Ladataan...
Isyyspakkaus

Ou nou! Huomenna se päättyy, Ad Libriksen Gastronaatti-tarjous! Mutta vielä ehtii, hetkisen aikaa.

Ja toimitusta odotellessanne voitte kuunnella vaikkapa tätä Rouvan haastattelua YleX Viikonloppu -lähetyksessä helmikuun loppupuolella! Valitettavasti en saa upotettua kuunnelmaa tähän, mutta se löytyy tämän linkin takaa: http://areena.yle.fi/radio/2669793.

Kuva: Tytti Shemeikka / YleX_Official

Ladataan...
Isyyspakkaus

Tytöllä on ollut kaksi suurta toivetta: pikkupyörä ja oma puhelin. Eilen toinen näistä toiveista toteutui, kun Oi mutsi mutsi -blogista tuttu Elsa ja hänen Kaamos-poikansa lahjoittivat vanhan Tuptup-potkupyöränsä meille. 

Kaamos on itse siirtynyt jo hienon vaaleanpunaisen Angry Birds Stella -pyörän käyttäjäksi, ja tämän "vauvapyörän" oli aika lähteä kiertoon. Oli kuitenkin tärkeää, että hän pääsee itse mukaan luovuttamaan pyörää uudelle omistajalle, eikä se vain yhtäkkiä ole kadonnut johonkin.

Ja siitä se sitten lähti. Kun laskin istuinta parilla pykälällä, tyttö alkoi potkutella uudella pyörällään jo niin reippaasti, että minun pitää ottaa aina välillä muutama reippaampi loikka, että pysyn perässä. Tätä ei edes testata ilman kypärää.

* * *

Niistä muista toiveista neuvotellaan vielä. Toisinaan jopa hyvin yllättävissä tilanteissa:

"Sitten kun mennään New Yorkiin, sitten mennään puhelinkauppaan ja saa oman puhelimen!"

Ei saa.

"Oman iPadin!"

Ei saa.

"Tietokoneen!"

(Huokaus...)

Ladataan...
Isyyspakkaus

Huomenta! Tai no, täällähän on kyllä oltu hereillä jo useampi tunti.

Vielä muutama viikko sitten saimme nukkua viikonloppuisin kahdeksaan tai puoli yhdeksään, mutta nyt valo herättää pienen touhukkaan päivittäin jo puoli seitsemän ja seitsemän välillä. Huoh.

Eikös luulisi että arkiaamuisin lapsen spontaani herääminen olisi hyvä juttu verrattuna siihen, että uninen taapero pitää repiä puoliväkisin heräilemään keskelle pimeyttä?

Siinä on kuitenkin hienonen raja, milloin lapsi herää liian aikaisin.

Kas, vielä kuukausi sitten meillä oli aamuissa hyvin tarkka rytmi: lapsi herätettiin tiettyyn aikaan ja päiväkotiin lähdettiin lähes minuutin tarkasti samalla kellonlyömällä.

Mutta nyt kun tyttö herää arkisin yli puoli tuntia aiemmin kuin ennen, hänellä on myös yli puoli tuntia enemmän aikaa keksiä kaikkea muuta tekemistä kuin mihin pitäisi keskittyä. Leikkimistä, vaatteiden vaihtoa, juoksentelua... Hänellä on myös nälkä heti herättyään, joten hän haluaa vielä aamupalaakin ennen lähtöä. Siispä vaikka voisi kuvitella, että jos herää aiemmin, ehtisi myös paremmin ja ilman kiirettä päiväkotiin, todellisuudessa se menee aivan päinvastoin.

Itse tietysti arvostaisin eniten sitä, että viikonloppuisin kaikki saisivat nukkua vähän pidempään.

Siellä varmasti moni jo huutaa: "PIMENNYSVERHOT!"

Mutta katsopas kuvaa yllä. Tytön huoneen ikkuna sijaitsee hankalassa syvennyksessä, ja verhoja ei saa oikein syvennykseen muttei sen ulkopuolellekaan. En haluaisi viritystä, joka estää ikkunan avaamisen.

Nytpä pyytäisinkin ideoita siihen, miten tuohon lapsen ikkunaan saisi järkevästi jonkin verhosysteemin. Auta, Lily!

Ladataan...
Isyyspakkaus

Viikon kuumat vinkit ovat paistettu fetajuusto ja bulgursalaatti. Jutussa mainitaan myös yksi kylmä vinkki.

Kokonaisena paistettu fetajuusto oli meille uusi tuttavuus, ja Rouva kokeili sitä Fanni & Kanelin Tiina Garveyn suosituksesta. Suositus oli erinomainen. (Tiina kirjoitti muuten uusimpaan Maku-lehteen kokonaisen kolumnin suhteestaan fetajuustoon.)

Fetajuusto on siis asetettu uunivuokaan, ja sen päälle on lorautettu tilkka oliiviöljyä ja ripoteltu hieman oreganoa ja mustaapippuria. Sitten sitä on paistettu 200-asteisessa uunissa, kunnes sen on ruskettunut. Sopii hyvin esimerkiksi salaattien lisukkeeksi.

Muuten lautasella onkin aikamoista pikaruokaa. Tai no, onhan niitä esivalmisteltu jo aiemmin, mutta kuvien iltana ruoanlaitto ei vienyt pitkään.

Bulgursalaatti syntyi bulgurista, keitetyistä kikherneistä, paahdetuista paprikoista, paahdetuista munakoisoista, lehtipersiljasta, tuoreesta korianterista, sitruunamehusta ja lorauksesta oliiviöljyä.

Lautasella on myös uunissa paistettua tuoremakkaraa, paahdettua romanesco-kaalia sekä jogurtista ja avokadosta sekoitettu kastike. Kastiketta oli maustettu myös suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja tuoreella korianterilla.

Ja olettekos te tutustuneet jo Jymy-jäätelöihin? Nautimme täyteläisen vaniljaista Jymyä jälkiruoaksi kuvassa taustalla häämöttävän, tästä blogistakin aiemmin tutun mustikkarättänän kanssa. Ihan törkeän hyvää!

Ladataan...
Isyyspakkaus

"Tämä veturi on rikki. Se pitää korjaa."

Neiti 2,8 v

"Kulta me sanotaan, että se pitää korjaTA", huomauttaa savolainen Rouva helsinkiläiselle tyttärelleen.

"Niin. Se pitää sitten korjaa, kun se on rikki",

lapsi toistaa ja jatkaa leikkiveturinsa rassaamista totisena.

"Ne on ne uuden päiväkodin tädit. Ne puhuu tuota... helsinkiä." 

Jyvä(ä)skyläläistä isiä tämä vähän naurattaa: "Niin, meidän kotonamme todella asuu yksi stadilainen. Oletkos sä varautunut siihen, että muutaman vuoden päästä säkin olet sitten mutsi? Vai olisitko mieluummin mude?"

Rouva näyttää järkyttyneeltä.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Tämän viikon hitti on ollut Mini Micro -potkumopo, jonka olemassaolon tyttö muisti yhtäkkiä.

Sain potkumopon blogin kautta maahantuojalta jo kauan sitten, mutta tyttö ei ole ollut siitä aiemmin kovin kiinnostunut, joten se on jäänyt lähes käyttämättä. Vielä viime syksynä, kun yritin opettaa hänelle potkuttelua, hän mieluummin talutti sitä. 

Nyt hän tuntuu kuitenkin pohtineen asiaa ja hiffanneen jotain. Ja todellakin, tässähän joutuu itsekin kävelemään jo melko reippaasti, jotta pysyy mukana! Ja jos lapsen puhti loppuu kesken ylämäen, häntä voi työntää mäkeä ylös, ja hän vain seisoo mopon päällä.

Tämähän antaa täysin uuden ulottuvuuden kävelyretkillemme!

 

Lisätietoja: http://www.microscooter.fi/

Pages