Ladataan...
Isyyspakkaus

Jotkin vaatteet tuntuvat olevan lapselle niin kovin paljon rakkaampia kuin kaikki muut. Meidän tytöllemme tällainen vaate on ollut Aarrekidin suloinen pitkähihainen pöllöpaita, jota käytetään aina heti lähes ensimmäisenä, kun se palautuu pesun jälkeen puhtaana laatikkoon.

Pöllökuosisia paitoja meillä on ollut kaksi: toisessa on yksi pöllö ("isopöllöpaita") ja toisessa tämä puu, jossa on monta pöllöä ("pikkupöllöpaita").

Mutta voi suru, paidat ovat nyt parin vuoden käytön jälkeen käymässä armotta pieniksi, eivätkä ne enää mahdu hyvin pienen pään yli. Ostaisin tällaisen pikkupöllöpaidan heti uutena ja isompana, jos voisin, mutta se ei ole enää Aarrekidin valikoimassa.

Siksipä tiedustelenkin nyt sinulta: löytyykö kaapistasi tätä paitaa 110 cm:n koossa tai tiedätkö, mistä voisin sellaisen löytää?

Ladataan...
Isyyspakkaus

Meillä on tapana tehdä kesälomalla automatkoja kotimaassa, ja käymme mielellämme jossain paikassa, jossa emme ole aiemmin käyneet. Esimerkiksi neljä vuotta sitten tutustuimme Vaasaan ja viime kesänä vietimme muutaman päivän Ahvenanmaalla. Samalla retkellä kävimme myös mm. Naantalin Muumimailmassa.

Nyt meillä olisi tälle kesälomalle mielessä kaksi vaihtoehtoa: Rauma tai Kuopio.

Mutta hei, kaupunkien tuntijat, kertokaapa kumpaan kannattaisi mennä, miksi ja mitä siellä tehdä!

Ties vaikka intoutuisimme poikkeamaan molemmissa!

Ladataan...
Isyyspakkaus

Jotenkin pidän näistä sadepäivistä kaupungissa, kun voi oleskella sisätiloissa ilman huonoa omaatuntoa ja katsoa vaikka jonkin elokuvan.

Tai sitten keksiä jotain aivan muuta ja lähteä uimapukuostoksille ja uimahalliin.

Nolottaa myöntää, mutta edellisestä uimahallikäynnistäni olikin vierähtänyt jo noin 20 vuotta. Helsingissä en ollut käynyt koskaan uimahallissa, sillä ne katastrofaaliset vauvauinnitkin järjestettiin Kampin palvelukeskuksen uima-altaassa.

Kun vauvauinti loppui itkujen ja huutojen säestämänä, emme kokeneet suurta tarvetta lähteä yrittämään uintia tytön kanssa heti uudelleen, eikä hän myöskään ole osoittanut kiinnostusta uimista kohtaan edes mökillä. Paitsi nyt juhannuksena.

Ja siitä tulikin sitten tarve alkaa harjoitella uimista uudellen, ja aivan ensimmäisenä piti päivittää tytön uima-asu. Ihmettelen vieläkin, miten helppoa hänet oli saada vakuuttuneeksi siitä, että voisimme ostaa jotain muuta kuin Elsa ja Anna -uikkarit.

Koska meillä oli käytössämme auto, päätin ajella katsastamaan Vuosaaren uimahallin, sillä Mäkelänrinteen uintikeskus on remontissa lokakuuhun saakka.

Ja voi miten tyttö tykkäsi! Hän ui niin rohkeasti kellukkeiden kanssa, että ei olisi uskonut, että hän oli tavallaan ensimmäistä kertaa uimassa. Hän halusi jopa kokeilla muutaman kerran uimista ilman kellukkeita. Ei ole kyllä isäänsä tullut näissä asioissa.

Iso vesiliukumäkiallas oli remontissa, mutta meille se olisikin ollut vielä vähän turhan hurja. Näytti kyllä hauskalta härveliltä.

Vaikka polskimme lämpimässä altaassa, kyllä siinä isälle alkoi tulla jo kylmä. Tyttö taas ei olisi malttanut millään lähteä kotiin, vaikka altaassa ehdittiin olla kaksi tuntia.

Se vaatikin sitten kotona veronsa.

No mutta nyt kun on tämäkin homma korkattu, seuraavan kerran onkin sitten helpompi lähteä! Ja pieni tyttö tykkäsi siitä niin paljon, että seuraava kerta tulee varmasti nopeammin kuin uskonkaan.

Ladataan...
Isyyspakkaus

Tämä juhannus oli kovin erityinen, ja siihen mahtui monta asiaa, joita teimme ensimmäistä kertaa.

Vähäisin asia ei tietenkään ollut se, että tämä oli pojan ensimmäinen juhannus. Hän kyllä taisi missata suurimman osan viikonlopusta.

Tyttö puolestaan pääsi ensimmäistä kertaa melontaretkelle kumiveneellä...

...pelaamaan mölkkyä...

...ja paistamaan makkaraa hiilloksella.

Hän oli myös haljeta, kun kerroin, että minulla on hänelle puhallettava uima-allas, ja hän pääsi ensimmäistä kertaa polskimaan ja kellumaan siinä. 

Mutta huhheijaa, onpas tämä ollut intensiivinen viikonloppu vanhemmille, joille tämä oli ensimmäinen mökkijuhannus kahden lapsen kanssa: kaikki se mukaan pakattu tavara, kaikki vauvanhoitoon liittyvät asiat ilman juoksevaa vettä ja pelkällä aurinkosähköllä, ajoittain vatsanväänteistä itkevä kolmeviikkoinen vauva, katkonaiset yöunet ja siihen päälle vielä huomionkipeä nelivuotias.

Naureskelinkin Rouvalle puolitosissani, että ei tämä mökkeily ole ihan lapsiperheen hommaa.

Mutta sitten se kaikki vaiva ja väsymys unohtuu, kun näkee, miten onnellinen tyttö on tästä kaikesta. Ja juhannussää on ollut paras miesmuistiin.

Tämä juhannusretki oli vasta harjoittelua, sillä olen menossa vielä ensi viikolla töihin, mutta palaamme mökkitunnelmiin varmaan jo viikon päästä. Ainakin tällä hetkellä tuntuu, että ei tämä ylitsepääsemättömän hankalaa ole ollut.

Ja kyllähän tämä aika herkäksi vetää, kun näkee omat pienet ihmiset ensimmäistä kertaa ikinä nukahtaneena vierekkäin mökkituvan sängylle. Hyviä juhannusunia rakkaat!

Pages