Ladataan...
Isyyspakkaus

Palaan vielä kysymykseen siitä, syömmekö arkisin yhtä hienoja ruokia kuin blogin resepteissä.

En vieläkään osaa vastata siihen, joten kerron tässä jutussa yhdestä tavallisesta ruokaviikosta meidän taloudessamme. Siis sellaisesta, kun mitään ruokaa ei tehdä varta vasten jotain blogijuttua varten eikä annoksia stailailla mitenkään.

Tässä siis ruokarealitya, mitään kaunistelematta, olkaa hyvät. Työpaikka- ja päiväkotilounaat on jätetty jutusta pois.

Ruokaviikko alkaa lauantaista. Silloin käyn yleensä ostoksilla Hakaniemen hallissa ja hankin viikon ainekset. Ostan usein ison kasan jotain alennusvihanneksia, ja Rouva paahtaa niitä viikonlopun aikana uunissa odottamaan arki-iltoja.

Tämähän on myös Rouvan Gastronaatti-kirjan kantava ajatus: kun esivalmisteluja tekee silloin, kun siihen on aikaa, ruoka tulee nopeasti silloin, kun sitä tarvitsee. 

Jääkaapissamme oli jo valmiiksi aiemmin paahdettuja kukkakaaleja ja paprikoita ja keitettyjä kikherneitä. Tällä kertaa kauppahallista mukaan lähti vielä mm. parsakaalia, ruusukaaleja ja iso kasa alennustomaatteja. Ostin myös lihakaupasta karitsan jauhelihaa.

Ja näin meillä sitten syötiin.

Lauantai

Satuimme käymään juuri tänä lauantaina Sandrossa brunssilla, joten kotona ei syöty lounasta.

Illallisella edelliseltä illalta jääneitä täytettyjä paprikoita ja pääruoaksi uunileivät. Paprikoissa sisällä riisiä, kasviksia ja kikherneitä ja karitsalaatikosta jäljelle jääneet tomaattikastikkeen jämät. (Huom. punaviini juomalaseissa.)

 Uunileivissä täytteenä uunissa kuivattuja tomaatteja ja paahdettua paprikaa

Illalla Rouva teki kaalilaatikkoa karitsanlihasta ja laittoi sen jälkeen uudet tomaatit kuivumaan uuniin. Ne olivat valmiit seuraavana aamuna.

Sunnuntai

Lounaalla edellisenä iltana tehtyä karitsakaalilaatikkoa.

Illallisella söimme parsakaalipiirakkaa, joka oli tehty aiemmin paahdetuista parsakaaleista, ja pääruoaksi Rouva teki karitsan jauhelihakeittoa.

Jauhelihakeittoon oli käytetty kikherneiden keitinliemi ja kaikki epämääräiset kasvikset jääkaapista, mm. fenkolia ja varsiselleriä.

Jälkiruoaksi Rouva pyöräytti mansikkapiirakan. Sitä nautittiin vaniljalla ja ruskealla sokerilla maustetun jogurtin kanssa.

Maanantai

Alkuun tomaattisalaattia (pilkottua tomaattia öljyn ja balsamietikan kanssa) ja samaa jauhelihakeittoa kuin sunnuntaina.

Tiistai

Alkuun salaatti paahdetuista kukkakaaleista, uunissa kuivatuista tomaateista ja kapriksista. Pääruoaksi kaalilaatikkoa.

Keskiviikko

Alkuun samanlainen salaatti kuin tiistaina paitsi seassa myös kikherneitä. Pääruoaksi paahdettuja ruusukaaleja, uunissa paistettuja ohuita kalasiivuja ja wasabijogurttia

Torstai

Alkuun tomaattisalaattia. Pääruoaksi juustokuorrutteinen uunimunakas, jossa täytteenä paahdettuja kukkakaaleja, valmiiksi keitettyjä kikherneitä ja uunissa kuivattuja tomaatteja.

Perjantai

Pizzaperjantai Putte’sissa.

Tämä viikko oli jopa poikkeuksellisen lihaisa, sillä jauhelihaa oli sekä kaalilaatikossa että jauhelihakeitossa. Toinen poikkeuksellinen asia oli, että viikolla ei syöty yhtään pastaa, vaikka sitä syödään muuten lähes joka viikko, eikä ruokien joukossa ollut myöskään risottoa.

Nämä asiat korjautuivatkin heti tällä viikolla, kun illallislautasilta löytyi mm. munakoiso-tomaattihummuspastaa, avokadopastaa ja kurpitsarisottoa.

Siinä siis vähän ruokarealitya. Ehkä ensi kerran taas jotain muuta.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Pierre Robert

Vieläkö muistat nämä ihanat merinovillaneuleet, sukat ja sukkahousut?

Marraskuu lähestyy ja ilmatkin viilenevät, joten on aika muistuttaa Pierre Robertin verkkokaupan tarjouksesta.

Saat näistä ja monista muista tuotteista 25 prosentin alennuksen, kun syötät tilauksesi yhteydessä koodin PR25BFI. Etu on voimassa vielä 15.11.2014 saakka osoitteessa www.pierre-robert.com.

 

Postaus on osa Pierre Robertin kampanjaa.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Jos joku olisi mahdollisesti lähdössä lähiaikoina Köpikseen, niin missä siellä pitäisi syödä?

Lähdetään siitä, että Kødbyens Fiskebar on meille jo tuttu paikka, ja vuoden 2012 reissullamme se teki niin lähtemättömän vaikutuksen, että sinne olisi päästävä uudestaan.

Ja silloinhan Rouva oli tilassa, jossa molemmat alla näkyvistä herkuista oli kielletty. Nyt hän haaveilee isosta kasasta ostereita. Ja varmaan myös tuosta skumpastakin.

Toinen hyväksi havaittu ravintola oli Paté Paté.

 Ja Motherin pizzat olivat erinomaiset.

Mutta mitäs muuta Köpiksen-kävijät ja kaupungin tuntijat suosittelisivat? Mitä uutta kaupunkiin on avattu sitten vuoden 2012? Tai mitä olisi kannattanut kokeilla jo silloin?

Kuvat ovat helmikuun 2012 Kööpenhaminan-reissultamme, josta kirjoitin jutussani Wondercool Copenhagen aivan tämän blogin alkuaikoina. Siitä tuntuu olevan jo pieni ikuisuus.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Oral-B

Kerroin jo aiemmin, että sain Oral-B:ltä testattavaksi uuden Oral-B Pro 7000 -sähköhammasharjan.

Olen ollut viimeksi kosketuksissa sähköhammasharjan kanssa joskus 1990-luvun alkupuolella, ja silloin harjassa oli kaksi ominaisuutta: tärinä ja surina. Asentoja oli on ja off. Harja taisi sittemmin mennä rikki eikä uutta suristinta tullut hankittua.

Joskus kauan sitten harkitsin kyllä uuden ostamista, mutta joku - kuka lieneekään - opasti, että käsin harjaamalla saa yhtä puhdasta jälkeä. No, tutkimusten mukaan ei saa, vaan käsiharjan kerrotaan poistavan plakkia keskimäärin vain puolet siitä mitä sähköharja.

Nyt olen siis päässyt jälleen kokeilemaan, miltä sähköhammasharjaus tuntuu.

Ovathan harjat ehtineet kehittyä sitten viime näkemän. Nyt tärinän ja surinan lisäksi tarjolla on CrossActionia, edestakaista ja pyörivää sykettä, erilaisia harjausasetuksia, paineentunnistusta ja BlueTooth-yhteys.

Siis mitä?

Oral-B CrossAction -harjapäässä harjakset ovat 16 asteen kulmassa, joten ne peittävät hampaan pinnasta kerralla 30 prosenttia enemmän. Harjan edestakainen ja pyörivä syke poistavat plakkia tehokkaammin. Harjaukseen voi myös valita sopivan asetuksen kuudesta mahdollisesta: päivittäinen puhdistus, syväpuhdistus, pehmeä, kiillottava ja ikeniä hoitava asetus sekä kielenpuhdistus. Paineentunnistus varoittaa siitä, jos painaa liian kovaa.

Sitä olisikin tarvittu silloin nuorempana, kun onnistuin vaurioittamaan ikeniäni liian voimakkaalla harjaamisella.

Erityisen kiinnostava on kuitenkin hammasharjan Bluetooth-yhteys. Tämä tarkoittaa sitä, että hammasharja yhdistyy langattomasti mobiililaitteeseen, johon asennettava sovellus sekä ohjaa hampaiden harjaamisessa että kerää harjauskerroista statistiikkaa. Puhelinta ei edes tarvitse jaksaa kaivaa joka kerta esiin, sillä harja säilyttää tiedot jopa kahdestakymmenestä harjauksesta, ja ne voi synkronoida sovellukseen jonain toisena päivänä. Niin, ja osaapa applikaatio muistuttaa myös siitä, kun on aika vaihtaa harjaspää.

Jatkan harjan testailua ja kerron kokemuksistani myöhemmin. Ja sitten minulla saattaisi olla jokin yllätys myös teille! Palataan asiaan.

 

Postaus on osa Oral-B:n kaupallista kampanjaa.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Viime perjantain katastrofaalisen tanssikoulureissun jälkeen odotimme tämän viikon perjantaita jännittyneinä. Vielä aamulla tuntui, että on aivan fifty-sixty, meneekö tyttö tunnille vai ei.

Valmistelimme tyttöä pitkin viikko asiaan pohtimalla, miten hauskaa tanssitunnilla olikaan.

Mietimme hyvin kovaäänisesti, mihin menisimme pizzalle tunnin jälkeen.

Rouvalla oli tytölle uusi juomapullo, jonka hän sai ottaa tunnille mukaan.

Vielä perjantaiaamuna tavaroita pakatessamme laitoimme mukaan kassiin uudet ulkokengät, jotka voisimme laittaa sitten tunnin jälkeen jalkaan. Tyttö hihkui riemusta nähdessään uudet hienot talvisaappaansa.

Viikon aikana tytön aatokset vaihtelivat. Ensin hän tuntui odottavan tuntia kovasti ja puhui siitä useana päivänä, kunnes yhtäkkiä torstaina hän sanoikin sen jälleen: "Ei halua tanssitunnille."

Olimme jo päättäneet, että jos tunnista ei tulisi mitään, jättäisimme harrastuksen sitten siihen - ainakin joksikin aikaa. Yritin kuitenkin jälleen kysellä, mikä tunnissa oli vikana. Ensin hän vastasi, ettei halua kertoa, mutta sitten hän puheli taas siitä, miten tunnilla on pelottavaa.

Vielä perjantaiaamuna herättyään tyttö sanoi, ettei haluaisi tunnille, mutta puoli tuntia myöhemmin mieli oli taas muuttunut. Huokaisimme Rouvan kanssa syvään, ja lähdin viemään tyttöä päiväkotiin.

Töiden jälkeen laitoin Rouvalle varovaisen viestin: "Mikä meno?" Vastaus oli:

Menin itsekin tanssikouluun ennen tunnin päättymistä katsomaan, miten menee.

Ei mitään ongelmia. Kurkimme tanssisaliin, ja siellä tyttö tanssi muiden mukana ja teki koreografiaa posket punaisina. Kun tunti päättyi, hän juoksi salista riemua puhkuen, ja opettajakin kertoi, että tyttö oli ollut mukana tanssissa aivan yhtä reippaasti kuin muinakin kertoina. Ihmettelimme myös opettajalle viime viikkojen tapahtumia, mutta ei hänelläkään ollut niihin selitystä. 

Lopputulos on, että emme edelleenkään tiedä, mitä viime viikoilla oli vikana, mutta toivomme, että se lukko on nyt saatu avattua.

Tanssitunnilta jatkoimme pizzalle Putte'siin. Katselin seinällä olevaa kylttiä huvittuneena. "Ole niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan." Pätee aika hyvin moneen asiaan viime viikkoina.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Löysin viikonloppuna vihanneskauppamme alekorista kotimaisia, hieman muotopuolia kurkkuja. Ajattelin heti, että nytpä on hyvä tilaisuus pyöräyttää jääkaappiin purkillinen etikkaista kurkkupikkelsiä!

Rouva teki samaa pikkelsiä aiemmin kesäkurpitsasta, ja se toimi aivan yhtä hyvin kuin kurkkukin. Kurkku kannattaa olla avomaan kurkkua, sillä kasvihuonekurkuissa on melko paljon nestettä. En ole varma, mitä kurkkuja omani olivat, mutta niistäkin lähti mehua lähes pari desilitraa.

Ohjeessa käytetään muuten tilliä, mutta meillä sattui olemaan sen sijaan korianteria, joten käytin sitä itse pikkelsiin.

Kurkkupikkelsi

Ainekset

 • n. 1/2 kg kurkkua
 • 1 pieni sipuli
 • pieni nippu tilliä (tai esim. korianteria)
 • 1 dl väkiviinaetikkaa
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 1/2 rkl suolaa

Valmistaminen

 1. Raasta kurkku, valuta se ja laita raaste kulhoon
 2. Hienonna sipuli ja tilli, laita ne kulhoon kurkun sekaan ja sekoita
 3. Mittaa etikka, sokeri ja suola kattilaan ja lämmitä liedellä, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet
 4. Laita kurkkuseos säilykepurkkiin ja kaada etikkalientä sen päälle, kunnes kasvikset peittyvät
 5. Laita säilykepurkki jääkaappiin. Pikkelsi on valmista syötäväksi seuraavana päivänä.

Pages