Ladataan...
Isyyspakkaus

Parsa ja pekoni. Tämä oli itselleni täysin uusi tuttavuus, mutta yhdistelmä oli niin mainio, että sitä on pitänyt tehdä jo pari kertaa.

Parsaohje on bongattu täältä ja sitä on hieman muokattu: http://chicling.blogspot.com/2012/03/paahdettua-kuhaa-parsan-ja-pekonin-kera.html.

Käytimme West Charkin herkullista luomupekonia ja Västerbotten-juuston asemesta raastoimme pinnalle parmesaania. Pekonisiivut olivat sen verran isoja ja suolaisia, että niiden sisään kannatti kääräistä useampi kuin yksi parsa.

Parsojen kera nautimme vihersalaattia, jossa oli punaista roomansalaattia, ruohosipulia, basilikaa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Hieman makean parsan ja suolaisen pekonin yhdistelmä on niin herkullinen, että pelkkä ajatus saa jälleen veden herahtamaan kielelle. Hmm, minkähänlaisen yhdistelmän saisi parsasta ja kylmäsavulohisiivuista uunissa paistettuna..?

Ladataan...
Isyyspakkaus

Vielä pari viikkoa sitten en olisi uskonut, että kirjoitan jutun tästä aiheesta. Vauvat ja kakka. Sitä tulee, ja sitten vaihdetaan vaippa. Mitä siinä sitten on niin ihmeellistä? Jotenkin tämä vaippa ja sen vaihtaminen vaan tuntuivat pyörivän kaikkien huulilla.

Nyt ymmärrän miksi.

Ei hyvä ihme sitä tavaran määrää ja tuotantotahtia! En uskoisi, jos en itse näkisi. Kymmenessä päivässä on käytetty sekä koko vaippakakku että Kättäriltä saadut pikkuliberot, eikä vaippoja ole todellakaan vaihdettu jokaisen pikkulirauksen jälkeen.

Ja tässä pitäisi vielä siirtyä kestovaippoihin.

Rouva testasi niitä tänään. Yksi tuli niin märäksi, että siitä tuli tavarat läpi. Toisessa valskasi reuna, ja lopputulos oli sama. Kolmas ei ehtinyt olla pitkään ennen kuin yöksi vaihdettiin varmasti tiivis kertakäyttövaippa.

Ehkä luovutan liian helpolla, mutta kyllä minä ainakin aion huomenna hakea kaupasta lisää vaippoja - ihan niitä kertakäyttöisiä.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Väitin reilu viikko sitten, että poistuimme vauvakuplasta, kun palasimme Kättäriltä kotiin. No, koska olen ollut isyysvapaalla, olemme olleet oikeastaan siinä samassa kuplassa tähän asti. Huomenna palaan töihin, ja kupla puhkeaa. Käytimme toistaiseksi viimeisen isyysvapaapäiväni kotikaupunkimatkailuun.

Kun olimme harjoitelleet vaunujen kärräilyä lähinnä kotinurkilla, uskaltauduimme jo raitiovaunuun ja matkustamaan aina Ullanlinnaan saakka. Kun poikkeaa hieman normaaleilta reiteiltään, tuntuu kuin kävisi jossain toisessa kaupungissa.

Neitsytpolun päässä, Merikatu 3:ssa sijaitsee Kaivarin kanuuna, joka on yksi Helsingin laadukkaimmista itsepalvelukirppareista. Tsekkaa, jos et usko. Taisi sieltä taas jotain tarttua Rouvan mukaan, ainakin Suomalainen vauvakirja, 3,50 €.

Neitsytpolun ja Tehtaankadun kulmassa puolestaan sijaitsee Aitokauppa, joka myy luomu- ja lähiruokaa. Muistin kuin muistinkin käyttää töistä saamani lahjakortin, joka olisi vanhentunut tällä viikolla.

Tehtaankadun-reissun jälkeen kävimme ihastelemassa Designmuseon edessä olevia Aalto-yliopiston opiskelijoiden muotoilemia puisia penkkejä (täällä lisää kuvia) sekä museon taakse World Design Capital 2012 -vuoden kunniaksi rakennettua Paviljonkia.

"Raparperirättänä" oli kuulemma taivaallista vaniljajäätelön kanssa. Tarjoilija kertoi, että "päivän kala-annos" on myös kerännyt kehuja, joten Rouva ajatteli kärrytellä joku päivä lounaalle Paviljonkiin testaamaan sitä. Jos uskaltaa poistua kotoa kahdestaan vauvan kanssa.

Tämä oli kiva lopetus upealle isyysvapaalle. On vaikea kuvitella aikaa, jolloin isät eivät voineet pitää yhtään vapaata lapsen syntymän jälkeen. Itse ainakin nautin siitä, että sain olla äidin ja lapsen kanssa ensimmäiset kaksi viikkoa yötä päivää. Kolmannen viikon käytän sitten kesäloman yhteydessä.

Nyt edessä on paluu arkeen. Tai ei se oikeastaan ole paluu mihinkään entiseen vaan täysin uuden arkielämän aloitus. Vaikea sanoa, millaiseksi se muodostuu.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Lastenhuone valmistui hyvissä ajoin, vaikka jokin aika sitten epäilin vielä jotain muuta. Siirsimme siis putkiremontin yhteydessä keittiön toiseen huoneeseen, ja teimme vanhasta keittiöstä toisen makuuhuoneen, joka nimettiin sittemmin lastenhuoneeksi.

Huoneen remontoiminen meinasi ottaa putkiremontin jälkeen koville, ja tapettiakin valittiin pitkään. Päädyimme lopulta Birger Kaipiaisen Ken kiuruista kaunein -tapettiin Tapettitalosta.

Ovet, ovenpielet ja lattialistat maalattiin Tikkurilan Maalarin valkolakalla, sävy "Paperi". Väri on käytännössä puhtaanvalkoinen, mutta pienen sävytyksen pitäisi ehkäistä maalin kellastumista. Seinissä käytettiin Tikkurilan Harmonya, maalarinvalkoisena, ja katto maalattiin puhtaanvalkoisella Tixomattilla.

Rouva etsii vielä oikenlaista kattolamppua huoneeseen.

Hoitopöytänä ja tytön vaatteiden säilytyspaikkana toimii hänen isoisomummonsa lipasto, jonka Rouva on tuonut aikanaan lapsuudenkodistaan.

Lipasto maalattiin valkoiseksi Tikkurilan Empirellä, ja kiinnitin sen sivuun yhden Rouvan Huuto.netistä löytämistä emalinaulakoista. Vaipparoskiksena toimii Köpiksestä tuotu Vipp-roskis. Hoitopöydän päälle pitäisi vielä hankkia laidallinen hoitotaso siihen mennessä, kun tyttö alkaa kieriä sivuttain.

Huoneen toisessa nurkassa sijaitsevat Rouvan vanha nojatuoli ja kolmas Huuto.netistä huudetuista Jielde-valaisimista. Tein nojatuoliin irtopäällisen joskus kymmenen vuotta sitten, ja Rouva värjäsi sen nyt harmaaksi.

Säilytystilaa huoneeseen tuovat sekä kiinteä komero...

...että liukuovelliset kaapit. Ne olivat ennen olohuoneessamme, ja olimme vaihtaneet niiden jalkojen tilalle pyörät. Nyt vaihdoimme pyörät takaisin jalkoihin ja maalasimme kaapit valkoisiksi, Empirellä.

Tyttö ei syöttötuolia vielä hetkeen tarvitse, mutta Rouva ei voinut olla ostamatta tätä vanhaa Stokken tuolia, kun hän näki sen Wanhassa Kaarlessa.

Hyllynkannattimet Rouva löysi vuosi sitten kirpparilta NYC:istä. Ruosteisemmat maalattiin spraymaalilla valkoisiksi, mutta toiset jätettiin alkuperäisen värisiksi. Ostin K-raudasta kaksi liimalevyä, maalasin ne valkoisiksi ja tein niistä seinälle hyllykön.

Hyllyille pääsivät muiden muassa muutama vuosia kaapin perällä lojunut taulu sekä koristekissa, jonka Rouva maalasi valkoiseksi.

Emmauksen kirpputorilta löytynyt karttapallo toimii hauskana yövalaisimena.

Huone on sisustukseltaan vielä aika spartalainen ja seinät paljaat. Huoneesta puuttuu myös lastenhuoneelle melko olennainen elementti: lapsen sänky.

Rouva on yrittänyt etsiä sopivaa pinnasänkyä, ja kun se saadaan huoneeseen, huoneen järjestys elää vielä. Mietitään seinien koristelua sen jälkeen. Toistaiseksi tyttö ei edes huonetta tarvitse, ja äiti ja isä voivat nukkua siellä vuorotellen. Tarvittaessa vaikka tulpat korvissa.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Raskausaikaan liittyi paljon ruokarajoituksia (ks. Vaara lautasella), mutta pahiten Rouvaa taisi harmittaa, että kiellettyjen aineiden listalle sisältyivät lähes kaikki ranskalaiset herkkujuustot. Tämä kielto on nyt yhdeksän kuukauden jälkeen purettu.

Lautasella

  • Le Roulé: Taivaallinen yrttituorejuusto
  • Rocquefort Cabriel Coulet: Voimakas, suussasulava sinihomejuusto
  • Sainte-Maure de Touraine - Le Verneuil: Tuhkattu pehmeä vuohenmaitojuusto
  • Comté Rivoire-Jacquemin: Kaksi vuotta kypsytetty, kova ja voimakas juusto.

Taustalla Leipomo Limbun spelttileipää.

Voin lämpimästi suositella kaikkia yllämainittuja tuotteita.

Juustot Hakaniemen hallin Lentävästä lehmästä, leipä Hakaniemen hallin Leipätorilta.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Elämme niin kovin historiallisia aikoja. Siltä se tuntuu, sillä joka päivä teemme jotain aivan ensimmäistä kertaa. Tämän viikon jännittävin historiallinen hetki oli, kun ulkoilutimme ensimmäistä kertaa Bugaboo-vaunujamme. Eikun siis tyttöä. Kesävauvat kun saa viedä ulos vaikka heti kotiutumisen jälkeen.

Kylläpä ihminen voikin näyttää haamulta talven jälkeen.

Tyttö ei sisällä ollessaan nuku ruokailun jälkeen pitkiä pätkiä ennen kuin suu alkaa napsaamaan uudelleen. Emme siis ole vielä uskaltautuneet pitkille retkille. Meno on myös aika kömpelöä, ja vaunut tökkäilevät hissin ovenpieliin, katukivetysten reunoihin ja asfaltissa oleviin kuoppiin. Raitiovaunuun emme ole vielä uskaltautuneet.

Koira ei ole ihan vielä ymmärtänyt, miten vaunujen kanssa voi käyttäytyä. Se sekä kiskoo että yrittää jatkuvasti kiertää niiden toiselle puolelle etukautta. Kyllähän se siitä oppii, kun jää tarpeeksi monta kertaa vaunujen alle.

Bugaboot liikkuvat höyhenkevyesti ja kääntyvät lähes ajatuksen voimalla. Itse asiassa niin kevyesti, että vaunuja ei uskalla työntää yhdellä kädellä kohdissa, joissa jalkakäytävän ja meren välissä ei ole kaidetta. Tai sitten pitää pukea tytölle varmuuden vuoksi pelastusliivit. Rannehihna tuo sentään hieman turvallisuuden tunnetta.

Tyttö näyttää nukkuvan vaunuissa erinomaisesti pompuista ja tärinästä huolimatta. Tai ehkä juuri niiden ansiosta. Seuraavalla kerralla muistan sitten laittaa tytön makuupussiin myös puklurievun.

Pages