Vieraana Piilaaksossa

Olen ajatellut aiemmin, että miehiltä puuttuu se osa aivoista, joka saa tuntemaan itsensä huonoksi vanhemmaksi. Ei ole lainkaan tavatonta, että naiset kutsuvat itseään helposti huonoiksi äideiksi, mutta vastaavaa syyllisyyttä en ole itse tuntenut. Paitsi nyt.

IMG_5032.jpg

Lähdin siis hoitovapaalla ollessani ilman muuta perhettä viikoksi Kaliforniaan ja järjestelin isovanhemmat hoitamaan tyttöä. Ei tarvitse sanoa: huonoon omaantuntoon on ehkä vähän aihettakin. Minulle tarjottiin kuitenkin niin mielenkiintoinen tilaisuus, että asia kannatti järjestellä.

Osallistun Netflix-videopalvelun lapsiperheille suunnattuun kampanjaan, joka alkoi palveluun tutustumisella Netflixin päämajassa Kalifornian Piilaaksossa, Los Gatosissa.

IMG_5102.jpg

Hotel Los Gatos, Los Gatos CA

Los Gatos on ilmeisen yläluokkainen pikkukaupunki tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta. Sen rakennukset ovat ulkoasultaan niin kaukana mielikuvasta maailman johtavasta IT-firmojen keskittymästä kuin vain voi olla. Niin myös Netflixin päämaja. Ei lasia ja terästä, vaan design on kuin välimerellisestä huoneistohotellista.

IMG_5064.jpg

IMG_5069.jpg

IMG_5095.jpg

Netflix Headquarters

Netflix kutsui siis vieraakseen parikymmentä perhebloggaria ympäri maailman: Jenkeistä, Latinalaisesta Amerikasta ja Euroopasta. Osallistujia kutsutaan Stream Teamiksi, ja useimmat sen jäsenistä ovat suomalaisittain käsittämättömän isoja ja tekevät blogeillaan tai webbisaiteillaan enemmän tai vähemmän isoa bisnestä. Esimerkiksi vieressäni istuneella Dooce.comin Heather Armstrongilla on pelkästään Twitterissä 1,5 miljoonaa seuraajaa. ”Whaaaaaat?” kommentoi Rouva asiaa.

IMG_5051.jpg

IMG_5054.jpg

Aivan pieniä eivät vaikuttaneet olevan myöskään esimerkiksi Charlie Capenin isyysblogisaitti HowToBeADad.com tai Ruotsin suosituimman äitibloggarin, Suomessakin laulajana tunnetun Hannah Graafin Femme.se, jota hän pyörittää miehensä Peter Karydin kanssa. Eikä tee muita töitä.

Ja sitten olin minä, jonka blogin lukijamääristä ei voi puhua edes samana päivänä. Toinen edustaja Suomesta oli koomikko, mediahahmo ja Twitter-persoona Lotta Backlund.

Netflixin johtajat – aina toimitusjohtaja Reed Hastingsia myöten – kävivät kertomassa palvelun strategiasta ja kehityksestä ja erityisesti lapsille suunnatusta sisällöstä.

IMG_5081.jpg

Reed Hastings, CEO

Keskusteluissa nousivat esiin erityisesti sekä vanhempien tarpeet kontrolloida sitä, millaista sisältöä lapset katsovat, että viihteen kuluttamisen muuttuminen. Harva bloggareiden lapsista katsoi enää lineaarista tv:tä, vaan katsominen oli siirtynyt monilla lähes pelkästään on demandiin. Pienille lapsille ensisijainen viihdelaite ei ollut myöskään tv vaan iPad tai muu tabletti.

Perehdytyksen jälkeen Netflix tarjosi illallisen California Caféssa.

IMG_0795 1.jpg

California Café

Netflixiin tutustuminen jatkuu vielä huomenna ja sitten ehdin tutustua hieman San Franciscoon ennen paluuta Suomeen. Netflixin kanssa yhteistyössä toteutettavasta kampanjasta kerron lisää myöhemmin.

Kommentit (22)
  1. näinkö teijän koiran tänään taimitarhalla? 😀

    1. Mistäköhän taimitarhasta on kyse? Annalaako tarkoitit? Sinne ei päästykään, sillä minulle tuli tämä reissu ja Rouva oli kipeänä. Ehkä Epulla on kaksoisolento 🙂

  2. No jopas olet joutunut major headhunttauksen kohteeksi! Nauti! Kalifornia täälläkin lempipaikkoja tällä planeetalla..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *