Vielä kerran Tallinnasta: Kiek in de Kök ja bastionin tunnelit

Isyyspakkaus

Olin lukenut jostain, että Tallinnassa olisi maanalaisia tunneleita, joihin pääsee tutustumaan. Pikaisella haulla kävi ilmi, että kyse on 1600-luvulla rakennetuista bastionin tunneleista, joiden sisäänkäynti on Kiek in de Kökin tornin juurella.

Ehdin jo innostua asiasta ja kysyä tytöltäkin, haluaisiko hän käydä tunneleissa. Pettymyksemme olikin molemminpuolinen, kun huomasin vähän liian myöhään, että tunneleihin pääseekin vain opastetulla kiertokäynnillä, ja kierroksen ikäraja on 7 vuotta.

Päätimme kuitenkin käydä katsomassa Kiek in de Kökin tornia.

Kiek in de Kök (saksaa: kurkkaus keittiöön) on vuodelta 1475 peräisin oleva tykkitorni, jonka museossa esitellään Tallinnan historiaa ja puolustusta.

Kapeat ja jyrkät kierreportaat olivat hyvä korvike käytäville, joihin emme päässeet, ja tytöstä oli selvästi jännittävää katsella, mitä portaiden seuraavan kierteen takaa paljastuu.

Tornin ikkunoista avautui näköala Tallinnan vanhaankaupunkiin.

Tornin ylimmässä kerroksessa lienee kesällä kahvila, mutta ainakin nyt se oli kiinni.

Kiek in de Kökin viereinen torni on Neitsitorni, jossa on myös museo ja kahvila.

Neitsitornin vierestä pääsee puolestaan kiipeämään muurille, jossa sijaitsee myös pieni kuppila.

Kiek in de Kök ja kiipeäminen muurille riittivät meille tällä reissulla, ja muut museot, kahvilat ja kuppilat jäivät seuraaville Tallinnan-matkoille.

Ja sitten lupasin, että bastionin tunneleihin yritetään uudelleen parin vuoden päästä. Olisikohan 6-vuotias jo tarpeeksi iso kierrokselle?

Kommentoi