Tälläkin kertaa kyseessä oli musiikkielokuva: A Star Is Born, jonka pääosissa nähdään Bradley Cooper ja Lady Gaga.

Elokuvailtaa ei ollut suunniteltu sen kummemmin, vaan se tapahtui niin spontaanisti kuin kahden lapsen vanhemmille voi jotain tapahtua. Olimme siis sopineet lastenhoidosta hoitajamme kanssa, mutta illalle ei ollut suunniteltu etukäteen minkäänlaista menoa. Kerta taisikin olla suurin piirten ensimmäinen koko syksynä, sillä tähän mennessä joka hoitokerralla on ollut jokin teatteri, ooppera, konsertti tai vastaava meno.

Sovimme Rouvan kanssa, että tekstaamme jossain vaiheessa iltapäivällä, mitä tekisimme. "Mennään vaikka leffaan tai jotain."

Neljän jälkeen Rouva viestitteli, että missään ei oikein mennyt mitään kiinnostavaa, paitsi tunnin päästä Riviera Kalliossa A Star Is Born, jonka olin sanonut haluavani nähdä, mutta sekin olisi melkein täynnä. Saatavilla oli kuitenkin vielä kaksi "walk-in"-paikkaa, siis 10 euron retkituolipaikat katsomon takaosassa. Päätin ottaa ne.

Minulle käynti Riviera Kalliossa oli itse asiassa ensimmäinen. Rouva taas on ehtinyt käydä siellä jo parikin kertaa.

Riviera on paitsi elokuvateatteri, myös baari, josta saa juotavaa ja elokuviin sopivia syötäviä. Juotavaa saa sekä aulan baarista että elokuvasalista, ja ruoat voi tilata salin ovien avauduttua salin baarista. Itse elokuvanäytös alkaa puoli tuntia myöhemmin, joten kaikki ehtivät tilata ruokansa, ja ne tuodaan pöytiin, kun ne valmistuvat. Omat pizzettamme valmistuivat, kun elokuva oli jo alkanut. 

Retkituolit eivät tietenkään olleet yhtä mukavat kuin varsinaiset laiskanlinnat olisivat olleet, mutta kyllä niillä sen pari tuntia istui. Ja pizzetta ja punaviini maistuivat mainiosti elokuvaa katsellessa. Leffasalin baari on muuten auki myös elokuvan aikana, joten nälän tai janon yllättäessä, lisää saa tilattua helposti menettämättä elokuvasta minuuttiakaan.

Entäpä elokuva? Pidin kovasti. En oikeastaan tiennyt tarinasta etukäteen mitään, ja se olikin oikeastaan hyvin erilainen kuin olin ajatellut. Musiikkia oli paljon, mutta mistään kepeästä laulelmaelokuvasta ei ollut kyse.

Elokuvassa Cooperin esittämä Jackson Maine on viinaan ja huumeisiin menevä country-tähti, joka päätyy ryyppyreissullaan drag-klubiin, jossa esiintyy Lady Gagan esittämä Ally. Jackson ihastuu Allyyn ja tämän lauluun ja haluaa viedä hänet mukanaan. Ei juonesta sen enempää, ettei tule paljastettua liikaa, mutta jotta odotukset ovat kohdallaan, kerrotaan kuitenkin, että elokuva kertoo enemmänkin päihdeongelmasta kuin musiikista.

Molemmat pääosat yllättivät hyvin positiivisesti. Lady Gaga oli roolissaan huikea, ja myös Bradley Cooper oli laulajana erittäin uskottava. Cooper on myös ohjannut elokuvan, ja molemmat tähdet ovat olleet kirjoittamassa elokuvan lauluja! Ei ihmekään, että ne sopivatkin niin hyvin erityisesti Lady Gagan suuhun.

Elokuvan musiikki oli niin hyvää, että sitä tekee mieli kuunnella myös soundtrackilta. Tsekkaa YouTubesta vaikkapa Cooperin ja Gagan duetto Shallow tai Gagan vahva tulkinta kappaleesta I'll Never Love Again. Ja huh, kaikki musiikit on lukemani mukaan nauhoitettu livenä elokuvan kuvauksissa! Gaga on yllättänyt jo aiemmin monipuolisuudellaan musiikintekijänä, mutta viimeistään tällä roolilla hän näyttää, että hänessä on muitakin ulottuvuuksia kuin kymmenen vuotta sitten luotu popimago.

Siispä lämpimät suositukset!

Täytyykin laittaa soundtrack soimaan heti.

Kommentit

Star has died (Ei varmistettu)

Sori, tämän lukuisassa kauneusleikkauksissa olleen feikin ja enemmän kuin hieman narsistisen horoleidin sekä tämän kohtuullisen mut komean näyttelijän kliseitä täynnä oleva elokuva "tulevasta tähdestä" sekä itseluoduista ongelmista on niin cringy kuin voi vain olla.

Musiikki on mitäänsanomatonta jos on sitä ja samaa lyriikkaa, ei kunnon melodioita eikä rytmiä. Jos on kuunnellut country-tyyppistä musiikkia edes hiemn tajuaa nopeasti näiden jutun juonen.

Koko elokuva on rakennettu Lady Gagan brändin ympärille ja jotkut tyhmät nielevät syötin hänen pyrkiessään uudelleen brändätä itsensä. Tämä tapahtui jo aiemmin koska musabisneksessä ei voi jäädä paikoilleen joten nyt on vuorossa tällainen romanttinen-country-tyttö.

Lady Gaga näyttelijänä ei ole edes keskiverto vaan sen alapuolella oleva jonka itsetietoisuus kohtauksissa on silmiinpistävää. Hän yrittää esittää jotain myötäillen muka hahmonsa tunteita.

Menkää nyt hyvät ihmiset katsomaan jotain oikeita elokuvia älkääkö käyttäkö rahaa tällaiseen joka vain innostaa heitä tekemään lisää tätä moskaa.

Kommentoi