Vuokra-asunto New Yorkista

New Yorkin -matkan suhteen on yksi asia vähemmän hoidettavana: asunto. Se löytyi Hertan suositteleman Airbnb:n kautta Nolitasta, juuri siltä alueelta, josta haaveilimme.

nolita.png

Kartta: Google Maps.

Airbnb on meille aiemmin vieras palvelu, joka välittää yksityisten ihmisten omistuksessa olevia asuntoja ympäri maailman, myös Suomesta. Palvelun kautta voi löytää majapaikan huomattavasti edullisemmin kuin hotellista – tai päästä vaikkapa asumaan muutamaksi yöksi johonkin unelmalukaaliin. Myös Helsingin Sanomat sattui kirjoittamaan palvelusta viime viikolla.

Etsimme NYC:in asunnoksi kaksiota, jossa on erillinen makuuhuone, olohuone ja keittiö. Kun kävimme muutama viikko sitten Tampereella ja yövyimme hotellissa, huomasimme tytön nukkumaanmenon jälkeen olevamme vangittuja hämärään hotellihuoneeseen, jossa sai vain kuiskata. Meidän oli siis löydettävä asunto, jossa tytön voi laittaa nukkumaan toiseen huoneeseen ja voimme itse kokkailla ja katsoa telkkaria toisessa huoneessa.

Asunto löytyi siis Nolitasta hintaan 92 euroa per yö. Ei paha. Suurin piirtein samalla hinnalla olisi kyllä saanut hotellihuoneen aivan samoille hoodeilla olevasta edullisesta Sohotelista, jota olemme käyttäneet edellisillä reissuillamme. Mutta se olisi ollut vain se yksi huone, eikä siinä olisi ollut keittiötä.

Nolitan sijainti on optimaalinen sekä Manhattanin että Brooklynin valloittamiseen. Jo pelkät Nolitan lähialueet ovat kiinnostavia: Soho, Little Italy, Lower East Side ja East Village. Metro vie kätevästi sekä East Riverin yli boheemiin Williamsburgiin että keskikaupungin turistihärdelliin. Ja lähin Whole Foods (loistava ruokakauppaketju) on aivan parin korttelin päässä!

Asunnon hintaan kuuluu langaton internetyhteys, eli bloggaaja pystyy päivittämään kuulumisiaan myös iltaisin, kun muut ovat nukkumassa. Ja TV:stä näkyy kuulemma sata kanavaa.

Kun lennot ja majapaikka ovat kunnossa, muita tekemisiä ehtii pohtimaan sitten lähempänä matkaa.

Kommentit (7)
  1. Oi kun kivannäköisiä asuntoja! Olemme porukalla menossa Nyciin huhtikuussa ja olen etsinyt asuntoa sieltä. Ainoa miinus on, että eräs välittäjistä forwardoi minulle tietoa siitä että asunnon vuokraaminen vuodesta 2011 lähtien alle 30 päiväksi ilman hotellilisenssiä on laitonta ja voi johtaa ikäviin seurauksiin. Laissa on tosin varmasti joitakin porsaanreikiä, mutta itse aloin miettimään että uskaltaako sitä ”kokeilla onneaan”… 

    http://protect-vacation-rentals.com/2011/02/07/new-york-city-vacation-rental-ban-may-2011/

  2. Kummelikopplan
    9.1.2013, 09:54

    Kokeilkaa maistuisiko Earth’s bestin luomuvauvapuuro teidän neidille. Meidän poika söi sitä innoissaan pari kuukautta kun asuimme Kaliforniassa. Palattuamme Suomeen puurolakko alkoi, heti kun tuliaispuurot loppuivat… Wholefoodsista löytyy <3 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *