Ladataan...
Isyyspakkaus

Miten pidetään äiti jännityksessä reilun tunnin ajan?

  1. Istutetaan äiti Farougen pöytään
  2. Sijoitetaan vaunuissa nukkuva lapsi hänen viereensä
  3. Tilataan yhdentoista astian meze-lajitelma.

Jännitys oli turhaa. Lapsi nukkui vaunuissa makoisasti. Kun hän raotti silmiään, hytkytin vaunuja ja kun se ei enää auttanut, työnsin tutin hänen suuhunsa. Sitten saimme jälleen olla rauhassa.

Libanonilaisen Farougen mezet ovat hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvät, hinta 26,50 €/hlö. Jos osuu paikalle hiljaisena hetkenä, he suostuvat tekemään annokset myös kahdelle, vaikka menun mukaan pöydässä pitäisi olla vähintään neljän hengen seurue.

Kun saavuimme kotiin, tyttö kitisi ja itki kutakuinkin koko illan - ilmeisesti eilen saadun rotavirusrokotteen ansiosta. Universumi on taas tasapainossa.

Ladataan...
Isyyspakkaus

On hyvä käydä välillä vähän kaupungissa virkistäytymässä, että jaksaa taas lomailla maalla. Ei tässä sentään hyttysiä säikähdetty, vaan tyttöä käytettiin neuvolassa ja lääkärissä, ja samalla jäätiin hoitelemaan muitakin asioita ennen paluuta Järvi-Suomeen. Tällainen oli hauska lomapäivä kotikaupungissa.

Rouvan on päästävä säännöllisesti Kierrätyskeskukseen Köydenpunojankadun ja Lönnrotinkadun kulmaan. Liike on iso ja tuotteet hyväkuntoisia. Tälläkin kerralla Rouva löysi tytölle pieniä vaatteita 20 sentillä kappale.

Aleksanterinkatu oli täynnä alennusmyyntien mainoksia. Vitsit, kun olisi kiinnostanut edes vähän. Ajattelin lähinnä, miten kamalaa olisi, jos joutuisi sovittamaan joitain vaatteita. Kävin kyllä parissa putiikissa Kluuvin kauppakeskuksessa, mutta totesin, etten tarvitse mitään. Parempi niin.

Kluuvissa meitä veti enemmän puoleensa yläkerran ravintolamaailma. Paikka on nykyisin hyvin suosittu pienten lasten ja heidän äitiensä keskuudessa. Eikä ihmekään: lastenhoitohuone on tilava, ja esimerkiksi tämä pörröinen matto sekä säkkituolit suorastaan kutsuvat järjestämään vauvadeittejä.

Ja vaunut saa parkkeerattua ongelmitta vaikkapa sushiravintolan pöydän ääreen.

Alakerran Eat & Joyn kauppahallin yhteydessä on hauska Muuuu Maitobaari, joka tarjoaa normaalien kahvilatuotteiden lisäksi myös puuroaamisia ja sesongin mukaan täytettyjä pizzoja.

Maistamisen arvoista on myös Coquus Leipomon jäätelö. Vanilja, suklaa ja mansikkasorbetti on testattu, ja ne lähenevät täydellisyyttä.

Kun äiti meni omille asioilleen (työkavereiden lahjoittama iiiihana hemmotteluhoito Eko-Egossa), isä lähti tyttären kanssa omilleen. Kävimme muun muassa tarkastamassa näköalan Verkkokauppa.comin näköalatasanteelta.

Kaupunki ei ehkä ole aivan kauneimmillaan täältä katsottuna, ja näköalaa hallitsevat Hietalahden telakan sekä Jätkäsaaren valtavan rakennustyömaan nosturit. Mig-hävittäjän katolle sijoittamisen merkitys jäi hämärän peittoon. Meri näkyi kyllä hienosti, ja kyllähän se Jätkäsaarikin siitä joskus valmistuu.

Jotenkin jännästi onnistuimme välttämään kastumisen, vaikka pilvet olivat hyvin uhkaavat.

Muutama shoppailuvinkki Kruununhaasta:

Mariankadun Olkkari ja Kruunukirppu (Mariankatu 12)

Olkkari on hauska yhdistelmä vanhaa ja uutta: lastenvaatteita ja sisustustavaraa. (Kolme kuvaa alla.)

Toisto (Mariankatu 21)

Toisto myy antiikkia - mitä milloinkin, kuten asiaan kuuluu. Vinkkinä, että heillä näytti olevan juuri nyt myynnissä kolme Stokken suosittua Tripp Trapp -tuolia (kuva alla).

Käypä samalla tsekkaamassa Anton & Antonin valikoima (Mariankatu 18). Hinnat eivät ole S-marketin tasoa, mutta ei ole valikoimakaan. Kyseinen ketju on tuonut laadukkaat tuotteet, palvelevat liha-, kala- ja juustotiskit ja kauniin sisustuksen takaisin kivijalkakauppoihin. Valikoimaa vertaisin Hakaniemen halliin ja Stockan Herkkuun.

Kahvipurkkeja kannattaa käydä täyttämässä parin korttelin päässä Cremassa (Liisankatu 15). Arcaffe Rotondaa Mocca-pannuun ja Helsingin kahvipaahtimon sesonkikahvia suodattimeen.

Olimme reissussa kaiken kaikkiaan lähes yhdeksän tuntia. Ja mitä teki tytsy? Neuvolan jälkeen hän söi, nukkui, söi taas Kierrätyskeskuksessa, nukkui, söi jälleen Kluuvissa, nukkui taas ja herättyään imi keskittyneesti tuttiaan kotiinpaluuseen asti harmistumatta kertaakaan.

Voiko tämä olla näin helppoa? Ai niin, paino oli muuten noussut jo 4,5 kiloon.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Hyttysten holocaust on nyt todella alkanut. Mosquito Magnet on pöhissyt neljä vuorokautta ja voi ihmettä: imurin pussi todella kuhisee hyttysiä ja mäkäräisiä.

Ansassa on varmasti tuhansia pistiäisiä. Olisipa siinä jokin laskuri, joka kertoisi, miten monta vihollista olen jo listinyt.

Hyttysiä on ilmassa kyllä sen verran paljon, että ei tämä muutama tuhat kuollutta hyttystä vielä paljoa auta, mutta tuloksien luvattiinkin näkyvän vasta parin viikon päästä.

Olemme nyt parina yönä jahdanneet inisijöitä mökin sisällä niin moneen otteeseen, että olemme alkaneet ihmetellä, mistä ne pääsevät sisään. Vaikka niitä on listitty jo muutama kymmenen, katon rajassa odottelee parikymmentä uutta. Ovea pidämme koko ajan suljettuna, eikä oven toisella puolella oleva lasikuistikaan ole hyttysiä täynnä.

Hyttyset eivät näyttäisi tulevan myöskään ilmanvaihtoräppänästä, mutta voisiko kattolaudoituksen ja mökin välikaton välissä olla hyttysten mentävä reikä? Vai voiko olla mahdollista, että hyttyset ovat tulleet sisään savupiipusta, kun olemme pitäneet uunin peltiä auki? Pari kertaa Rouva on epäillyt, että uunista olisi lennähtänyt hyttynen, kun hän on heittänyt sinne paperiroskaa. Pelti pysyy nyt ainakin kiinni.

Ladataan...
Isyyspakkaus

En ole koskaan niistä pitänyt - pakon edessä oppinut sietämään. Tyhjentäminen on ulkoistettu muille.

Joku tykkää istahtaa ovi auki ihastelemaan maisemia. Itse haluan pois mahdollisimman nopeasti, jo pelkästään hyttysten vuoksi. Tähän en ollut kuitenkaan varautunut.

Vaikka kuinka olen aikuinen mies, ei minusta ole kiva, että puuceestä kuuluu jotain ääntä, kun kannen avaa. Onko siellä alhaalla siis jotain elävää tuijottamassa sinne, mihin kenenkään ei kuulu nähdä?

No, eipä tässä ole vaihtoehtojakaan. Toivottavasti sillä ei ole isoja hampaita tai pitkää pistintä.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Kirjoitin pari viikkoa sitten siitä, miten käyn väsymyksen vuoksi vähän hitaalla ja myös arkiaskareet vievät aiempaa enemmän aikaa. Kun mökillä kaikki käy jo lähtökohtaisesti hieman hitaammin, lapsen lisääminen tuntuu kasvattavan kaikkeen tarvittavaa aikaa eksponentiaalisesti.

Meille on vuosien varrella muodostunut tietynlaiset mökkirutiinit. Mukaan pakataan tietyt tavarat, ruoat ja juomat. Saunominen, astioiden pesu ja ruoanlaitto tapahtuvat tietyn protokollan mukaan. Nukkumaan mennään ja aamulla herätään tiettyyn aikaan - monien mielestä varmasti aivan liian myöhään.

Kun tämä kaikki tehdään nyt "lapsen ehdoilla", päivään mahtuukin paljon vähemmän ja aikaa menee silti enemmän. Juhannusaattona teimme esimerkiksi lähtöä Helsingistä sellaiset viisi tuntia, ja prosessiin sisältyi ainakin kolme imetystä ennen kuin auto starttasi. Onnistuimmepa siten välttämään kaikki ruuhkat, sillä kaikki muut olivat jo perillä, kun me vielä ajoimme nelostien pahimipien pullonkaulojen läpi.

Aattoiltana huomasimme, ettei iltaruokaa jaksanutkaan enää laittaa. Juhannusdinnerini oli siis kaksi olutta ja kaksi saunan uunissa kärvennettyä lammasmakkaraa. Nautin ne heti saunan jälkeen, siinä aamukahdelta.

Juhannuspäivänä aloitimme ruoanlaiton hyvissä ajoin ja söimme hyvin, mutta saunaan pääsimme vasta puolilta öin.

Ehdotinkin rouvalle, pitäisikö saunomiseen kehittää aivan toisenlainen rytmi ja saunoa vaikkapa päivällä. Hyvä ajatus! Ei vain toimi, jos päivällä pitäisi ehtiä tehdä jotain muutakin, kuten käydä "kirkolla" hoitamassa kauppa-asioita.

Sitten voi käydä niinkin, että lapsi ei nukukaan silloin, kun sauna on lämmin. Eilen sauna ehti sammua kahdesti ennen kuin tyttö suvaitsi ummistaa silmänsä ja päästi äitinsä kylpemään. Iltaruoan nautimme siis jälleen puolen yön jälkeen.

Vaipparutiinit ovat sen sijaan alkaneet muodostua. Rouva käy pesemässä kestovaipat anopin koneella joka toinen päivä. Sekakäyttäjinä puemme yöksi kertakäyttövaipan, joten Imse Vimset riittävät tällä tahdilla juuri ja juuri.

Mutta missäs välissä isä ehtisi käydä lenkillä?

Ladataan...
Isyyspakkaus

Vaviskaa inisijät! Tänä kesänä otimme käyttöön järeämmät aseet. Kun kerran hyttysten karkottaminen ei oikein toimi, vedetään niitä sitten puoleemme oikein kunnolla ja tuhotaan järjestelmällisesti koko sukupolvi.

Mosquito Magnet houkuttelee hyttysiä puoleensa oktenolin ja hiilidioksidin voimalla ja imee ne sisäänsä. Hyttysansan kerrotaan tyhjentävän jopa 4 000 neliömetrin alueen hyttysistä ja muista verenimijöistä. Tuloksia alkaa tosin huomata vasta viikon - muutaman päästä, joten vehje olisi kannattanut laittaa pöhisemään jo hieman aiemmin.

Joku on varmasti huolissaan siitä, miten nyt käy hyttysiä syövien lintujen. Itse uskon mielelläni siihen Tiede-lehden artikkeliin, jossa kerrottiin, että linnut eivät syö hyttysiä. Tai että niiden tulee olla todella nälkäisiä, jotta ne vaivautuisivat syömään näitä inisijöitä, kun isompiakin hyönteisiä on tarjolla. Näin ollen hyttyset ovat täysin turhia maanvaivoja, eikä niiden hävittämisestä kannata tuntea muuta kuin puhdasta iloa.

Raportoin kesän aikana, miten laite toimii. Ja katoavatko myös mökkipaikkakuntamme pikkulinnut.

Pages